Besparen op totale kosten van lagers

Brammer verkocht vorig jaar meer dan 42 miljoen lagers. Dit zorgde volgens de distributeur van MRO-artikelen in totaal voor een kostenbesparing bij klanten van meer dan €10 miljoen.

Lagers zijn de ruggengraat van de productielijn van elke fabrikant en vormen daarom een aanzienlijk aandeel in het budget voor industriële producten. Aangezien de aanschafkosten rond de 10% van de totale bedrijfskosten vertegenwoordigen, zag Brammer een kans om geld voor haar klanten te besparen.

De kosten van lagers bestaan uit meer dan alleen de aanschafprijs. Kostenbesparing is dan ook voornamelijk te realiseren door factoren buiten de aanschafprijs zoals acquisitiekosten, bedrijfskosten, onderhoudskosten en productiekosten. Hoewel de mogelijkheden tot kostenbesparing altijd onderzocht worden, hebben klanten ook behoefte aan een stabiele kwaliteit en de garantie van beschikbaarheid van producten.

Europese distributeur
Met haar technische expertise, een ruim assortiment en kennis van de industrie ondersteunt lagerdistributeur Brammer klanten bij het verminderen van lagerkosten en het verbeteren van de productie-efficiëntie. Dankzij de voorraad van 10 miljoen lagers van 56.000 verschillende lagersoorten, is Brammer de grootste distributeur van de MRO-markt in Europa. Daarnaast is het bedrijf de enige Europees erkende distributeur van alle vijf grote lagermerken: FAG, INA, NSK, SKF en Timken.

Bespaarprogramma’s
Programma’s voor continue verbetering van kostenbesparingen zijn inmiddels een essentieel onderdeel van de processen voor voorraadbeheer van lagers, inkoop en onderhoud. Met deze programma’s heeft Brammer in 2015 via de inkoop en het beheer van lagers haar klanten meer dan €10 miljoen bespaard. Oliver Campbell, Group Growth Manager Europe bij Brammer vertelt: “We zijn blij met de kostenbesparingen van onze klanten, dankzij de gestroomlijnde inkoop van lagers, beter onderhoud en beter voorraadbeheer en natuurlijk vanwege de hogere efficiëntie en minder stilstand.”

Lagervoorraad optimaliseren
Voor de meeste Europese klanten zijn lagers een van de grootste MRO-voorraden die worden aangehouden. De industriële producten vertegenwoordigen ongeveer één derde van de kosten, daarom is het belangrijk de lagervoorraad tot een minimum te beperken. De specialisten van Brammer op het gebied van voorraadbeheer en consignatievoorraad zorgen voor grotere effectiviteit van voorraadbeheer en optimaliseren de lagervoorraad.

Kosten reduceren
De samenwerking met alle grote lagermerken zorgt ervoor dat klanten hun kosten reduceren. Bijvoorbeeld door minder leveranciers, productrationalisering, geconsolideerde facturering en gestroomlijnde bestellingen. Ook door regelmatig onderhoud aan lagers verlagen fabrikanten de totale lagerkosten. Brammer werkt actief met klanten samen om kosten te besparen. Verlenging van de levensduur van lagers door beter onderhoud zorgt voor minder stilstand tijdens de productie. Daarnaast hebben bedrijven minder onderhouds-, productie- en operationele lagerkosten. Door de productprestatie te analyseren, in energiezuinige lagers te voorzien en variabelen als betrouwbaarheid te verbeteren, is Brammer in staat de lagerkosten voor klanten nog verder te verlagen.

Klanten profiteren van Europese overeenkomsten en de lokale aanwezigheid voor de levering van lagers. In geval van een storing in een productielijn of bij gepland onderhoud hoeven klanten door de lokale aanwezigheid van Brammer nooit lang te wachten tot de levering van nieuwe lagers. Dit bespaart tijd en vermindert de kosten nog verder.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Staalfabriek bespaart 35.600 euro per jaar met betere lagers op freesmachines

29-01 Na aanhoudende problemen met de lagers van een belangrijke freesmachine, wendde een staalproducent zich…

Toeleveren

Belangrijkste onderzoeksfaciliteit SKF naar Nederland

28-11 Om in te spelen op de snelle ontwikkelingen van de industriële markt heeft SKF…

Werkplaatstechniek

Goede lagers verhogen betrouwbaarheid

17-09 Op de stand van SKF kunnen EMO-bezoekers ontdekken hoe de prestaties en betrouwbaarheid van…

Werkplaatstechniek

Goede lagers verhogen betrouwbaarheid

26-08 Op de stand van SKF kunnen EMO-bezoekers ontdekken hoe de prestaties en betrouwbaarheid van…

Toeleveren

Kogellagerunits

04-07 SKF heeft een nieuw, concurrerend assortiment JIS-compatibele kogellagerunits voor de Europese markt uitgebracht dat…

Toeleveren

Tweerijige tonlager viert honderdste verjaardag

14-06 Het tweerijige tonlager, dat ingenieurs helpt om zware radiale en axiale belastingen op te…

Bedrijf en Economie

MCA en Stamhuis bundelen krachten

16-01 MCA en Stamhuis Lineairtechniek treden sinds 1 januari vanuit één gezamenlijke merknaam naar buiten:…

Werkplaatstechniek

Bearings krijgen facelift

04-12 SKF Cooper gedeelde lagers hebben sinds 1 november een geheel nieuwe look met nieuwe…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X