Airless spuitpistool

0

Het coaten van zeer grote oppervlakken, bijvoorbeeld bij hoge gebouwen of ondergrondse parkeergarages, stelt hoge eisen aan schildersbedrijven en hun technische uitrusting. De schilder die het spuitapparaat gebruikt, moet vaak over veel uithoudingsvermogen en kracht beschikken. Met het nieuwe airless spuitpistool, de Vector Infinity, biedt Wagner nu een performance accessoire voor gebruik bij grote projecten.

Het pistool heeft een innovatief ergonomisch ontwerp om moeiteloos en veilig te kunnen werken, ook bij intensief gebruik. Met een maximale spuitdruk van 345 bar kan de Vector Infinity een groot aantal verschillende materialen verwerken. Schildersbedrijven zijn met deze professionele apparatuur optimaal uitgerust voor uiteenlopende taken. De ontwerpers van dit pistool hebben nieuwe normen op het gebied van ergonomie gesteld, met name: In vergelijking met gelijksoortige spuitpistolen is bij de Vector Infinity 60 procent minder inspanning nodig om de trekker ingedrukt te houden. Daarnaast is de trekkracht voor de trekker met 30 procent verlaagd. Nu kan ook langdurig werk moeiteloos en met een lage belasting worden uitgevoerd. Zo ondervindt de gebruiker minder belasting en worden werknemers beschermd.

De Vector Infinity van Wagner is het enige airless spuitpistool in het assortiment van Wagner waarbij het materiaal niet door de handgreep stroomt. Dit is met name een voordeel bij gebruik van verwarmde materialen.