Amada neemt Finse automatiseerder over

0

Amada is 100 procent eigenaar geworden van het Finse LKI Käldman, producent van automatiseringssystemen. Deze ontwikkeling illustreert dat ook Amada ervan overtuigd is dat automatsering dé sleutel voor succes is in de plaatbewerkingsindustrie.

Amada en LKI Käldman werken al sinds het midden van de jaren negentig samen. Dit partnerschap werd uitgebreid in 2009, toen Amada een belang van 40 procent nam in het Finse bedrijf. De vraag naar fiberlasersnijmachines is de afgelopen jaren sterk gegroeid door de ontwikkeling van hoog vermogen laserbronnen en de voordelen van deze lasertechniek. Tegelijkertijd is automatisering een noodzakelijke randvoorwaarde geworden voor lasersnijprocessen in Europa door factoren als het beperkte aantal werkuren en de stijgende arbeidskosten.

Sneller leveren

De overname van LKI Käldman stelt Amada in staat om de levering van machines met geintegreerde automatiseringssystemen voor Europese klanten te optimaliseren en te versnellen. Bovendien zal de besluitvorming sneller verlopen door intensievere werkrelaties. Andere voordelen zijn het eensluidend ontwerpen, ontwikkelen en produceren van nieuwe technieken.

Nog een voorbeeld van automatiseringsoplossingen voor Amada pons- en lasersnijmachines.
Nog een voorbeeld van automatiseringsoplossingen voor Amada pons- en lasersnijmachines.

Verdubbeling productiecapaciteit

LKI Käldman is nu de grootste productiefaciliteit voor automatiseringsystemen van Amada in Europa met ongeveer 180 medewerkers. Sinds 1 april is de naam van het bedrijf gewijzigd in Amada Automation Europe. Het zal alle geautomatiseerde systemen van Amada voor de Europese markt gaan leveren. De productiefaciliteiten in Bennäs, aan de Finse westkust,  zullen worden versterkt zodat de productiecapaciteit van automatiseringssystemen in 2022 zal zijn verdubbeld.