AI-controller vermindert uitvaltijd

0

Er is een nieuwe oplossing voor voorspellend onderhoud en besturing beschikbaar bij Omron Industrial Automation Europe. Deze eerste AI-controller voor machineautomatisering met een Sysmac-bibliotheek in de industrie combineert in realtime besturingsfuncties van productielijnen en apparatuur met AI-verwerking op productielocaties.

Deze krachtige oplossing kan fabrikanten helpen het risico van schade aan apparatuur en uitvaltijd te verminderen door problemen vroegtijdig op te sporen en aan te geven welke actie direct moet worden ondernomen om ze op te lossen. Het proces van het verzamelen van ruwe gegevens van machines wordt volledig geautomatiseerd door de nieuwe AI-controller welke opereert op de ‘Edge’ binnen de machine, waardoor een hogere betrouwbaarheid en consistentie van de gegevens wordt gewaarborgd. Daarnaast maakt de controller automatisch gegevensmodellen op basis van de correlatieanalyse en controleert de controller de machinestatus op basis van dat model. Zonder deze automatisering zouden machineontwerpers en -operators hun eigen analyse- en optimalisatiemogelijkheden moeten ontwikkelen om kosten voor cloudoplossingen te voorkomen.

De AI-functionaliteit in de controller van Omron Industrial Automation Europe kan abnormaal gedrag van de machine identificeren, zonder dat dit expliciet is geprogrammeerd. Aangezien er veel verschillende factoren en metingen kunnen zijn die een probleem aangeven wanneer ze samen worden waargenomen, bespaart het automatiseren van het functie-extractieproces een aanzienlijke hoeveelheid tijd en middelen. Het benutten van de leerresultaten van machines tijdens de productie is essentieel voor het besparen van kosten voor eindgebruikers.