Betrouwbare software voorkomt fouten en dubbel werk

0

Het blijft erg druk bij productiebedrijven en dat zie je terug in de vele nieuwe machines die in gebruik worden genomen. Widenhorn is dan ook de hele zomer druk bezig geweest met het implementeren van software voor nieuwe machines bij bestaande en nieuwe klanten. “En dat in een periode die normaliter rustiger is”, zegt Anco Euser van Widenhorn.

De werkdruk neemt toe in de werkplaats én in de werkvoorbereiding, daarbij is het ook lastig goed gekwalificeerd personeel te vinden. Steeds belangrijker wordt het dan om fouten en dubbele werkzaamheden te voorkomen. Dit kan bereikt worden met goede, betrouwbare machineonafhankelijke software, welke wordt geïntegreerd. Op de stand van Widenhorn kan men zien hoe eenvoudig dit in de praktijk werkt.

Integratie en directe koppelingen
Vaak worden werkzaamheden nog steeds handmatig en vaak ook dubbel uitgevoerd. Bijvoorbeeld een offerte maken. Dit kan snel en efficiënt gedaan worden met het PROfirst Calculatie- en Offertesysteem, waarbij alle bewerkingen in no-time kunnen worden gecalculeerd en in een mooie layout naar de klant gestuurd. Dan is het natuurlijk zonde om al deze informatie niet automatisch te gebruiken voor het ERP systeem. Widenhorn verzorgt deze koppelingen of integraties met veel ERP systemen, maar ook boekhoudpakketten. Dit voorkomt tevens fouten in het productieproces. Ook informatie uit het nestingsgedeelte kan direct worden teruggekoppeld naar ERP, zodat duidelijk is welke producten zijn gesneden, uit welke plaat en wat de productietijd was.

Productieplanning en tijdregistratie
De PROfirst Jobvision module is een uitkomst voor productieplanning en machinetijdregistratie. Direct is er inzicht of een order gemaakt kan worden binnen de gestelde levertijd. Op kantoor is real-time te zien welke nestings worden gesneden op welke machine en hoe lang deze nog duurt. In de nieuwste release kan deze data ook direct naar ERP worden teruggekoppeld.

Widenhorn-Jobvision_Planning-TIV-02
Met de PROfirst Jobvision module is er direct inzicht of een order gemaakt kan worden binnen de gestelde levertijd.

3D STEP module
Widenhorn heeft na 2016 dit jaar opnieuw een plekje in de MKB Innovatie Top 100 gekregen. Dit keer met de PROfirst 3D Step module. Het grote verschil met traditionele 3D-pakketten is dat PROfirst niet op engineering, maar productie is gericht, gebruiksvriendelijk is en betaalbaar. Naast tijdsbesparing levert dit ook een betere materiaalbenutting op. Ook sluit het programma fouten uit, waardoor niet onnodig producten opnieuw gemaakt hoeven te worden tegen extra kosten.
De software maakt gebruik van belangrijke, klantspecifieke instellingen, zoals materiaaltypen, matrijzen voor de kantbank en k-factoren. Vervolgens genereert de software automatisch de juiste uitslagen op basis van de 3D bestanden. Het programma past de radius automatisch aan het beschikbare gereedschap aan, zodat de uitslag direct goed is. Met deze module kunnen enkele delen, maar ook samenstellingen automatisch worden verwerkt. Alle gegevens worden in de tekening gezet en automatisch meegenomen als ze bijvoorbeeld nodig zijn voor een offerte. PROfirst herkent uit het 3D model automatisch processen als kanten, boren, tappen en verzinken. Deze module is zowel stand-alone als in combinatie met CADCAM of Calculatie van PROfirst aan te schaffen. “Door de innovatieve manier van 3D bestanden verwerken, kan ieder bedrijf direct besparen”, zegt Anco Euser. “Na aanschaf is de module binnen enkele uren inzetbaar. De werkvoorbereidingstijd wordt in veel gevallen met 80% verkort. Dat levert regelmatig een terugverdientijd op van enkele dagen tot weken.”

Widenhorn, stand 451