Accuslagschroevendraaier met een extreem sterk draaimoment

De fabrikant van elektrisch gereedschap FEIN heeft zijn accuslagschroevendraaierprogramma uitgebreid met een accuslagschroevendraaier met een extreem sterk draaimoment. Deze ASCD 18-1000 W34 beschikt over zes instelbare draaimomentstanden tussen 300 en 1.050 Newtonmeter en is geschikt voor metrische schroefverbindingen tot een schroefgrootte van M27.

De elektronische draaimomentinstelling garandeert daarbij optimale draaimomenten voor elk schroefformaat en zorgt tegelijkertijd voor ergonomisch werken bij een permanent hoge kwaliteit van de resultaten.

Hoge kracht met precisie

FEIN breidt zijn accuprogramma met de nieuwe ASCD 18-1000 W34 uit met een krachtige slagschroevendraaier.

FEIN breidt zijn accuprogramma met de nieuwe ASCD 18-1000 W34 uit met een krachtige slagschroevendraaier.

Met de krachtpatser voor het zwaarste werk in industrie en bouw onderbouwt FEIN zijn positie als metaalspecialist: De ASCD 18-1000 W34 is ontwikkeld voor het comfortabel aanhalen of losdraaien van schroeven met een grootte tussen M18 en M27 en biedt daardoor een grote bandbreedte aan gebruiksmogelijkheden. “Hij is bijvoorbeeld ideaal geschikt voor het aanhalen en losdraaien van metrische schroeven in de maten M18 tot M27, en het plaatsen van betonschroeven, ankerstangen, doorsteekankers of ankerbouten”, vertelt productmanager Christian Kreb. De gebruiker behoudt tijdens het werk op elk moment de controle over de schroefverbinding. Zo is het afscheuren van schroefkoppen of het te vast aandraaien van schroeven niet meer mogelijk.

Ten slotte zijn schroefverbindingen de perfecte oplossing als er in de staal-, metaal-, machine- of speciale voertuigbouw stabiele verbindingen moeten worden gevormd tussen twee onderdelen, die bestand zijn tegen extreme belastingen en later weer moeten kunnen worden losgehaald: Zoals wanneer staalconstructies of bruggen worden gebouwd en bouwmachines of transportinstallaties worden gemonteerd. Maar wat te doen als bijvoorbeeld een vastzittende, verroeste wielbout uit een vrachtwagenwiel moet worden losgedraaid? Of als bij een brugrenovatie schroeven in verschillende maten tot M27 worden gebruikt voor de verstevigingen?

In al deze gevallen kan de nieuwe accuslagschroevendraaier de gehele bandbreedte van zijn kunnen bewijzen. De robuuste krachtpatser met borstelloze motor en een draaimomentinstelling in zes standen, lijkt wel gemaakt voor de moeilijkste werkomstandigheden in industrie en bouw. De krachtige machine heeft een ¾ inch booras: een buitenvierkant met binnenboring voor het gebruik van slagdoppen met borgpen voor hogere sterkte bij een betere krachtoverbrenging. Daarbij bedraagt het maximale draaimoment 1.050 en het maximale losdraaimoment 1.500 Newtonmeter. “Het losdraaimoment is aanzienlijk hoger dan het aanhaalmoment, wat ervoor zorgt dat ook vastzittende of verroeste schroeven probleemloos kunnen worden losgedraaid”, benadrukt Kreb.

Perfecte ergonomie

Met zijn borstelloze FEIN PowerDrive motor bereikt de ASCD 18-1000 W34 een circa 30 procent hoger rendement dan bij conventionele motoren met koolborstels, verbruikt daarbij duidelijk minder energie en heeft een hoge levensduur. Dankzij zijn MultiVolt-interface is de schroevendraaier bovendien compatibel met alle FEIN lithium-ion-accu’s tot 18 Volt. “Tegelijkertijd biedt onze SafetyCell-technologie een betrouwbare bescherming van accu en gereedschap tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading”, vult Christian Kreb aan. Werken zonder terugslag, intuïtief bedienbare draaimomentinstelling, een optimaal uitgebalanceerd zwaartepunt dankzij de middenhandgreep en een slanke aandrijfkop bij vrij zicht op de werkplek, zorgen voor een perfecte ergonomie tijdens het gebruik.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Nieuwe instap magneetkernboormachine FEIN

05-07 Veel klanten van FEIN moeten met hun kernboormachines dikwijls onder de zwaarste omstandigheden een…

MetaalNieuws Extra IM

Robuust en krachtig: de nieuwe FEIN haakse slijpers

28-04 Daarmee presenteert FEIN een afgestemd systeem bestaande uit machine en slijpmiddelen voor professionals in…

Werkplaatstechniek

Veilig en nauwkeurig: FEIN afkortzaag metaal MKAS 355

02-02 Door de koudzaagmethode wordt het materiaal nauwelijks verhit, waardoor er geen metaalstofvorming en afhankelijk…

MetaalNieuws Extra IM

Grote FEIN kernbooractie

03-06 Als voorwaarde geldt: de klant registreert de actiemachine na aankoop voor de 3 jaar…

Werkplaatstechniek

Online-gereedschapsbeheer en Bluetooth-snellader FEIN

24-03 Met de nieuwe my.FEIN-app en de online-portal hebben de gebruikers en dealers van elektrisch…

Werkplaatstechniek

Topdeal FEIN voor eersteklas boorresultaten

13-03 Tot en met 31 maart krijgen klanten bij de koop van een actiekernboormachine een…

MetaalNieuws Extra IM

Topdeals FEIN met kantenfrees en haakse slijper

23-02 Twee elektrische gereedschappen vergemakkelijken de werkstappen van de lasnaadvoorbereiding tot aan het afslijpen van…

Werkplaatstechniek

Kantenfrezen voor nauwkeurige afschuiningen en radiussen

23-10 FEIN heeft drie met de hand geleide kantenfrezen ontwikkeld: de 18 Volt accukantenfrees AKFH…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen