3nine zorgt onderhoudsvrij voor zuivere/schone lucht

De cijfers op bijgaande foto zeggen volgens Pieter Glavimans van Glavitech alles. De foto is afkomstig van de besturing van een Nakamura WT-150 CNC draaibank bij Heemskerk Fijnmechanica in Waddinxveen: in een jaar tijd heeft deze machine 7138 uur verspaand, waarbij de 3nine olienevel separator op deze machine bijna een jaar non-stop de lucht heeft gezuiverd, zonder onderhoud en zonder het HEPA H13 nafilter te vervangen.

“De verwachting is dat het met gemak nog een jaar zo verder kan draaien, zonder onderhoud of vervangen van het HEPA H13”, zegt Glavimans, die op de Brabantse Metaaldagen uiteraard met de 3nine olienevel separatoren exposeert. “Nog steeds het enige systeem dat onderhoudsvrij écht zuivere/schone lucht levert. Te vaak zien wij schijnoplossingen, waarbij ongezien vervuilde lucht de werkruimte wordt ingeblazen, vol met onzichtbaar fijnstof. Wij bieden de mogelijkheid deze narigheid aan te tonen, metingen met de DustTrak partikel counter en vervolgens de oplossing met 3nine.”

3nine zorgt onderhoudsvrij voor zuivere schone lucht

Met betrekking tot schoon produceren biedt Glavitech de Ultra Puur Water installatie aan, die weer een stap verder gaat dan omgekeerde osmose. Omgekeerd osmose water bevat nog wel iets aan vervuiling, bij Ultra Puur water is dat nihil. De installatie bestaat uit een waterontharder, vervolgens omgekeerde osmose en ten slotte nog een ionenwisselaar, waarna de elektrische geleidbaarheid van het water nul bedraagt. Glavimans legt uit: “Aangezien mineralen in water een soort van natuurlijke antischuim additieven zijn, schuimt dit water van zichzelf al, vandaar dat veel koelmiddel leveranciers adviseren de eerste vulling met gewoon leidingwater aan te maken en vervolgens het omgekeerd osmose water te gebruiken voor het bijvullen. Onze QualiChem metaalbewerkingsvloeistoffen zijn zeer schuimarm en men kan derhalve direct bij de eerste vulling al gebruik maken van het zuiverste water, het Ultra Puur Water.”

Met producten als deze kunnen metaalbedrijven hun productie een impuls geven. De investeringen hierin zijn volgens Glavimans de moeite waard: “Ik ben van mening dat men geen keuze heeft. Uiteindelijk leveren die investeringen geld op. Neem bijvoorbeeld 3nine, jaren achtereen zuivere lucht zonder kosten voor filters, reinigen of aan vervuilde lucht gerelateerd ziekteverzuim. Olienevel bevat partikels welke naast zeer schadelijk voor de gezondheid, tevens storingen kunnen veroorzaken aan elektronische componenten zoals printplaten.”

Glavitech, stand D067

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

3nine introduceert compacte Alma 500 olienevelseparator

12-11 De olienevelseparatoren van 3nine staan bekend om de optimale separatie van neveldeeltjes uit lucht.…

Verspanen

Boers & Co verzekerd van hoge luchtkwaliteit en betrouwbaar proces

19-06 Na de installatie van de eerste olienevelseparator in 2015 heeft Boers & Co samen…

Bedrijf en Economie

3nine Industries overgenomen door investeringsfonds Alder

24-11 3nine, oorspronkelijk opgericht in 1999, levert een toonaangevend assortiment olienevelseparators op basis van de…

Verspanen

Sluiter Machining kiest met 3nine voor stabiliteit en schone lucht

20-06 Sinds de oprichting van Sluiter Machining in 2005 heeft de toeleverancier zich gericht op…

Verspanen

HFI schroeft productie verder op door uitbreiding machinepark

07-02 Inmiddels heeft HFI in Groenlo twee nieuwe CNC-machines in gebruik genomen, namelijk de Nakamura…

Bedrijf en Economie

De Nederlandse Metaaldagen mogen doorgaan

17-08 Dit betekent in ieder geval dat alle bezoekers moeten worden geregistreerd. “Dat is voor…

Verspanen

Eurogroep creëert optimaal werkklimaat in verspaning

08-04 Omdat de productie binnen Eurogroep groeiende is, is de vraag naar verspanende onderdelen de…

Verspanen

Gereedschaphouder BIG Capto C4 geeft rust in de verspaning bij Heemskerk Fijnmechanica

28-09 Verspaners willen bij hun investeringen in dure bewerkingscentra en snijgereedschappen de gereedschaphouders nog wel…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV