AM Solutions belicht Additive Manufacturing in zesdelige liveserie

Additive Manufacturing (AM) vervangt traditionele productieprocessen, vereenvoudigt de ontwikkeling van nieuwe producten en bedrijfsmodellen en helpt bij het creëren van nieuwe toeleveringsketens. Zijn deze beweringen over de mogelijkheden van AM reëel, in welke industrieën is AM al met succes geïmplementeerd, in welke mate maken bedrijven al gebruik van 3D-printen en wat is de drijvende kracht achter deze ontwikkeling?

Christoph Hansen, Director Technology & Innovation bij Sauber Engineering, is de eerste spreker van de nieuwe zesdelige ‘inside AM’ liveserie die wordt georganiseerd door AM Solutions.

AM Solutions, onderdeel van de Rösler Group belicht deze en andere interessante vragen in haar zesdelige live-evenementenserie ‘inside AM’. In deze serie zullen vertegenwoordigers van gerenommeerde bedrijven een kijkje achter de schermen geven en verslag doen van hun ervaringen, toepassingen, visies en obstakels die overwonnen moeten worden.

Ontwerpvrijheid, lichtgewicht constructie, efficiënt gebruik van materialen, reductie van kosten en tijdwinst, zijn enkele sleutelwoorden die vaak worden uitgedrukt in combinatie met Additive Manufacturing. Betekent dit dat AM de wereld verandert? Wat is de feitelijke situatie op het gebied van AM? Hoe en in welke industrieën worden 3D-printtechnologieën al gebruikt? Of is AM slechts een visie? Met de nieuwe interactieve live-serie ‘inside AM’ beantwoordt AM Solutions al deze vragen. De serie biedt niet alleen waardevolle informatie voor de daadwerkelijke gebruikers van 3D-printtechnologie, maar ook voor iedereen geïnteresseerd in nieuwe productietechnologieën.

Interactief platform

De inside AM livestreams worden in het Engels afgespeeld en zijn overal ter wereld toegankelijk. Vertegenwoordigers van gerenommeerde bedrijven, actief in uiteenlopende branches zoals de medische sector, engineering, lucht- en ruimtevaart, energie- en auto-industrie vertellen over hun ervaringen met AM en zullen de verschillende aspecten van deze productietechnologie belichten. Tevens zullen ze informeren over de actuele status van AM in hun industriële sector en bedrijf. Het interactieve format van het evenement stelt kijkers in staat om deel te nemen aan het gesprek en hun vragen live te stellen.

Het evenement wordt uitgezonden vanuit het nieuwe Customer Experience Center van AM Solutions. Manuel Laux, hoofd AM Solutions, legt uit: “Iedereen die zich bezighoudt met AM wordt waarschijnlijk overweldigd door allerlei informatie over de talrijke innovatieve toepassingen van deze technologie. Met ons interactieve evenement willen wij samen met onze gasten de volgende vraag beantwoorden: ‘AM verandert de wereld. Is dit slechts een visie of bestaat deze al?’.”

Formule 1 en Sauber Engineering

De eerste spreker van het evenement is Christoph Hansen, Director Technology & Innovation bij Sauber Engineering. Internationaal is dit bedrijf onder andere bekend van het door Sauber geleide Formule 1-team, Alfa Romeo Racing ORLEN. De oorsprong van het bedrijf komt voort uit de vraag om raceauto’s sneller, lichter en betrouwbaarder te maken. Sauber pakte deze uitdagende problemen aan met AM en kan vandaag de dag een pionier op dit gebied worden genoemd.

Christoph Hansen merkt op: “Toen AM Solutions dit nieuwe discussieconcept presenteerde, vond ik het meteen interessant om naar AM te kijken vanuit verschillende invalshoeken en vanuit verschillende industrieën. Ik kijk ernaar uit om verslag uit te brengen over hoe we de mogelijkheden van AM zijn gaan verkennen en hoe we het gebruik van deze productietechnologie hebben uitgebreid tot ver buiten alleen de Formule 1-racewagens.”

De livestream met Christoph Hansen wordt uitgezonden op woensdag 9 juni 2021 om 15.00 uur (CET). Kijkers kunnen zich gratis registreren op www.inside-am.com. De volgende online live-evenementen vinden één keer per maand plaats. Exacte datums en tijden zullen te zijner tijd gecommuniceerd worden. De deelnemers aan de volgende evenementen worden voorlopig nog geheim gehouden door de organisatoren van het evenement.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Eerste 3D-geprinte drukvat van Shell gecertificeerd

17-01 Shell is het eerste bedrijf in Europa dat van een derde partij een CE-certificering…

3D

Nieuwe methode bepaalt ‘vloeibaarheid’ van 3D-print poeders

10-01 Poeders zijn een unieke vorm van materiaal. Ze kunnen worden gecomprimeerd en wanneer ze…

3D

FPT-VIMAG pleit voor meer 3D-print kennis en introduceert informatieve infographic

05-01 Daarom introduceert FPT-VIMAG een interactieve 3D-Printing infographic om het mkb en de Nederlandse maakindustrie…

3D

Additive Manufacturing learning community ontsluit kennis

10-11 Additive Manufacturing (AM) wint steeds meer terrein binnen de industrie en de markt voor…

3D

Europese subsidie voor 3D-printkompas

10-11 Aan dit project werkt een consortium van verschillende bedrijven en kennisinstellingen uit Noord-Nederland met…

3D

Formnext 2021 alleen toegankelijk voor gevaccineerden en herstelden

13-10 Het wettelijk kader voor deze stap wordt geboden door de Corona Protection Ordinance van…

Verspanen

Procesoptimalisatie is topic bij Ceratizit op EMO Milano

30-09 Aan de hand van live demonstraties wordt getoond hoe bewerkingsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden met…

MetavakNieuws

3D-printen kan de beste oplossing zijn

29-09 Dat verhaal vertelt waarom 3D-printen in dit geval de aangewezen oplossing was voor de…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X