Belgische staalbouwers slaan handen ineen

Een opmerkelijke samensmelting in de Belgische staalbouw: Frisomat en Interloods, twee Antwerpse bouwers van industriële hallen, slaan de handen in elkaar. De overname van Interloods door Frisomat geeft beide bedrijven de kans zich te concentreren op hun kernactiviteiten.

Interloods legt zich toe op de verhuur van industriële gebouwen alsook de renovatie van bestaande hallen. Ondertussen concentreert Frisomat zich op de productie, verkoop en montage van prefab industriegebouwen. Beide bedrijven behouden hun naam omwille van de bekendheid in de markt. De integratie is onderdeel van de groeiambitie en verbreding van de activiteiten.
Frisomat is al meer dan vijfendertig jaar wereldwijd aanwezig voor de constructie van koudgewalste stalen gebouwen. Het Antwerpse bedrijf bouwt staalconstructies in ruim honderd landen, voor allerlei toepassingen: productie, opslag, luchtvaart en landbouw. De verwerving van Interloods biedt voor beide bedrijven een win-winsituatie, meent Guy Somers, CEO van Frisomat: “Het Frisomat-concept voor prefab industriële gebouwen is uniek in de markt. Nu we Interloods opnemen in de groep hebben we een entiteit die zich toespitst op de verhuur en renovatie van gebouwen. Zo verruimen we ons aanbod én onze service naar onze klanten.”

Maarten Van Wanzeele, CEO van Interloods: “We kijken vooral uit naar de ondersteuning van een sterke partner als Frisomat. Door de injectie van hun knowhow en de beschikbaarheid van hun productiefaciliteiten zijn wij in staat om als kleine, flexibele entiteit een optimale klantenservice te leveren.”

Interloods en Frisomat verdelen de taken binnen de groep volgens ervaring en specialiteit. Beide bedrijven blijven zich focussen op hun kernactiviteiten. Bij Frisomat betekent dit een verdere concentratie van de aandacht op grote industriële projecten. Interloods richt zich nog meer dan voordien exclusief op de verhuur en renovatie van hallen. Van Wanzeele: “Dankzij de nauwe samenwerking met Frisomat kunnen wij terugvallen op hun fabriek, hun montagemateriaal en hun ingenieurs. Precies wat we nodig hadden om verder te groeien.”

Over Frisomat
Frisomat ontwikkelt en bouwt vernieuwende industriële gebouwen in staal. Het gepatenteerde montagesysteem laat toe dat een reusachtige stalen hal in enkele weken geplaatst kan worden. Het bedrijf produceert tien basismodellen, maar biedt daarnaast veel vrijheid voor personalisatie door de klant. Die innovatieve aanpak bracht Frisomat intussen naar meer dan honderd landen voor ruim dertigduizend projecten.

Over Interloods
Interloods is sinds 1986 actief in de sector van stalen industriegebouwen – zowel voor de verkoop, verhuur als renovatie. Het bedrijf koppelt economisch rendabele oplossingen aan duurzaamheid en slaagt er op die manier in om het verschil te maken voor een erg ruim publiek van ondernemers.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Construsteel maakt staalbouw werkplaats digitaal

01-09 Deze Smart Industry oplossing is onderdeel van de ConstruSteel-productlijn ‘De digitale werkplaats’. Staalbouw- en…

Automatisering

ConstruSteel Online: staalbouw software via een browser

22-03 ConstruSteel is wereldwijd het eerste softwarebedrijf voor de staalbouw dat, naast een lokale installatie,…

Verspanen

Leering Hengelo gaat boor-zaag installaties APS Europe verkopen

10-12 Leering Hengelo en APS Europe gaan per direct samenwerken op het gebied van de…

Automatisering

ConstruSteel past subtitel bedrijfsnaam aan

18-11 ConstruSteel heeft een kleine aanpassing gedaan in de subtitel van de bedrijfsnaam: ‘ERP software’…

Automatisering

Liemar officieel partner Exact

04-06 Liemar Software is officieel partner van Exact Software Nederland geworden. Deze samenwerking is bevestigd…

Werkplaatstechniek

Prestabo-buis

15-04 Modulair bouwen wint snel aan populariteit. Steeds kleinere of complexere bouwlocaties en de toenemende…

Bedrijf en Economie

Van den Brink Staalbouw opent nevenvestiging in Nijverdal

03-01 Van den Brink Staalbouw gaat in het Twentse Nijverdal een nieuwe nevenvestiging bouwen. Op Bedrijvenpark…

Automatisering

ConstruSteel lanceert Tekla Apps

29-09 Softwarebedrijf ConstruSteel heeft een wereldwijde innovatie voor de staalbouw-branche gepresenteerd. “Hiermee kunnen onze gereedschappen…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?