247TailorSteel doet er alles aan om op tijd te blijven leveren

Hoewel ook bij de medewerkers van 247TailorSteel het dagelijks leven door het coronavirus op z’n kop is gezet, blijft het bedrijf er alles aan doen om de bestelde producten op tijd te leveren. COO Frank Gelen vertelt hoe 247Tailorsteel met de omstandigheden rondom het virus met de dagelijkse werkzaamheden omgaat, de veiligheid in de eigen fabrieken waarborgt en de klanten nog steeds goed kan bedienen.

Via het online portaal Sophia kunnen klanten bestellingen blijven plaatsen om ‘24/7 toegang te krijgen tot het machinepark’. Dankzij twee onafhankelijke productielocaties in Nederland en Duitsland kan 247TailorSteel met de productiecapaciteit schuiven en is het risico op uitval verdeeld.

Wat voor impact heeft het coronavirusa op het supply chain management van 247TailorSteel? Welke risico’s zijn er en hoe worden deze afgevangen?
“Wij waren sowieso al ingericht op multi-source supply, hierdoor zijn we niet voor ‘één land gevangen’. Ondanks dat we per dag onze order intake krijgen en dus niet een week of maand vooruit de materialen kunnen bestellen, kunnen we wel met de leveranciers afspraken maken over het zeker stellen van totaal volumes en dan later pas de werkelijke types of afmetingen afroepen. Het formaat/volume van 247TailorSteel maakt dat wij een serieuze klant zijn voor ook de grote leveranciers. Hierdoor krijgen wij voldoende aandacht.”

Hoe gaat 247TailorSteel om met veiligheid in de fabriek? Gaan jullie nog een stap verder dan noodzakelijk?
“We hebben net als veel bedrijven een dagelijkse crisisafstemming (op afstand) en proberen de maatregelen goed te communiceren met onze medewerkers. In de fabriek hebben we een flink aantal maatregelen genomen bovenop de algemeen geldende regels van het RIVM of werkwijzen geïntroduceerd om de regels en adviezen van het RIVM vorm te geven in onze omgeving. Zo hebben we geen ploegoverdracht meer; de medewerkers van de opgaande ploeg zien de medewerkers van de afgaande ploeg niet. Hierdoor minimaliseren wij de kans op overdracht. Ook hebben we teams en groepen gescheiden tijdens pauzes en omkleden doen we niet meer op het werk, maar thuis.”

In hoeverre zijn de hoge graad van digitalisering en automatisering een voordeel in deze corona-situatie?
“Door onze vergaande automatisering hebben we al veel werkvoorbereiding ge-parameteriseerd en dit geschiedt automatisch. Datgene waar nog wel een mensenbrein over nadenkt, kunnen programmeurs vanuit huis doen; ook hier hebben we slechts heel beperkt mensen in de kantoren en dit is alleen om persoonlijke aandacht aan collega’s op de werkvloer te kunnen geven, wanneer dit nodig is. Door onze automatisering bijvoorbeeld in logistiek met AGV’s voorkom je ook veel menselijke interactie en minimaliseer je verder kans op besmetting.”

Wat zijn de grootste uitdagingen om de producten nog steeds op tijd bij de klant af te leveren? Hoe gaat 247TailorSteel bijvoorbeeld om met de uitdagingen in transport?
“Een groot deel van het transport doen we zelf. In het algemeen blijven we goed in staat de klanten te bedienen, ondanks een lagere bezetting door medewerkers die voorzichtig zijn bij verkoudheid of die in de risicogroep zitten. Menig transport, vooral in Duitsland, gaat over meer schijven en hier zien we wel af en toe vertraging optreden. Daarnaast is persoonlijk contact, bijvoorbeeld bij complexere (persoonlijke) situaties nu natuurlijk wel een grotere uitdaging. Ondanks dat we als 247Tailorsteel het niet gek doen, hoop ik natuurlijk vurig dat we deze tijd snel achter ons kunnen laten en dat we hier als collega’s en ook als bedrijf zo gezond mogelijk uitkomen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

247TailorSteel zet ‘schop in de grond’ voor Belgische fabriek

20-09 “Met de bouw van deze nieuwe vestiging versterken we onze positie in de markt…

Automatisering

Fastems integreert steeds meer AGV’s en AMR’s voor CNC-automatisering

12-09 De meeste typische AGV-toepassingen omvatten materiaal handling, het leveren van gereedschappen aan machines en…

Plaatbewerking

Tweede Nederlandse fabriek 247TailorSteel komt in Oud Gastel

27-06 De fabriek komt in een bestaand pand op het industrieterrein in Oud Gastel. Hiervoor…

Plaatbewerking

247TailorSteel start bouw nieuwe fabriek in België

13-06 De bouw van de fabriek in Hooglede (nabij Roeselare) zal in het najaar van…

Plaatbewerking

William Goossens begint als nieuwe CFO van 247TailorSteel

30-05 Met zijn kennis en meer dan 25 jaar internationale ervaring in diverse branches, gaat…

Plaatbewerking

247TailorSteel bereidt tweede Nederlandse vestiging voor

11-05 247TailorSteel is een producent van delen uit plaat en buis, maar daarnaast vooral een…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

247TailorSteel start bouw nieuwe fabriek in Zuid-Duitsland

24-09 Onder andere de Consul-Generaal in Duitsland, Paul IJmkers, de burgemeester van Langenau, Daniel Salemi…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X