AWL toont staatssecretaris Keijzer hoe robotisering banen oplevert

289

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer heeft een bezoek gebracht aan AWL-Techniek in Harderwijk. De producent van geautomatiseerde verbindingsoplossingen liet haar zien hoe robotisering werkgelegenheid en groei brengt.

Directeur Brand van ’t Hof leidde Keijzer rond over de werkvloer, waar ze een uitgebreide uitleg kreeg over alle geautomatiseerde hightech machines. De rondleiding eindigde in het Experience Center met een demonstratie laserlassen.

MKB ondersteunen
Eerder die dag bezocht de staatssecretaris het Smart Industry Event in Bussum waar de agenda Smart Industry agenda 2018-2021 werd gepresenteerd. Keijzer: “Het midden- en kleinbedrijf (MKB) is de motor van onze economie met werk voor 4 miljoen mensen. De uitdagingen zijn voor elk MKB anders. Maar of je nu een startup of een derde-generatie familiebedrijf bent: het is voor alle Nederlanders van belang dat we het MKB ondersteunen. Dat begint met kennismaken en luisteren naar hun verhalen. Daarom ga ik op bezoek bij verschillende bedrijven in Nederland. Ik hoor graag van ondernemers waar ze tevreden over zijn, maar ook waar zij vinden dat het beter kan.”

Directeur Van ’t Hof: “Het is goed om te zien dat de overheid het belangrijk acht om bedrijven te bezoeken. Zodoende kunnen zij zelf ervaren welke initiatieven er zijn en al zijn opgepakt binnen het bedrijfsleven. Ik denk dat ons Experience Center hier een goed voorbeeld van is. Wij vonden het een geslaagd bezoek.”

Het Experience Center biedt de mogelijkheid om testopstellingen te realiseren en om proef- en voorseries te draaien. Er worden betrouwbare toepassingen gerealiseerd op basis van de nieuwste technologieën. Daarnaast voert AWL er lasproeven uit zodat zij nieuwe ontwikkelingen van klanten kunnen valideren. Dit is ook de plek waar de Veluwse machinebouwer, in samenwerking met het Fieldlab Industrial Robotics, robotica technici en robot engineers opleidt.

Facebook Comments