HFI schroeft productie verder op door uitbreiding machinepark

Om de gewenste groei te realiseren en om nog beter aan de klantvraag te kunnen voldoen, investeert HFI in een aantal nieuwe machines, waaronder Nakamura Tomé en Citizen. Het gaat hierbij om een uitbreiding op het bestaande machinepark. Met de nieuwe investeringen worden niet alleen de mogelijkheden uitgebreid, maar worden juist ook kortere levertijden en hogere kwaliteitsprestaties gerealiseerd.

HFI heeft geinvesteerd in nieuwe bewerkingsmachines ter uitbreiding van de productiecapaciteit.

Inmiddels heeft HFI in Groenlo twee nieuwe CNC-machines in gebruik genomen, namelijk de Nakamura WT150 CNC-draaimachine en de Citizen L32 CNC-langdraaimachine. Met behulp van de Nakamura WT150 CNC-draaimachine kan HFI de productiecapaciteit verder verhogen. De WT150, die is geleverd door GIBAS uit Nijkerk, is voorzien van de nieuwste snufjes. Zo is de machine voorzien van een Top Automation stangenlader, waardoor de machine snel en gemakkelijk instelbaar is. Hiermee wordt de insteltijd en doorlooptijd gereduceerd en de productiesnelheid verhoogd.

Met de aanschaf van de Citizen L32 CNC-langdraaimachine, die is geleverd door BUN Engineering, heeft HFI een nieuwe technologie binnengehaald. De machine beschikt over een nieuwe techniek genaamd LFV (low frequency vibration), waarmee het ontstaan van trillingen tijdens het verspanen wordt voorkomen. Daarnaast kan met de Citizen L32 zowel kort als lang gedraaid worden, wat flexibiliteit biedt in het vervaardigen van hoge kwaliteitsproducten. De machine is verder voorzien van de vertrouwde IEMCA BOSS HD stangenlader, die zijn diensten reeds bewezen heeft binnen de CNC-afdeling van HFI.

Robotcel in aankomst

Op korte termijn wordt ook een nieuwe robotcel verwacht die uit twee Viktor NP20 draaibanken en een Fanuc robot bestaat. Één van de Viktor draaibanken beschikt over een turret met aangedreven gereedschappen, zodat HFI nog flexibeler is in de aluminium producten die met deze cel gemaakt kunnen worden. De cel wordt ingezet voor klanten die actief zijn in de ‘suspension’ markt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Gereedschaphouder BIG Capto C4 geeft rust in de verspaning bij Heemskerk Fijnmechanica

28-09 Verspaners willen bij hun investeringen in dure bewerkingscentra en snijgereedschappen de gereedschaphouders nog wel…

Verspanen

Hanwha XD26II-V langdraaier als alternatief voor CNC-draaimachines

14-09 Dymato uit Veenendaal haalt de nieuwe Hanwha XD26II-V langdraaimachine naar de Nederlandse markt. Dankzij…

Verspanen

Nieuwe investering biedt GAB Metaal optimale flexibiliteit

18-11 Een mooie kans, zo omschrijft Joep Geudens van GAB Metaal zelf de investering in…

Verspanen

HFI wil nog verder groeien met modern machinepark

27-05 Met diverse investeringen om het machinepark uit te breiden en te moderniseren, wil HFI…

Verspanen

3nine zorgt onderhoudsvrij voor zuivere/schone lucht

30-03 De cijfers op bijgaande foto zeggen volgens Pieter Glavimans van Glavitech alles. De foto…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X