METAVAK slaat handen ineen met Metaalunie en SMITZH

Naast de gebruikelijke samenwerking met Koninklijke Metaalunie, slaat de vakbeurs METAVAK voor het eerst de handen ineen met SMITZH. Dit is een programma dat de Zuid-Hollandse maakindustrie en zijn technologische toeleveranciers ondersteunt bij het toepassen van Smart Manufacturing, ofwel het automatiseren, robotiseren en digitaliseren van de productie.

SMITZH organiseert op METAVAK een 3-daags programma over diverse aspecten van het automatiseren, robotiseren en digitaliseren van de productie.

SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland) organiseert een 3-daags programma op de beursvloer verdeeld per thema per beursdag: slim leren (beursdag 1), slim produceren (beursdag 2) en slim verdienen (beursdag 3). METAVAK is dit jaar op 5, 6 en 7 oktober in Evenementenhal Gorinchem.

Mooi kennisaanbod

“Na een jaar zonder beurzen kunnen we niet wachten om eindelijk weer vakbeurzen te mogen organiseren. Vraag en aanbod samen brengen via een online marktplaats werkt toch minder goed. Daarom zijn we verheugd dat we met METAVAK eindelijk weer een face-to-face moment kunnen creëren voor de metaalprofessionals. Bij een totaalplatform hoort een mooi kennisaanbod en dit doen we graag samen met deze vooraanstaande partijen uit de markt”, aldus Robin Vissers, Marketing Event Manager van METAVAK.

Financieel duwtje in de rug

SMITZH wordt gecoördineerd door InnovationQuarter en wordt mede mogelijk gemaakt door diverse partners, waaronder Metaalunie, TNO, Holland Instrumentation, FME, Provincie Zuid-Holland, TU Delft, Metropoolregio Rotterdam/Den Haag, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam. Anton Duisterwinkel, Programma manager SMITZH bij InnovationQuarter zegt: “Op tijd de gevraagde kwaliteit leveren tegen minimale kosten. Digitalisering kan daarbij het verschil maken. Ondernemers in de metaal die daarin een stap(je) willen maken, kunnen terecht bij SMITZH voor kennis, kunde en een financieel duwtje in de rug.”

Elke beursdag een thema

In samenwerking met Metaalunie gaat SMITZH een 3-daags programma op de beursvloer aanbieden, waarbij er twee keer per beursdag een reeks sessies bij te wonen zijn. Het programma is opgedeeld per thema per beursdag. De dinsdag (5 oktober) staat in het teken van slim leren, waarbij diverse academies presentaties geven over onder meer techniek, IoT, Smart Welding en Robotisering. Op de woensdag (6 oktober) staat slim produceren centraal met onderwerpen als 3D-printing en slim datagebruik.

Slim verdienen is het dagthema op de donderdag (7 oktober) met aandacht voor onder andere ERP-systemen, servitization, kosten-baten tool en circulariteit. “In de techniek is elke dag bijleren noodzakelijk, want techniek vergt vakmanschap die moet worden bijgehouden, verdiept en verbreed. Metaalbedrijven schreeuwen echt om gekwalificeerd technisch personeel. Goed dat SMITZH daar als kennispartner van METAVAK volop op inzet”, vult Marie-Claire van Doremalen, regiosecretaris Zuid-Holland Metaalunie, aan.

CEO-diner

Verder organiseren Metaalunie samen met SMITZH het CEO-diner op woensdag 6 oktober van 18.00 tot 20.00 uur. Dit is een netwerkdiner voor CEO’s waar ook diverse pitches worden gehouden over smart manufacturing. Het CEO-diner is alleen op aanmelding en uitnodiging bij te wonen. Daarnaast organiseert Easyfairs in samenwerking met Metaalunie een studentenmiddag. Het doel van deze middag is het promoten van techniek onder toekomstige vakprofessionals. Er komt een centraal programma plus een rondje over de beursvloer om de branche te leren kennen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

MetavakNieuws

Econox verbetert snijproces met Yawei laser

02-10 Econox is leverancier van luchtbehandelings- en ventilatieproducten. Het bedrijf produceert deze zelf en handelt…

MetavakNieuws

Klaassen Machines scoort met Bodor lasers

30-09 Bodor is een Chinese producent van fiberlasers, zowel vlakbedlasers als buislasers. De basis hiervoor…

MetavakNieuws

SMEC CNC-draaimachine direct in de verkoop op METAVAK

30-09 “We hebben speciaal voor METAVAK een speciale actie op touw gezet. De snelle beslisser…

Verspanen

Personeelstekort en kleine series leiden bij Bos Verspaning tot automatiseren

29-09 Om de vraag naar zeer wisselende onderdelen in zowel kleine als grote series te…

Plaatbewerking

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

MetavakNieuws

Gabby neemt machine-operator routinetaken uit handen

29-09 In het middelpunt van de beurspresentatie staat het Garant Automation Basic beladingssysteem (kortweg Gabby),…

MetavakNieuws

Voor iedere plaatbewerkingsmachine de ideale oplossing

28-09 In het begin lag de nadruk op gereedschappen. Dat veranderde naar machines en eind…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X