METAVAK slaat handen ineen met Metaalunie en SMITZH

Naast de gebruikelijke samenwerking met Koninklijke Metaalunie, slaat de vakbeurs METAVAK voor het eerst de handen ineen met SMITZH. Dit is een programma dat de Zuid-Hollandse maakindustrie en zijn technologische toeleveranciers ondersteunt bij het toepassen van Smart Manufacturing, ofwel het automatiseren, robotiseren en digitaliseren van de productie.

SMITZH organiseert op METAVAK een 3-daags programma over diverse aspecten van het automatiseren, robotiseren en digitaliseren van de productie.

SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland) organiseert een 3-daags programma op de beursvloer verdeeld per thema per beursdag: slim leren (beursdag 1), slim produceren (beursdag 2) en slim verdienen (beursdag 3). METAVAK is dit jaar op 5, 6 en 7 oktober in Evenementenhal Gorinchem.

Mooi kennisaanbod

“Na een jaar zonder beurzen kunnen we niet wachten om eindelijk weer vakbeurzen te mogen organiseren. Vraag en aanbod samen brengen via een online marktplaats werkt toch minder goed. Daarom zijn we verheugd dat we met METAVAK eindelijk weer een face-to-face moment kunnen creëren voor de metaalprofessionals. Bij een totaalplatform hoort een mooi kennisaanbod en dit doen we graag samen met deze vooraanstaande partijen uit de markt”, aldus Robin Vissers, Marketing Event Manager van METAVAK.

Financieel duwtje in de rug

SMITZH wordt gecoördineerd door InnovationQuarter en wordt mede mogelijk gemaakt door diverse partners, waaronder Metaalunie, TNO, Holland Instrumentation, FME, Provincie Zuid-Holland, TU Delft, Metropoolregio Rotterdam/Den Haag, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam. Anton Duisterwinkel, Programma manager SMITZH bij InnovationQuarter zegt: “Op tijd de gevraagde kwaliteit leveren tegen minimale kosten. Digitalisering kan daarbij het verschil maken. Ondernemers in de metaal die daarin een stap(je) willen maken, kunnen terecht bij SMITZH voor kennis, kunde en een financieel duwtje in de rug.”

Elke beursdag een thema

In samenwerking met Metaalunie gaat SMITZH een 3-daags programma op de beursvloer aanbieden, waarbij er twee keer per beursdag een reeks sessies bij te wonen zijn. Het programma is opgedeeld per thema per beursdag. De dinsdag (5 oktober) staat in het teken van slim leren, waarbij diverse academies presentaties geven over onder meer techniek, IoT, Smart Welding en Robotisering. Op de woensdag (6 oktober) staat slim produceren centraal met onderwerpen als 3D-printing en slim datagebruik.

Slim verdienen is het dagthema op de donderdag (7 oktober) met aandacht voor onder andere ERP-systemen, servitization, kosten-baten tool en circulariteit. “In de techniek is elke dag bijleren noodzakelijk, want techniek vergt vakmanschap die moet worden bijgehouden, verdiept en verbreed. Metaalbedrijven schreeuwen echt om gekwalificeerd technisch personeel. Goed dat SMITZH daar als kennispartner van METAVAK volop op inzet”, vult Marie-Claire van Doremalen, regiosecretaris Zuid-Holland Metaalunie, aan.

CEO-diner

Verder organiseren Metaalunie samen met SMITZH het CEO-diner op woensdag 6 oktober van 18.00 tot 20.00 uur. Dit is een netwerkdiner voor CEO’s waar ook diverse pitches worden gehouden over smart manufacturing. Het CEO-diner is alleen op aanmelding en uitnodiging bij te wonen. Daarnaast organiseert Easyfairs in samenwerking met Metaalunie een studentenmiddag. Het doel van deze middag is het promoten van techniek onder toekomstige vakprofessionals. Er komt een centraal programma plus een rondje over de beursvloer om de branche te leren kennen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Overspannen staalmarkt gevaar voor herstel en groei maakindustrie

23-06 “Metaalunie is niet principieel tegenstander van Europees ‘anti-dumping’ beleid. Het is van belang de…

Bedrijf en Economie

Nieuw kabinet moet zorgen voor MKB-vriendelijke energietransitie

03-06 Door de onevenredig grote stijging van de energierekening en de beperkte toegang tot subsidies,…

Bedrijf en Economie

MC Driessen wint Metaalunie Smart Manufacturing Award

01-06 Dat gebeurde door juryvoorzitter en voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof. Hij zei over Metaalcenter…

Oppervlaktetechniek

Kachelbouwer installeert gerobotiseerde schuurcel van SHL

19-05 De klanten van Hase hechten niet alleen waarde aan de warmte van de kachel,…

Featured

Nieuwe METAVAK-team heeft er zin in

17-05 Het nieuwe beursteam is een mooie mix van twee ervaren krachten en twee frisse…

Bedrijf en Economie

Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

14-05 Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel…

Bedrijf en Economie

Beursorganisaties zetten vol in op najaar

03-05 “Na 1,5 jaar is de markt echt weer toe aan ‘face to face’ contact…

Bedrijf en Economie

Winstgevendheid onder druk door hogere inkoopprijzen

25-04 Net als in andere jaren hebben ook in het eerste kwartaal van 2021 veel…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X