Airbus investeert in twee kotterbanken van Juaristi

Airbus heeft geïnvesteerd in twee kotterbanken van Juaristi om het machinepark in St-Eloi in Toulouse verder te moderniseren. Het gaat hierbij om twee gepalletiseerde TX3S kotterbanken die Airbus gaat gebruiken voor het bewerken van structurele elementen die verantwoordelijk zijn voor de verbinding tussen de motoren en de vleugels. De oplevering van de twee kotterbanken staat gepland voor begin 2021.

Een belangrijk structureel kenmerk van de TX3S kotterbank is de ‘box-in-box’ configuratie met een kop gecentreerd op de kolom die thermische vervorming voorkomt. Deze functie verbetert de nauwkeurigheid, de oppervlaktekwaliteit en verhoogt de productiecapaciteit. Dit is essentieel voor de onderdelen van Airbus die aan hoge eisen moeten voldoen. De onderdelen die Airbus met de kotterbanken gaat produceren zijn kritische componenten van moeilijk te verspanen materialen zoals titanium, Inconel en roestvast staal.

Om de productiviteit te verhogen worden de kotterbanken voorzien van automatiseringsoplossingen voor het laden van onderdelen, het wisselen van gereedschappen en de automatische inspectie van werkstukken. Daarnaast zijn ze ook uitgerust met de nieuwste Industry 4.0-oplossingen voor data-acquisitie en -beheer en automatische informatieoverdracht tussen de machine en het netwerk van Airbus.

Strategisch partnerschap

De relatie tussen Juaristi en Airbus begon in 1995. In dat jaar begon Airbus met de modernisering van de productiefabriek in St-Eloi. Het gevolg was dat de vliegtuigbouwer toen besloot te investeren in nieuwe kotterbanken om hun capaciteit voor het bewerken van uiterst nauwkeurige componenten in hardmetaallegeringen te vergroten. Tot op de dag van vandaag worden deze machines ingezet in het productieproces. “Het nieuwe project is een bevestiging van het vertrouwen van Airbus in Juaristi.

Er worden hoge eisen gesteld omdat Airbus producten van topniveau produceert. Dit vraagt om geavanceerde technische oplossingen, een nauwe en snelle service en klantspecifieke oplossingen. We zijn dan ook zeer tevreden dat Airbus deze opdracht aan ons heeft toevertrouwd en dat we een strategische partner hebben met de omvang, het belang en het wereldwijde bereik van Airbus”, aldus commercieel directeur Juanjo Juaristi.
Juaristi heeft de afgelopen jaren solide referenties in de luchtvaartsector opgebouwd, zoals Dassault Aviation, Rolls Royce, Safran, Brahmos Aerospace, British Aerospace, Dynamatic Aerospace, Champion Aviation, Dynamic Technology en Isro-Indian Space Research Organization.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

‘Interesse in 3D-printen wordt concreter’

01-11 3D Maastricht is een full-service aanbieder van 3D-producten voor zowel zakelijke gebruikers als het…

Bedrijf en Economie

Octrooi-intensieve industrieën betalen de hoogste lonen

21-10 Industrieën die intensief (bovengemiddeld) gebruikmaken van intellectuele eigendomsrechten (IER) zoals octrooien, merken, industriële ontwerpen…

Oppervlaktetechniek

Chromaatvrije primer voor duurzamere luchtvaart

03-07 AkzoNobel en Airbus hebben samen een nieuwe chromaatvrije primer ontwikkeld. Deze productinnovatie is gericht…

3D

Ultimaker introduceert platformservice

07-03 Ultimaker, producent van desktop 3D-printers, lanceert Ultimaker Cloud. Dit is een cloud-platform dat is…

3D

Airbus selecteert Ultimaker-portfolio voor 3D-printen in Europa

13-02 Ultimaker is door vliegtuigenproducent Airbus geselecteerd om 3D-printers, Cura-software en materialen te leveren voor…

Automatisering

Nieuwe Airbus NL ‘smart factory’ geopend

21-11 Minister-president Mark Rutte heeft officieel de nieuwe productiefaciliteit van Airbus Defence and Space Netherlands…

3D

Een lichtere en sterkere VW Caddy

08-11 Simulatiespecialist Altair en Airbus-divisie APWORKS nemen samen deel aan formnext in Frankfurt (14–17 november).…

Verspanen

Promas vertegenwoordigt kotterbanken TOS Varnsdorf

03-10 Promas in Maasbree verzorgt per direct verkoop, onderhoud en service (inclusief spare parts) van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X