Gereedschappen geautomatiseerd finishen

0
209

Met de finishing technieken in de Otec DF- en SF-machines kan de kwaliteit van stans-, vorm- en snijgereedschappen aanzienlijk worden verbeterd.  De machines worden in Nederland op de markt gebracht door Summa Surface.

Glad maken, polijsten, snijkant verronden, ontbramen en verwijderen van droplets, zijn voorbeelden van finishing die de kwaliteit van gereedschappen verbeteren. De DF Tools serie biedt middels ‘Drag Finishing’ een machinetechniek waarbij de gereedschappen handmatig worden opgespannen in de machine. Gaat het om grote aantallen gereedschappen, dan kan het proces in de SF-serie (‘Stream Finishing’) worden geautomatiseerd. Met de SF-1 Automation met kettinglader, zet Otec een nieuwe standaard in geautomatiseerde precisie finishing. In de ketting kunnen 64 tools worden gepositioneerd, variërend van Ø3 mm tot Ø32 mm.

Afhankelijk van het finishing proces en de geometrie van de gereedschappen, varieert de bewerkingstijd tussen 30 en 300 seconden. The SF1 Automation is uitgerust met een lift-unit voor inkomende gereedschappen en geschikt voor zowel nat als droog finishen. Dit geautomatiseerde proces biedt volgens Summa Surface duidelijke kostenvoordelen voor bedrijven waar grote aantallen gereedschappen worden bewerkt.

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein