AWL lanceert snelle puntlascel

0

AWL-Techniek heeft een Quick Motion-puntlascel ontwikkeld die de tijd van las-naar-las aanzienlijk verkort en bovendien een kleinere ecologische voetafdruk heeft. De machinebouwer uit Harderwijk demonstreert deze cel op de Euroblech in Hannover.

De Quick Motion-puntlascel is gebaseerd op het Smartline-concept. Met 124% meer uitvoer dan de conventionele lascellen (afhankelijk van het product en de lasparameters) en een voetafdruk die maar liefst 15% kleiner is dan die van traditionele lascellen, biedt de Quick Motion-puntlascel optimale flexibiliteit en snelheid.

Uitlaat lassen met laser
AWL heeft voorts een enorme stap voorwaarts gezet op het gebied van uitlaatsystemen. Met het gebruik van hybridelassen met laser om onderdelen van het systeem samen te voegen, is een nieuwe methode geboren om uitlaten te lassen. Het eerste project waarin deze nieuwe technologie wordt gebruikt, is momenteel in eindfase in de werkplaats van AWL in Nederland.

Optimalisatie van spantechniek
AWL werkt aan de optimalisatie van de laserlasmallen om ervoor te zorgen dat elk onderdeel sheet metal met uiterste precisie wordt gespannen. Door gebruik te maken van lokaal aangebrachte perslucht nozzles, kan AWL het luchtverbruik reduceren. Bovendien is het ontwerp van de spanplaat vereenvoudigd door de spanpunten aan de bovenzijde te monteren.

AWL, hal 13, stand A36