Afscheid op hoogtepunt: Trumpf-verkoper Jos Diepenmaat met pensioen

10Een bekend gezicht in de Nederlandse plaatbewerkingsindustrie heeft afscheid genomen. Jos Diepenmaat, verkoopadviseur bij Trumpf voor het rayon Noord- en Oost-Nederland, gaat van zijn welverdiende pensioen genieten.

Vlak voor zijn pensioendatum van 1 juli heeft hij de laatste machine die hij heeft verkocht, afgeleverd bij Keizers Metaal in Haaksbergen: een lasersnijmachine TruLaser 3050 Fiber met 8 kW vermogen, uitgerust met een Liftmaster Lineair Basic beladings-unit. Jos Diepenmaat heeft afscheid genomen op een manier die topsporters zich wensen: op zijn hoogtepunt. Het afgelopen boekjaar (Trumpf heeft een gebroken boekjaar van 1 juli tot en met 30 juni) heeft hij namelijk zijn hoogste omzet ooit behaald.

Lange carrière
Een verkoper waar de passie en de gedrevenheid vanaf spatten. Zo omschrijft Dennis Grolleman, directeur van Keizers Metaal in Haaksbergen, verkoopadviseur Jos Diepenmaat van Trumpf, die met pensioen is gegaan. “En hij was iemand die binnen de Trumpf-organisatie iets voor je kon regelen. Ook wat dat betreft gaan we hem missen.”
Jos Diepenmaat heeft een lange carrière bij Trumpf achter de rug. Hij weet nog precies wanneer die is begonnen: op 16 november 1987. Toen trad hij in dienst bij Möller Metaal in Hengelo. Trumpf was destijds één van de machinemerken die Möller vertegenwoordigde. Jos begon met het verkopen van kleine machines van andere merken. Maar toen de man die verantwoordelijk was voor de verkoop van Trumpf een aantal jaren later met pensioen ging, volgde Jos hem op. Samen met Teus Vonk, die nu nog steeds actief voor Trumpf.

Ponsmachines
In die beginperiode had Trumpf nog geen lasersnijmachines. “De ponsmachines waren toen ons belangrijkste product”, vertelt Jos. “En de combimachines voor ponsen en lasersnijden. De laser had destijds nog moeite met het insteken in het materiaal. Daarom werd er eerst een gat geponst en daarna verder gesneden.” Dat is nu wel anders. Trumpf heeft zich technologisch enorm doorontwikkeld. “Onze vlakbedlasers worden momenteel het meest verkocht. Daarnaast zijn we natuurlijk ook succesvol met onze buislasers, combimachines en kantbanken. De combi is momenteel gigantisch in opkomst. Want er is een grote behoefte in de markt aan snel en nauwkeurig uitsorteren. De combi is voor het sorteren superinteressant. Bij de plaatbewerkingsmachines wordt steeds meer automatisering verkocht. Het laatste machinesysteem dat Jos Diepenmaat heeft verkocht bij Keizers Metaal is wat dat betreft een mooi voorbeeld. De TruLaser 3050 Fiber met 8 kW vermogen is voorzien van een Liftmaster Lineair Basic. Dit is het nieuwste model van deze beladings-unit, de eerste in Nederland met twee belaadwagens.

Keizer Metaal

De TruLaser 3050 Fiber is voorzien van een Liftmaster Lineair Basic. Dit is het nieuwste model van deze beladings-unit, de eerste in Nederland met twee belaadwagens.

Recht door zee
Dennis Grolleman heeft bij deze investering weer uitstekend kunnen sparren met Jos. “Met een verkoper moet het allereerst klikken. Ik heb dit bedrijf drie jaar geleden overgenomen en had gelijk een klik met Jos. Ik mag hem als persoon, hij is recht door zee.”
Maar daarnaast is de nu gepensioneerde verkoopadviseur ook iemand met kennis van zaken, die waardevolle adviezen geeft. Dennis: “Toen we enkele jaren geleden besloten te investeren in een buislaser, hebben we op advies van Jos een 3D snijkop genomen. Deze biedt heel veel voordeel, hiermee onderscheiden we ons echt in de markt. Ook hebben we indertijd op zijn advies een lasersnijmachine met een formaat van 4×2 meter gekocht. Ook daarmee onderscheiden we ons van veel concurrenten.”
Keizers Metaal is een pure toeleverancier, die onder andere halffabricaten levert aan DGS, een ander bedrijf van Dennis Grolleman, dat (geautomatiseerde) systemen voor vleesverwerking en producthandling bouwt. Keizers snijdt materiaal in alle soorten, van dun tot dik. “Dat maakt ons uniek en sterk, maar het is ook heel moeilijk om te automatiseren. Ik ben zelf machinebouwer, dus ik weet heel goed hoe die hun producten aangeleverd willen krijgen. Daar zijn we gericht op aan het automatiseren. Het uitgangspunt is direct uit te sorteren aan de achterkant en zo komen tot een soort bol.com principe: de producten direct uitleveren.”

Keizers Metaal

Jos Diepenmaat heeft zijn laatste machine verkocht aan Keizers Metaal: een TruLaser 3050 Fiber met 8 kW vermogen.

Opvolger
Jos Diepenmaat is opgevolgd door Michiel Voskuil, die hij sinds begin dit jaar heeft ingewerkt. Jos geeft eerlijk toe dat hij best opzag tegen zijn pensioen. “Want Trumpf is mijn hobby, eigenlijk mijn enige hobby. Ik leef voor Trumpf.” Hij is dan ook blij dat hij twee dagen in week bij Trumpf kan blijven werken. Wat meer op de achtergrond, niet alleen in Noordoost-Nederland, maar in het hele land. Jos is hier zelf superblij mee, maar Dennis Grolleman ook: “Ik weet dat ik hem altijd nog kan bellen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Krachtige 24 kW schijflaser van Trumpf richt zich vooral op zware industrie

04-05 De nieuwe TruDisk schijflasers zijn geschikt voor het snijden, lassen en bewerken van oppervlakken; ze…

Plaatbewerking

VDL lanceert online bestelplatform OrderOn.com

25-04 Maar het zal nog wel even duren voor het zover is. “We bouwen dit…

Plaatbewerking

Microjoints worden nanojoints

19-04 “Met onze nanojoints kunnen gebruikers de procesbetrouwbaarheid tijdens het lasersnijden verbeteren en verschillende werkstappen…

Plaatbewerking

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

12-04 De sombere, zelfs wat negatieve geluiden rond TechniShow ontgaan Eisma en Mans niet. Zoals…

Automatisering

Productiviteitswinst met Trumpfs nieuwe Oseon-software kan oplopen tot 20%

21-03 De software omvat een reeks nieuwe opties om het transport van materialen flexibel en…

Plaatbewerking

Veelzijdigheid is troef bij Fiber Laser Benelux

16-03 Fiber Laser Benelux is leverancier van de veelzijdige fiberlaser systemen van de Italiaanse fabrikant…

Plaatbewerking

15 kW en 6g geven Vergeest Metaaltechniek productiviteitsimpuls

14-03 Vergeest Metaaltechniek snijdt als toeleverancier voor onder andere de offshore-industrie, binnenvaart en trailerbouw een…

Plaatbewerking

Nieuwe verkoopdirecteur Laser & Bending Machines

14-03 Door de komst van de nieuwe verkoopdirecteur kunnen de taken beter worden verdeeld. Oprichter…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X