AgriFoodTech: efficiënter, effectiever en duurzamer produceren

0
14

De derde editie van AgriFoodTech op 12 en 13 december in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch toont de innovaties waarmee de hightech maakindustrie kan bijdragen aan efficiënter, effectiever en duurzamer produceren.

De vraag naar voedsel stijgt in 2050 met maar liefst 60%. Dit vraagt om slimme innovaties die bijdragen aan het zuinig en slim omgaan met grondstoffen en grond, voedselproductieprocessen verbeteren en die de voedselveilig- en zekerheid waarborgen. Hightech en ICT speelt hierbij een sleutelrol. Big data, internet of things en blockchain in combinatie met de laatste technieken voor sensoriek, vision en aandrijftechnieken bieden nieuwe kansen voor de hightech maakindustrie. Innovatieve oplossingen voor klantgericht en maatwerk productontwerp, de inzet van nieuwe businessmodellen en predictive maintenance maken het werk van een boer, teler of voedingsmiddelenproducent namelijk een stuk gemakkelijker. Ruim 100 exposanten en een uitgebreid congresprogramma bieden de bezoeker een compleet overzicht van de laatste innovaties gericht op Agri & Food. Ook biedt AgriFoodTech de mogelijkheid nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan en te bouwen aan de toekomst van de voedselketen.

Lezingenprogramma
Dat automatisering en innovatie meer omvat dan alleen het doorvoeren van techniek, wordt duidelijk op bijvoorbeeld het demoplein OEM/Machinebouw, tijdens de droneshow en in het congresprogramma. Een greep uit de lezingen: Automatisering in de voedingsmiddelenindustrie is meer dan een technische oplossing – Frans Onland, Sanders Machinebouw; Deep Learning Of Hyperspectraal – Harm Hanekamp, Stemmer Imaging; Laat uw oogst meer valoriseren door recente toepassingen – Walter Stiers, IBMAgriFoodTech sluit de eerste dag af met twee keynotes. David Wallerstein, CXO bij Tencent (bekend van WeChat), richt zich nu met het bedrijf op automonous greenhouses. In zijn keynote deelt Wallerstein de te verwachten hightech innovaties voor voedselproductie. Jeroen van den Hoven, professor aan TU Delft, sluit aan met zijn visie op ethiek en technologie.

Gratis toegang
AgriFoodTech is op 12 en 13 december van 9.30 tot 17.00 uur in de Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch. Het evenement is gratis toegankelijk voor bezoekers. Vooraf registreren kan via de website.