AS9100 certificaat opent nieuwe deuren voor Braakhuis

0

Braakhuis Metaaltechniek in Borne heeft de AS9100 certificering behaald. Deze norm kwalificeert organisaties die willen toeleveren aan de vliegtuigbouw. Eigenaar Paul Braakhuis: “Je moet je blijven onderscheiden in de markt. De AS9100 certificering opent nieuwe deuren voor ons en geeft ons de contractuele vereisten, om aan de aerospace industrie te mogen leveren.”

Het certificaat heeft al opdrachten opgeleverd voor het Bornse bedrijf. “Sinds kort leveren wij onderdelen voor satellieten in Nederland”, aldus Braakhuis . Ook in het buitenland weten ze zijn bedrijf te vinden. Met onder andere onderdelen voor de Airbus. “Dus de volgende keer als u in een Airbus vliegt, weet dat een metaalbedrijf uit Borne daarvoor minuscule onderdelen heeft mogen maken.”

De luchtvaartindustrie kent hoge eisen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid, traceerbaarheid van grondstoffen en de hoge mate van specialisatie in technologieën. De AS9100 omvat, naast alle eisen van de ISO 9001-norm, ongeveer tachtig aanvullende eisen voor toeleveringen aan de luchtvaartindustrie met betrekking tot veiligheid en kwaliteit. Volgens Paul Braakhuis is het behalen van de AS9100 norm geen koud kunstje. “Ons team is meer dan een jaar bezig geweest om dit certificaat te halen. Wij kunnen nu Aerospace klanten optimaal bedienen en daar zijn we trots op.”

Braakhuis kent vier gespecialiseerde bedrijfsonderdelen: Metaaltechniek, Machine- & Apparatenbouw, Tubes en Moulds & Components.