3nine zorgt onderhoudsvrij voor zuivere/schone lucht

De cijfers op bijgaande foto zeggen volgens Pieter Glavimans van Glavitech alles. De foto is afkomstig van de besturing van een Nakamura WT-150 CNC draaibank bij Heemskerk Fijnmechanica in Waddinxveen: in een jaar tijd heeft deze machine 7138 uur verspaand, waarbij de 3nine olienevel separator op deze machine bijna een jaar non-stop de lucht heeft gezuiverd, zonder onderhoud en zonder het HEPA H13 nafilter te vervangen.

“De verwachting is dat het met gemak nog een jaar zo verder kan draaien, zonder onderhoud of vervangen van het HEPA H13”, zegt Glavimans, die op de Brabantse Metaaldagen uiteraard met de 3nine olienevel separatoren exposeert. “Nog steeds het enige systeem dat onderhoudsvrij écht zuivere/schone lucht levert. Te vaak zien wij schijnoplossingen, waarbij ongezien vervuilde lucht de werkruimte wordt ingeblazen, vol met onzichtbaar fijnstof. Wij bieden de mogelijkheid deze narigheid aan te tonen, metingen met de DustTrak partikel counter en vervolgens de oplossing met 3nine.”

3nine zorgt onderhoudsvrij voor zuivere schone lucht

Met betrekking tot schoon produceren biedt Glavitech de Ultra Puur Water installatie aan, die weer een stap verder gaat dan omgekeerde osmose. Omgekeerd osmose water bevat nog wel iets aan vervuiling, bij Ultra Puur water is dat nihil. De installatie bestaat uit een waterontharder, vervolgens omgekeerde osmose en ten slotte nog een ionenwisselaar, waarna de elektrische geleidbaarheid van het water nul bedraagt. Glavimans legt uit: “Aangezien mineralen in water een soort van natuurlijke antischuim additieven zijn, schuimt dit water van zichzelf al, vandaar dat veel koelmiddel leveranciers adviseren de eerste vulling met gewoon leidingwater aan te maken en vervolgens het omgekeerd osmose water te gebruiken voor het bijvullen. Onze QualiChem metaalbewerkingsvloeistoffen zijn zeer schuimarm en men kan derhalve direct bij de eerste vulling al gebruik maken van het zuiverste water, het Ultra Puur Water.”

Met producten als deze kunnen metaalbedrijven hun productie een impuls geven. De investeringen hierin zijn volgens Glavimans de moeite waard: “Ik ben van mening dat men geen keuze heeft. Uiteindelijk leveren die investeringen geld op. Neem bijvoorbeeld 3nine, jaren achtereen zuivere lucht zonder kosten voor filters, reinigen of aan vervuilde lucht gerelateerd ziekteverzuim. Olienevel bevat partikels welke naast zeer schadelijk voor de gezondheid, tevens storingen kunnen veroorzaken aan elektronische componenten zoals printplaten.”

Glavitech, stand D067

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Eurogroep creëert optimaal werkklimaat in verspaning

08-04 Omdat de productie binnen Eurogroep groeiende is, is de vraag naar verspanende onderdelen de…

Verspanen

Gereedschaphouder BIG Capto C4 geeft rust in de verspaning bij Heemskerk Fijnmechanica

28-09 Verspaners willen bij hun investeringen in dure bewerkingscentra en snijgereedschappen de gereedschaphouders nog wel…

Verspanen

AJB transformeert van metaalbedrijf naar laboratorium

28-09 Als toeleverancier van hoognauwkeurige, fijnmechanische producten voor onder andere de medische, automotive, lucht- en…

Bedrijf en Economie

Brabantse Metaaldagen gaan verder als Nederlandse Metaaldagen

05-02 Van 21 tot 23 april 2021 vinden wederom de Metaaldagen plaats. Vanaf heden zal…

Verspanen

Nieuwe investering biedt GAB Metaal optimale flexibiliteit

18-11 Een mooie kans, zo omschrijft Joep Geudens van GAB Metaal zelf de investering in…

Plaatbewerking

Snelle 15 kW fiberlaser doet ook in Benelux zijn intrede

04-07 Een relatief nieuw gezicht in de plaatbewerkingsmarkt zijn de fiberlasers van Eagle. De machines…

Bedrijf en Economie

Bij de Brabantse Metaaldagen draait het om kwaliteit

15-04 Een heel nieuw evenement maakte van 10 tot en met 12 april zijn opwachting…

Verspanen

Softwaredemonstraties SafanDarley

10-04 SafanDarley staat op de Brabantse Metaaldagen met een E-Brake 35T Premium kantbank in combinatie…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X