Elke 11 uur verlaat een nieuwe machine de productiehal

0

De nieuwe verstekbandzaagautomaat was bepaald niet de enige machine die Behringer tijdens het open huis demonstreerde. Onder stralende zomerse omstandigheden  kregen de 600 bezoekers uit 30 landen op een expositieruimte van 4000 vierkante meter echt alles te zien wat het familiebedrijf in huis heeft.

Het hele machineprogramma, ook dat van de zusterbedrijven Behringer Eisele en Behringer Vernet, werd gedemonstreerd. Diverse imposante machines waren live in werking te zien, er was een speciale hoek voor het zagen van aluminium en ook de complete productielijnen voor zagen, boren en stralen (een samenwerking met Rösler) werden breed uitgemeten. Daarnaast werd de bezoekers een blik gegund in de eigen gieterij van Behringer. Hier worden diverse onderdelen van Behringer machines, zoals zaagbruggen, gegoten. Behringer giet ook voor derden.

Elke 11 uur een machine
De zaagmachineproducent draait momenteel op volle toeren. De productiecapaciteit in Kirchardt is volledig bezet, hetgeen betekent dat er elke 11 uur een machine (van klein tot mega groot) de productiehal verlaat. En toch lopen de levertijden op.
De tendens is dat er minder standalone machines worden verkocht en steeds meer complete systemen. Automatisering en Industrie 4.0 oplossingen zijn ook in het zaagproces duidelijk in opmars. Behringer showde bijvoorbeeld een productiecel met een robot, die niet alleen de zaagmachine belaadt en ontlaadt, maar ook de gezaagde onderdelen laat borstelen en markeren.

MetaalNieuws-Behringer-Smarthub
De Behringer SmartHub is een digitale analyse- en diagnosetool, die kan worden ingezet om machines maximaal te laten renderen.

Analyse en diagnose op afstand
Interessant is ook de Behringer SmartHub, die op een groot beeldscherm werd getoond. Het is al heel gebruikelijk dat een fabrikant langs digitale weg van afstand in de machine van een klant kijkt om storingen op te heffen. De SmartHub is echter een digitale analyse- en diagnosetool, die kan worden ingezet om machines maximaal te laten renderen. Behringer verwacht de klanten hiermee enorm te kunnen helpen. Want hoe vaak komt het bijvoorbeeld wel niet voor dat je een zaagmachine koopt om een bepaald materiaal te zagen, en je er 2-3 jaar later hele andere materialen mee zaagt. Dan zaag je ineens minder snel, is de oppervlaktekwaliteit van de zaagsnede niet meer optimaal is en slijten je zaagbanden sneller. Kortom: je haalt niet meer de maximale productiviteit uit je machine. Daarvoor is er dan de Behringer SmartHub. Deze analyseert alle parameters die van belang zijn voor de prestatie van de machine en geeft advies over wat te doen:  andere instellingen, een andere zaagband, misschien wel een andere machine.
De SmartHub wordt momenteel intern getest en klanten krijgen de vraag voorgelegd of dit voor hen een zinvolle ontwikkeling is. De eerste signalen zijn positief. “Er worden steeds vaker speciale materialen gezaagd, waarvoor veel knowhow nodig is. Smarthub is daarvoor echt een uitkomst”, aldus een woordvoerder van Behringer.

www.promatt.nl