Robots en cobots bij Valk Welding

0
387

Naast de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van lasrobotisering, zal Valk Welding tijdens de TechniShow de cobots van Techman Robot op haar stand presenteren. Valk Welding heeft daarvoor begin dit jaar het distributieschap voor de Benelux verworven.

Valk Welding uit Alblasserdam levert automatisering voor de lasproductie waarbij lasrobots, speciaalautomaten en lastoevoegmaterialen de belangrijkste componenten zijn. Sinds dit jaar is Valk Welding distributeur van de producten van de Taiwanese fabrikant Techman Robot. Het concept van de Techman cobots is gebaseerd op de drie begrippen Smart, Simple en Save, wat ten uiting komt in ingebouwde vision, handguided programmering en de manier waarop cobots op een veilige manier kunnen samenwerken met mensen.

Veiligheid
Techman cobots (collaborative robots) zijn plug & produce inzetbaar, gebruiksvriendelijk te programmeren en worden geïntegreerd in assemblagelijnen, bij machinebelading en andere toepassingen. Techman cobots voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen voor collaborative robots en kunnen daardoor in een productieomgeving met mensen werken zonder dat aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn vereist.

Smart
Met standaard geïntegreerde vision zijn de Techman cobots in staat om patronen te herkennen, objecten te lokaliseren, kleur te lezen en barcodes te lezen. Met deze intelligente functionaliteit zijn Techman cobots geschikt om precieze taken uit te voeren in assemblagelijnen, pick- and place applicaties en binnen een high-mix low-volume productie-omgeving. Het vision systeem is volledig in de hardware en de software geïntegreerd.

Simple
Met de gebruikersinterface kan nagenoeg elke automatiseringstaak intuïtief worden aangemaakt. Techman cobots zijn, ook zonder programmeerervaring met robots, gemakkelijk en snel te gebruiken. De gebruikersinterface wordt gebruikt op notebooks en tablets, in plaats van een teach pendant. Daarnaast beschikkingen de Techman cobots over een intuïtieve teach functie en gebruikerservaring. Gebruikers kunnen elke beweging en positie van de cobotarmen met de hand begeleiden en vastleggen (handguided programmering).

Save
De Techman cobots voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen voor collaborative robots en stoppen automatisch en veilig wanneer deze worden aangeraakt. Het gebruik van hekken of laserbeveligingssystemen is daarom niet vereist, waardoor Techman cobots in een productieomgeving op een veilige manier met medewerkers kunnen samenwerken.

techman, cobots, valk welding, robot, vision
Techman cobots (collaborative robots) worden geïntegreerd in assemblagelijnen, bij machinebelading en andere toepassingen.

Divisie
Omdat inzet van cobots bij een breed aantal branches zowel binnen als buiten de maakindustrie inzetbaar zijn, worden de Techman cobots door Valk Welding in een aparte divisie, VWCO (“Vision with cobots”) verkocht. VWCO richt zich daarbij voornamelijk op system- en robotintegratoren die cobots integreren in productie- en assemblagelijnen. Geavanceerde visionfuncties, zoals identifier measure (maatcontrole), OCR en conveyor tracking zijn als software applicaties optioneel leverbaar.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein