METAVAK slaat handen ineen met Metaalunie en SMITZH

Naast de gebruikelijke samenwerking met Koninklijke Metaalunie, slaat de vakbeurs METAVAK voor het eerst de handen ineen met SMITZH. Dit is een programma dat de Zuid-Hollandse maakindustrie en zijn technologische toeleveranciers ondersteunt bij het toepassen van Smart Manufacturing, ofwel het automatiseren, robotiseren en digitaliseren van de productie.

SMITZH organiseert op METAVAK een 3-daags programma over diverse aspecten van het automatiseren, robotiseren en digitaliseren van de productie.

SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland) organiseert een 3-daags programma op de beursvloer verdeeld per thema per beursdag: slim leren (beursdag 1), slim produceren (beursdag 2) en slim verdienen (beursdag 3). METAVAK is dit jaar op 5, 6 en 7 oktober in Evenementenhal Gorinchem.

Mooi kennisaanbod

“Na een jaar zonder beurzen kunnen we niet wachten om eindelijk weer vakbeurzen te mogen organiseren. Vraag en aanbod samen brengen via een online marktplaats werkt toch minder goed. Daarom zijn we verheugd dat we met METAVAK eindelijk weer een face-to-face moment kunnen creëren voor de metaalprofessionals. Bij een totaalplatform hoort een mooi kennisaanbod en dit doen we graag samen met deze vooraanstaande partijen uit de markt”, aldus Robin Vissers, Marketing Event Manager van METAVAK.

Financieel duwtje in de rug

SMITZH wordt gecoördineerd door InnovationQuarter en wordt mede mogelijk gemaakt door diverse partners, waaronder Metaalunie, TNO, Holland Instrumentation, FME, Provincie Zuid-Holland, TU Delft, Metropoolregio Rotterdam/Den Haag, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam. Anton Duisterwinkel, Programma manager SMITZH bij InnovationQuarter zegt: “Op tijd de gevraagde kwaliteit leveren tegen minimale kosten. Digitalisering kan daarbij het verschil maken. Ondernemers in de metaal die daarin een stap(je) willen maken, kunnen terecht bij SMITZH voor kennis, kunde en een financieel duwtje in de rug.”

Elke beursdag een thema

In samenwerking met Metaalunie gaat SMITZH een 3-daags programma op de beursvloer aanbieden, waarbij er twee keer per beursdag een reeks sessies bij te wonen zijn. Het programma is opgedeeld per thema per beursdag. De dinsdag (5 oktober) staat in het teken van slim leren, waarbij diverse academies presentaties geven over onder meer techniek, IoT, Smart Welding en Robotisering. Op de woensdag (6 oktober) staat slim produceren centraal met onderwerpen als 3D-printing en slim datagebruik.

Slim verdienen is het dagthema op de donderdag (7 oktober) met aandacht voor onder andere ERP-systemen, servitization, kosten-baten tool en circulariteit. “In de techniek is elke dag bijleren noodzakelijk, want techniek vergt vakmanschap die moet worden bijgehouden, verdiept en verbreed. Metaalbedrijven schreeuwen echt om gekwalificeerd technisch personeel. Goed dat SMITZH daar als kennispartner van METAVAK volop op inzet”, vult Marie-Claire van Doremalen, regiosecretaris Zuid-Holland Metaalunie, aan.

CEO-diner

Verder organiseren Metaalunie samen met SMITZH het CEO-diner op woensdag 6 oktober van 18.00 tot 20.00 uur. Dit is een netwerkdiner voor CEO’s waar ook diverse pitches worden gehouden over smart manufacturing. Het CEO-diner is alleen op aanmelding en uitnodiging bij te wonen. Daarnaast organiseert Easyfairs in samenwerking met Metaalunie een studentenmiddag. Het doel van deze middag is het promoten van techniek onder toekomstige vakprofessionals. Er komt een centraal programma plus een rondje over de beursvloer om de branche te leren kennen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

‘Consolidatieslag bij toeleveranciers versnelt’

21-05 Metaalbewerkers moesten ook in de nasleep van de Covid-pandemie verschillende hindernissen overwinnen zoals torenhoge…

Bedrijf en Economie

Metaalunie en FME positief over Hoofdlijnenakkoord

17-05 Metaalunie waardeert vooral de nadruk op het maatschappelijke belang van het MKB en de…

Bedrijf en Economie

Nieuwe campagne benadrukt belang metaaltechnologie

16-04 Uit recent onderzoek door onderzoeksbureau DVJ Insights blijkt namelijk dat slechts 18% van de…

Bedrijf en Economie

METAVAK 2024: Dé ontmoetingsplaats voor de metaalbewerkende maakindustrie

25-03 METAVAK 2024 belooft een inspirerende editie te worden met een focus op innovatie, educatie…

Personeel en Opleiding

Metaalunie is blij dat Techkwadraat kan starten

20-03 Platform Talent voor Technologie (PTvT) is penvoerder van het voorstel en Koninklijke Metaalunie heeft…

Bedrijf en Economie

Lely en Miele geven inzicht in hun circulaire route

26-02 Voor toeleveranciers is het natuurlijk uitermate interessant om te weten hoe hun klanten, de…

Bedrijf en Economie

Minder spanning op arbeidsmarkt in MKB-maakindustrie

18-01 Bij de MKB-maakbedrijven die aan deze barometer hebben deelgenomen werken gemiddeld 21 medewerkers, 92%…

Bedrijf en Economie

Zakendoen in Duitsland: Hoe doe je dat?

15-01 Koninklijke Metaalunie organiseert in samenwerking met haar Duitse partner Niederlanden Nachrichten een inspiratiebijeenkomst waar…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV