AM Solutions belicht Additive Manufacturing in zesdelige liveserie

Additive Manufacturing (AM) vervangt traditionele productieprocessen, vereenvoudigt de ontwikkeling van nieuwe producten en bedrijfsmodellen en helpt bij het creëren van nieuwe toeleveringsketens. Zijn deze beweringen over de mogelijkheden van AM reëel, in welke industrieën is AM al met succes geïmplementeerd, in welke mate maken bedrijven al gebruik van 3D-printen en wat is de drijvende kracht achter deze ontwikkeling?

Christoph Hansen, Director Technology & Innovation bij Sauber Engineering, is de eerste spreker van de nieuwe zesdelige ‘inside AM’ liveserie die wordt georganiseerd door AM Solutions.

AM Solutions, onderdeel van de Rösler Group belicht deze en andere interessante vragen in haar zesdelige live-evenementenserie ‘inside AM’. In deze serie zullen vertegenwoordigers van gerenommeerde bedrijven een kijkje achter de schermen geven en verslag doen van hun ervaringen, toepassingen, visies en obstakels die overwonnen moeten worden.

Ontwerpvrijheid, lichtgewicht constructie, efficiënt gebruik van materialen, reductie van kosten en tijdwinst, zijn enkele sleutelwoorden die vaak worden uitgedrukt in combinatie met Additive Manufacturing. Betekent dit dat AM de wereld verandert? Wat is de feitelijke situatie op het gebied van AM? Hoe en in welke industrieën worden 3D-printtechnologieën al gebruikt? Of is AM slechts een visie? Met de nieuwe interactieve live-serie ‘inside AM’ beantwoordt AM Solutions al deze vragen. De serie biedt niet alleen waardevolle informatie voor de daadwerkelijke gebruikers van 3D-printtechnologie, maar ook voor iedereen geïnteresseerd in nieuwe productietechnologieën.

Interactief platform

De inside AM livestreams worden in het Engels afgespeeld en zijn overal ter wereld toegankelijk. Vertegenwoordigers van gerenommeerde bedrijven, actief in uiteenlopende branches zoals de medische sector, engineering, lucht- en ruimtevaart, energie- en auto-industrie vertellen over hun ervaringen met AM en zullen de verschillende aspecten van deze productietechnologie belichten. Tevens zullen ze informeren over de actuele status van AM in hun industriële sector en bedrijf. Het interactieve format van het evenement stelt kijkers in staat om deel te nemen aan het gesprek en hun vragen live te stellen.

Het evenement wordt uitgezonden vanuit het nieuwe Customer Experience Center van AM Solutions. Manuel Laux, hoofd AM Solutions, legt uit: “Iedereen die zich bezighoudt met AM wordt waarschijnlijk overweldigd door allerlei informatie over de talrijke innovatieve toepassingen van deze technologie. Met ons interactieve evenement willen wij samen met onze gasten de volgende vraag beantwoorden: ‘AM verandert de wereld. Is dit slechts een visie of bestaat deze al?’.”

Formule 1 en Sauber Engineering

De eerste spreker van het evenement is Christoph Hansen, Director Technology & Innovation bij Sauber Engineering. Internationaal is dit bedrijf onder andere bekend van het door Sauber geleide Formule 1-team, Alfa Romeo Racing ORLEN. De oorsprong van het bedrijf komt voort uit de vraag om raceauto’s sneller, lichter en betrouwbaarder te maken. Sauber pakte deze uitdagende problemen aan met AM en kan vandaag de dag een pionier op dit gebied worden genoemd.

Christoph Hansen merkt op: “Toen AM Solutions dit nieuwe discussieconcept presenteerde, vond ik het meteen interessant om naar AM te kijken vanuit verschillende invalshoeken en vanuit verschillende industrieën. Ik kijk ernaar uit om verslag uit te brengen over hoe we de mogelijkheden van AM zijn gaan verkennen en hoe we het gebruik van deze productietechnologie hebben uitgebreid tot ver buiten alleen de Formule 1-racewagens.”

De livestream met Christoph Hansen wordt uitgezonden op woensdag 9 juni 2021 om 15.00 uur (CET). Kijkers kunnen zich gratis registreren op www.inside-am.com. De volgende online live-evenementen vinden één keer per maand plaats. Exacte datums en tijden zullen te zijner tijd gecommuniceerd worden. De deelnemers aan de volgende evenementen worden voorlopig nog geheim gehouden door de organisatoren van het evenement.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Index breidt activiteiten uit met instap 3D-printers

17-05 Deze participatie geeft One Click Metal extra knowhow en kapitaal om het groeitraject voor…

3D

Layertec start levering Formlabs Fuse 1 SLS printer

05-05 Formlabs heeft de Fuse 1 SLS printer enkele bijzondere features gegeven. Zo beschikt hij…

3D

MX3D kan ‘lasrobot’ 3D- metaalprinter uitrollen

14-04 Ook wordt met het geld ingezet op de doorontwikkeling van de ‘MetalXL’, een software…

3D

Safran en SLM Solutions 3D-printen onderdeel voor landingsgestel

08-04 Vanwege de strenge eisen van dit onderdeel, dat een van de onderdelen van het…

3D

Nieuwe 3D-printer Trumpf vereenvoudigt instap in serieproductie

29-03 De TruPrint 3000 is op belangrijke onderdelen doorontwikkeld en daardoor nog beter aangepast aan…

Automatisering

Leica Geosystems scant met 3D-laserscanner op Spot-robot van Boston Dynamics

09-03 Wanneer nauwkeurige, betrouwbare en up-to-date 3D-gegevens nodig zijn, biedt de combinatie van de RTC360-technologie…

Verspanen

Hermle wordt dienstverlener op gebied van Additive Manufacturing

05-03 De naam MPA staat voor Metal-Powder-Application, een proces dat ongeveer zeven jaar geleden door…

3D

Subsidie voor proeftuin 3D printen in Noord Nederland

15-02 De subsidie is onlangs overhandigd aan Jan Geerts, DGA van GeTech in Westerbork. Hij…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X