Additive Industries sluit partnerschap met Volkswagen

0
63

Additive Industries in Eindhoven is een langdurig partnerschap aangegaan met Volkswagen voor het 3D printen van hoogwaardige gereedschappen en reserve-onderdelen voor de Volkwagen groep. De samenwerking werd vorige week bekend gemaakt bij de start van de vakbeurs Formnext in Frankfurt.

In september heeft Additive Industries het nieuwste volautomatische en geïntegreerde MetalFAB1 systeem geïnstalleerd in de Volkswagen fabrieken in Wolfsburg. Hier zijn na een training van het Volkswagen team de eerste onderdelen al geproduceerd. “Wij zien een groot potentieel voor het 3D metaalprinten van een brede range auto-onderdelen en gereedschappen”, aldus een woordvoerder van de Duitse autoproducent. “Intern hebben we de krachten gebundeld om onze capaciteit te verzevenvoudigen zodat we voorbereid zijn op de digitale toekomst. Door de investering in de meest moderne 3D-print uitrusting kunnen we voorop blijven lopen op het gebied van gereedschapmaken en hebben onze vakmensen toegang tot de nieuwste technologie.”

Daan Kersen, CEO van Additive Industries: “Voor ons is het partnerschap met Volkswagen, de grootste autoproducent ter wereld, een bevestiging van onze strategie om industrieel additief produceren te versnellen en daarbij te focussen op de innovators in hun markten.”