Amada Weld Tech verbetert procesbeheersing van puntlassen

Voor uiterst nauwkeurige microverbindingstoepassingen biedt de hoogfrequente weerstandspuntlastechnologie van Amada Weld Tech een uitzonderlijke procesbeheersing dankzij een ‘closed-loop feedback’.

De Amada Weld Tech DC-H3000A, DC puntlasvoeding biedt een optimale procesbetrouwbaarheid dankzij een closed-loop feedback.

De closed-loop feedback functionaliteit van Amada Weld Tech stelt productiebedrijven in staat om een consistentere output te bereiken voor diverse toepassingen en tussen meerdere lasstations. De functionaliteit maakt ook automatische aanpassingen mogelijk ter compensatie van variaties in de geometrie van het onderdeel en de thermische belastingskenmerken.

Een van ’s werelds grootste bedrijven in medische apparatuur heeft onlangs een lasoplossing van Amada Weld Tech geïmplementeerd die deze combinatie van hoge functionaliteit, veelzijdigheid en eenvoud biedt. Elk lasstation, bestaande uit een voeding, laskop en lasmonitor, functioneert als een volledig geïntegreerde eenheid. Het productiebeheersysteem leest een barcode en raadpleegt een database om het lasprofiel te selecteren, dat via een Ethernet-verbinding naar het lasstation wordt gestuurd. Het lasstation toont vervolgens de lasprofielgegevens aan de gebruiker met informatie over de toepassing, de onderdelen en het gereedschap, waardoor de productie-integriteit wordt gewaarborgd.

Feedback voor consistente resultaten

Closed-loop lasapparaten gebruiken stroom-, spannings- of vermogensfeedback om de aan de onderdelen geleverde energie nauwkeurig te regelen. Dit vermogen om de lasenergie nauwkeurig te regelen is een belangrijke factor om problemen met procesvariaties en de snelle veranderingen in de weerstand van de onderdelen tijdens het lassen op te lossen. Open-loop lassers, zoals de traditionele lassystemen, geven geen feedback tijdens het lassen. Zij leveren alleen de geprogrammeerde energie, ongeacht het proces of de productvariatie. Weerstandswaarden kunnen van las tot las verschillen door normale variaties in het lasproces. Bij gebruik van open-loop voedingen kunnen problemen zoals slijtage van de elektrode en positionering van het onderdeel leiden tot een slechte laskwaliteit. Closed-loop voedingen reageren elke 10-250 microseconden op deze veranderingen en houden de geprogrammeerde parameter (stroom, spanning of vermogen) constant, wat leidt tot consistentere lassen.

De Amada Weld Tech DC-H3000A DC puntlasvoeding biedt een closed-loop feedback die zorgt voor consistente lassen, minder defecten en een hogere productieopbrengst. Het systeem maakt het mogelijk om het hele lasproces te bewaken. De voeding is daarnaast ontworpen om eenvoudig te implementeren en te bedienen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Las grote verscheidenheid aan toepassingen met IS-Q Series van Amada Weld Tech Europe

09-01 De IS-Q serie van Amada Weld Tech Europe biedt controlebewaking met zowel de MG3…

Verbinden

Afbrandstuiklassen levert Klinger pure winst op

26-02 De afbrandstuiklasmachine die onlangs is geleverd door Laskar Puntlastechniek, is een echte aanwinst voor…

Verspanen

Workshops beheersing bewerkingsnauwkeurigheid

22-01 Voor medewerkers die betrokken zijn bij aanschaf van machines, kwaliteitscontrole en onderhoud verzorgt Dijk…

Verbinden

Puntlastechniek bij Gicom

14-09 Bij puntlassen worden twee omgezette delen aan elkaar gelast. Het wordt voornamelijk toegepast op…

Featured

Automatisering en procesbeheersing staan centraal op Open Huis Dormac

06-11 Samen met haar partners voor procesoptimalisatie, automatiserings-, opspannings- en gereedschapsoplossingen, toont machineleverancier Dormac CNC…

Verbinden

Alu-Coating puntlast aluminium

03-06 Alu-Coating in Brecht (B) heeft geïnvesteerd in een Tecna hybride puntlasmachine van Laskar Puntlastechniek.…

Verspanen

Helpende hand bij puntlassen en plaatmetaal

10-11 Dormer Pramet heeft een nieuwe reeks gereedschappen ontwikkeld voor het (uit)boren van puntlassen en…

Personeel

Workshop machinegeometrie en procesbeheersing

11-10 Hoe kom je tot een trefzekere ‘in één keer goed’ productie? Hoe weet je…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen