AM Solutions belicht Additive Manufacturing in zesdelige liveserie

Additive Manufacturing (AM) vervangt traditionele productieprocessen, vereenvoudigt de ontwikkeling van nieuwe producten en bedrijfsmodellen en helpt bij het creëren van nieuwe toeleveringsketens. Zijn deze beweringen over de mogelijkheden van AM reëel, in welke industrieën is AM al met succes geïmplementeerd, in welke mate maken bedrijven al gebruik van 3D-printen en wat is de drijvende kracht achter deze ontwikkeling?

Christoph Hansen, Director Technology & Innovation bij Sauber Engineering, is de eerste spreker van de nieuwe zesdelige ‘inside AM’ liveserie die wordt georganiseerd door AM Solutions.

AM Solutions, onderdeel van de Rösler Group belicht deze en andere interessante vragen in haar zesdelige live-evenementenserie ‘inside AM’. In deze serie zullen vertegenwoordigers van gerenommeerde bedrijven een kijkje achter de schermen geven en verslag doen van hun ervaringen, toepassingen, visies en obstakels die overwonnen moeten worden.

Ontwerpvrijheid, lichtgewicht constructie, efficiënt gebruik van materialen, reductie van kosten en tijdwinst, zijn enkele sleutelwoorden die vaak worden uitgedrukt in combinatie met Additive Manufacturing. Betekent dit dat AM de wereld verandert? Wat is de feitelijke situatie op het gebied van AM? Hoe en in welke industrieën worden 3D-printtechnologieën al gebruikt? Of is AM slechts een visie? Met de nieuwe interactieve live-serie ‘inside AM’ beantwoordt AM Solutions al deze vragen. De serie biedt niet alleen waardevolle informatie voor de daadwerkelijke gebruikers van 3D-printtechnologie, maar ook voor iedereen geïnteresseerd in nieuwe productietechnologieën.

Interactief platform

De inside AM livestreams worden in het Engels afgespeeld en zijn overal ter wereld toegankelijk. Vertegenwoordigers van gerenommeerde bedrijven, actief in uiteenlopende branches zoals de medische sector, engineering, lucht- en ruimtevaart, energie- en auto-industrie vertellen over hun ervaringen met AM en zullen de verschillende aspecten van deze productietechnologie belichten. Tevens zullen ze informeren over de actuele status van AM in hun industriële sector en bedrijf. Het interactieve format van het evenement stelt kijkers in staat om deel te nemen aan het gesprek en hun vragen live te stellen.

Het evenement wordt uitgezonden vanuit het nieuwe Customer Experience Center van AM Solutions. Manuel Laux, hoofd AM Solutions, legt uit: “Iedereen die zich bezighoudt met AM wordt waarschijnlijk overweldigd door allerlei informatie over de talrijke innovatieve toepassingen van deze technologie. Met ons interactieve evenement willen wij samen met onze gasten de volgende vraag beantwoorden: ‘AM verandert de wereld. Is dit slechts een visie of bestaat deze al?’.”

Formule 1 en Sauber Engineering

De eerste spreker van het evenement is Christoph Hansen, Director Technology & Innovation bij Sauber Engineering. Internationaal is dit bedrijf onder andere bekend van het door Sauber geleide Formule 1-team, Alfa Romeo Racing ORLEN. De oorsprong van het bedrijf komt voort uit de vraag om raceauto’s sneller, lichter en betrouwbaarder te maken. Sauber pakte deze uitdagende problemen aan met AM en kan vandaag de dag een pionier op dit gebied worden genoemd.

Christoph Hansen merkt op: “Toen AM Solutions dit nieuwe discussieconcept presenteerde, vond ik het meteen interessant om naar AM te kijken vanuit verschillende invalshoeken en vanuit verschillende industrieën. Ik kijk ernaar uit om verslag uit te brengen over hoe we de mogelijkheden van AM zijn gaan verkennen en hoe we het gebruik van deze productietechnologie hebben uitgebreid tot ver buiten alleen de Formule 1-racewagens.”

De livestream met Christoph Hansen wordt uitgezonden op woensdag 9 juni 2021 om 15.00 uur (CET). Kijkers kunnen zich gratis registreren op www.inside-am.com. De volgende online live-evenementen vinden één keer per maand plaats. Exacte datums en tijden zullen te zijner tijd gecommuniceerd worden. De deelnemers aan de volgende evenementen worden voorlopig nog geheim gehouden door de organisatoren van het evenement.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Ultimaker lanceert nieuwe Factor 4 industriële 3D-printer

22-04 Deze 3D-printer is ontworpen voor de ontwikkeling en productie van proceskritische gereedschappen en componenten.…

3D

Sodick en Prima Additive gaan alliantie aan voor 3D metaalprinten

03-04 Hiertoe heeft Sodick een minderheidsbelang van 9,5% genomen in Prima Addditive, dat onderdeel is…

3D

Vroeg op voor ontbijtsessie Metaal 3D-printing

18-03 Bij additive manufacturing worden op basis van digitale modellen voorwerpen met behulp van een…

3D

Gibas benadrukt maatwerk en innovatie

06-03 “We organiseren onze dienstverlening altijd rond specifieke vraagstukken. Of een klant nu streeft naar…

3D

Nieuw TU Delft lab omvat gehele 3D-printproces

16-01 Op de TU Delft campus zijn wel meer labs voor additive manufacturing (3D-printen) te…

3D

Relevantie AM-processen blijft toenemen

15-11 Onder de metatrend van duurzaamheid benadrukten de 859 exposanten het hogere volwassenheidsniveau van hun…

3D

Waar staan de toeleveranciers nu met 3D metaalprinten?

06-11 John Hagelaars van De Valk Additive, onderdeel van Anvil Group, is een van de…

Verspanen

Manufacturing Technology Conference helpt hightech- en maakindustrie verder te groeien

14-06 Zowel ASML als Thermo Fisher Scientific wil groeien. Hiervoor moet de efficiency van de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV