Nieuwe Airbus NL ‘smart factory’ geopend

0
50

Minister-president Mark Rutte heeft officieel de nieuwe productiefaciliteit van Airbus Defence and Space Netherlands in Oegstgeest geopend. Met de ‘smart factory’, die 5.000 vierkante meter telt en is opgezet volgens industrie 4.0 methoden, voorziet Airbus in de ontwikkeling, samenbouw, het testprogramma en de kwalificatie van de motorframes voor de onderste en bovenste brandstoftrap van de Ariane 6.

 

ArianeGroup – in opdracht van ESA industrieel hoofdaannemer van het ontwikkelingsprogramma en productie van de Europese Ariane 6 – tekende in juni 2017 het contract met Airbus Nederland voor de ontwikkeling en productie van de Ariane 6 Vulcain Aft Bay (VUAB) en de Vinci Thrust Frame (VITF). Dit leidde tot het besluit voor de bouw van een nieuwe productiefaciliteit voor de ontwikkeling en productie van de Ariane 6 structuren, alsook voor de Vega-C tussentrap. Om de uitdagende commerciële doelstellingen van het Ariane 6 programma te behalen, koos Airbus Nederland daarbij voor een drastisch nieuwe aanpak van het industrialisatie- en productieproces. “Deze hypermoderne productiefaciliteit is in een recordtijd van tien maanden gebouwd en uitgerust met innovatieve oplossingen, zoals een gerobotiseerde en gedigitaliseerde productlijn”, aldus Arnaud de Jong, CEO van Airbus Nederland. Airbus Nederland zet in de faciliteit in op innovatieve industrie 4.0 methoden om te kunnen anticiperen op het verwachte aantal van 24 motorframes per jaar (12 VUAB’s en 12 VITF’s).

Nieuwe Airbus NL ‘smart factory’
Minister-president Mark Rutte heeft officieel de nieuwe productiefaciliteit van Airbus Defence and Space Netherlands in Oegstgeest geopend (Foto: Airbus Nederland).