Elke 11 uur verlaat een nieuwe machine de productiehal

De nieuwe verstekbandzaagautomaat was bepaald niet de enige machine die Behringer tijdens het open huis demonstreerde. Onder stralende zomerse omstandigheden  kregen de 600 bezoekers uit 30 landen op een expositieruimte van 4000 vierkante meter echt alles te zien wat het familiebedrijf in huis heeft.

Het hele machineprogramma, ook dat van de zusterbedrijven Behringer Eisele en Behringer Vernet, werd gedemonstreerd. Diverse imposante machines waren live in werking te zien, er was een speciale hoek voor het zagen van aluminium en ook de complete productielijnen voor zagen, boren en stralen (een samenwerking met Rösler) werden breed uitgemeten. Daarnaast werd de bezoekers een blik gegund in de eigen gieterij van Behringer. Hier worden diverse onderdelen van Behringer machines, zoals zaagbruggen, gegoten. Behringer giet ook voor derden.

Elke 11 uur een machine
De zaagmachineproducent draait momenteel op volle toeren. De productiecapaciteit in Kirchardt is volledig bezet, hetgeen betekent dat er elke 11 uur een machine (van klein tot mega groot) de productiehal verlaat. En toch lopen de levertijden op.
De tendens is dat er minder standalone machines worden verkocht en steeds meer complete systemen. Automatisering en Industrie 4.0 oplossingen zijn ook in het zaagproces duidelijk in opmars. Behringer showde bijvoorbeeld een productiecel met een robot, die niet alleen de zaagmachine belaadt en ontlaadt, maar ook de gezaagde onderdelen laat borstelen en markeren.

MetaalNieuws-Behringer-Smarthub

De Behringer SmartHub is een digitale analyse- en diagnosetool, die kan worden ingezet om machines maximaal te laten renderen.

Analyse en diagnose op afstand
Interessant is ook de Behringer SmartHub, die op een groot beeldscherm werd getoond. Het is al heel gebruikelijk dat een fabrikant langs digitale weg van afstand in de machine van een klant kijkt om storingen op te heffen. De SmartHub is echter een digitale analyse- en diagnosetool, die kan worden ingezet om machines maximaal te laten renderen. Behringer verwacht de klanten hiermee enorm te kunnen helpen. Want hoe vaak komt het bijvoorbeeld wel niet voor dat je een zaagmachine koopt om een bepaald materiaal te zagen, en je er 2-3 jaar later hele andere materialen mee zaagt. Dan zaag je ineens minder snel, is de oppervlaktekwaliteit van de zaagsnede niet meer optimaal is en slijten je zaagbanden sneller. Kortom: je haalt niet meer de maximale productiviteit uit je machine. Daarvoor is er dan de Behringer SmartHub. Deze analyseert alle parameters die van belang zijn voor de prestatie van de machine en geeft advies over wat te doen:  andere instellingen, een andere zaagband, misschien wel een andere machine.
De SmartHub wordt momenteel intern getest en klanten krijgen de vraag voorgelegd of dit voor hen een zinvolle ontwikkeling is. De eerste signalen zijn positief. “Er worden steeds vaker speciale materialen gezaagd, waarvoor veel knowhow nodig is. Smarthub is daarvoor echt een uitkomst”, aldus een woordvoerder van Behringer.

www.promatt.nl

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Promatt ziet grote zaagprojecten aantrekken

25-09 Samen met enkele collega’s, onder wie Henk Brinkman, bemande Dieben begin september de stand…

Plaatbewerking

Semi-automatisch magazijn systeem Upmoviom nu ook voor plaat

15-02 Het Upmoviom systeem is ideaal voor de opslag van langgoed voor de staalhandel en …

Verspanen

Metaaldraaierij Lanting klaar voor een goed 2021

11-01 Lanting is in 1990 voor zichzelf begonnen met een metaaldraaierij. In de loop der…

Verspanen

Behringer zaagautomaten illustreren veranderingen bij Teham Pongers

16-11 Metaalgroothandel Teham Pongers in Hengelo verandert steeds meer van een handelsbedrijf in een logistieke…

Verspanen

Promatt houdt showroomuitverkoop

26-10 De gebruikelijke demodagen met een aantrekkelijk randprogramma zitten er dit jaar even niet in,…

Plaatbewerking

Tuwi heeft primeur met open huis in coronatijd

09-09 Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus in ons land, is er…

Plaatbewerking

Open huis Tuwi in nieuwe showroom Moerdijk

26-08 Tuwi neemt de nieuwe vestiging in Moerdijk officieel in gebruik met een open huis…

Verspanen

Drie Behringer zaagmachines zorgen voor goed humeur bij WIFO

09-07 Nu er bij WIFO-Anema onlangs een derde zaagmachine van het Duitse topmerk Behringer is…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X