AM Solutions belicht Additive Manufacturing in zesdelige liveserie

Additive Manufacturing (AM) vervangt traditionele productieprocessen, vereenvoudigt de ontwikkeling van nieuwe producten en bedrijfsmodellen en helpt bij het creëren van nieuwe toeleveringsketens. Zijn deze beweringen over de mogelijkheden van AM reëel, in welke industrieën is AM al met succes geïmplementeerd, in welke mate maken bedrijven al gebruik van 3D-printen en wat is de drijvende kracht achter deze ontwikkeling?

Christoph Hansen, Director Technology & Innovation bij Sauber Engineering, is de eerste spreker van de nieuwe zesdelige ‘inside AM’ liveserie die wordt georganiseerd door AM Solutions.

AM Solutions, onderdeel van de Rösler Group belicht deze en andere interessante vragen in haar zesdelige live-evenementenserie ‘inside AM’. In deze serie zullen vertegenwoordigers van gerenommeerde bedrijven een kijkje achter de schermen geven en verslag doen van hun ervaringen, toepassingen, visies en obstakels die overwonnen moeten worden.

Ontwerpvrijheid, lichtgewicht constructie, efficiënt gebruik van materialen, reductie van kosten en tijdwinst, zijn enkele sleutelwoorden die vaak worden uitgedrukt in combinatie met Additive Manufacturing. Betekent dit dat AM de wereld verandert? Wat is de feitelijke situatie op het gebied van AM? Hoe en in welke industrieën worden 3D-printtechnologieën al gebruikt? Of is AM slechts een visie? Met de nieuwe interactieve live-serie ‘inside AM’ beantwoordt AM Solutions al deze vragen. De serie biedt niet alleen waardevolle informatie voor de daadwerkelijke gebruikers van 3D-printtechnologie, maar ook voor iedereen geïnteresseerd in nieuwe productietechnologieën.

Interactief platform

De inside AM livestreams worden in het Engels afgespeeld en zijn overal ter wereld toegankelijk. Vertegenwoordigers van gerenommeerde bedrijven, actief in uiteenlopende branches zoals de medische sector, engineering, lucht- en ruimtevaart, energie- en auto-industrie vertellen over hun ervaringen met AM en zullen de verschillende aspecten van deze productietechnologie belichten. Tevens zullen ze informeren over de actuele status van AM in hun industriële sector en bedrijf. Het interactieve format van het evenement stelt kijkers in staat om deel te nemen aan het gesprek en hun vragen live te stellen.

Het evenement wordt uitgezonden vanuit het nieuwe Customer Experience Center van AM Solutions. Manuel Laux, hoofd AM Solutions, legt uit: “Iedereen die zich bezighoudt met AM wordt waarschijnlijk overweldigd door allerlei informatie over de talrijke innovatieve toepassingen van deze technologie. Met ons interactieve evenement willen wij samen met onze gasten de volgende vraag beantwoorden: ‘AM verandert de wereld. Is dit slechts een visie of bestaat deze al?’.”

Formule 1 en Sauber Engineering

De eerste spreker van het evenement is Christoph Hansen, Director Technology & Innovation bij Sauber Engineering. Internationaal is dit bedrijf onder andere bekend van het door Sauber geleide Formule 1-team, Alfa Romeo Racing ORLEN. De oorsprong van het bedrijf komt voort uit de vraag om raceauto’s sneller, lichter en betrouwbaarder te maken. Sauber pakte deze uitdagende problemen aan met AM en kan vandaag de dag een pionier op dit gebied worden genoemd.

Christoph Hansen merkt op: “Toen AM Solutions dit nieuwe discussieconcept presenteerde, vond ik het meteen interessant om naar AM te kijken vanuit verschillende invalshoeken en vanuit verschillende industrieën. Ik kijk ernaar uit om verslag uit te brengen over hoe we de mogelijkheden van AM zijn gaan verkennen en hoe we het gebruik van deze productietechnologie hebben uitgebreid tot ver buiten alleen de Formule 1-racewagens.”

De livestream met Christoph Hansen wordt uitgezonden op woensdag 9 juni 2021 om 15.00 uur (CET). Kijkers kunnen zich gratis registreren op www.inside-am.com. De volgende online live-evenementen vinden één keer per maand plaats. Exacte datums en tijden zullen te zijner tijd gecommuniceerd worden. De deelnemers aan de volgende evenementen worden voorlopig nog geheim gehouden door de organisatoren van het evenement.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Safran gaat grote aluminium onderdelen 3D-printen met SLM

11-04 Safran is een internationale hoogtechnologische groep die actief is in de luchtvaart-, defensie- en…

3D

3D-printing creëert nieuwe mogelijkheden voor Seco Tools

23-03 Het ontwikkelen en vervaardigen van prototypes door middel van additive manufacturing (AM) wordt steeds…

3D

SLS geeft Schneider Eletric nieuwe productiemogelijkheden

23-01 De Schneider Electric Group is met meer dan 160.000 werknemers wereldwijd een van de…

3D

Twee productielijnen voor industrieel 3D-printen

21-12 In Berlijn en Georgensgmünd heeft het team onlangs metalen componenten geproduceerd met 3D-printen, wat…

3D

3D-printer maakt gepersonaliseerde vingergewrichtsimplantaten dankzij AI

02-12 Wanneer vingergewrichten inflexibel worden, bijvoorbeeld na een sportongeval of als gevolg van reumatoïde artritis,…

Verspanen

Timtos 2023 maakt er weer een internationaal feest van

02-12 Op dit moment kunnen buitenlandse professionals vrij naar Taiwan reizen om deel te nemen…

3D

Trumpf maakt 3D-printen met nieuwe metalen mogelijk

23-11 “Het poeder is een belangrijk onderdeel van additive manufacturing. Ons doel is om onze klanten…

Verspanen

Mikrocentrum lanceert nieuwe vakbeurs AM for Production

12-10 Additive Manufacturing breekt door in de hightech productieketen. De laagsgewijze technologie groeit de laatste…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021