Bax Metaal breidt fors uit

Bax Metaal in Bergeijk breidt fors uit. De toeleverancier van plaat- en constructiewerk heeft aan de overkant van de straat een pand aangekocht van 3500 vierkante meter.

Voorlopig is deze ruimte bestemd voor montage- en assemblagewerk en de op- en overslag van materialen, halffabricaten en producten. “De vraag om producten compleet af te monteren wordt steeds groter”, stelt directeur Anton Bax. “Dat kunnen we daar prima doen. Op den duur zal er ook wel wat productie naar toe gaan.”
Ook komt er in het nieuwe pand een showroom/experiencecenter, waar relaties kennis kunnen maken met alle mogelijkheden van Bax Metaal. “Daar kunnen we een goed beeld geven van alle producten en projecten die we maken. We gaan daar bijvoorbeeld engineers uitnodigen om alles te laten zien, maar ook om trainingen te geven. Een mooi ingerichte showroom draagt ook bij aan de uitstraling van ons bedrijf.”

Ondertussen gaan ook op de bestaande locatie de ontwikkelingen gewoon door om het hele bedrijf op een hoger plan te brengen. De gehele productieruimte heeft een complete metamorfose ondergaan, nu de hele betonvloer daar is gepolijst. De beschadigingen die in de vloer zaten zijn opgevuld en geslepen en daarna is het geheel gepolijst. Hierdoor biedt de productie nu een heldere aanblik. Reinigen gaat veel beter en de hele werkvloer is nu stofvrij.
“Deze opknapbeurt past in ons streven om veel zuiverder te werken, volgens lean en S5-principes”, zegt Bax. Hij is al enkele jaren bezig om het niveau van zijn bedrijf te verhogen. De organisatie is aangepast, de logistiek in de productiehal is gestroomlijnd en in het machinepark is veel geïnvesteerd. Tevens is er sprake van een duidelijke communicatie met de markt, onder meer middels een moderne, informatieve website.

Kwaliteit borgen
De jongste investering van Bax Metaal is de aanschaf van een meetarm van Faro. Vier medewerkers zijn opgeleid om hiermee te kunnen werken. Voorheen beschikte Bax Metaal alleen over een hoogtemeter. Met de Faro meetarm kan echter 3D worden gemeten, inline tijdens het proces. Zo kunnen nauwkeurige meetrapporten aan de klant worden overlegd. Anton Bax: “We kunnen met deze meetarm complete kwaliteitsborging voor plaatwerk doen tot een nauwkeurigheid van 0,03 mm. Een dergelijke kwaliteitsborging wordt voor plaatwerk lang niet altijd gevraagd, maar we moeten wel steeds vaker kunnen aantonen dat datgene wat we doen ook goed is en aan de klanteisen voldoet.”

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV