BlueView slaat vleugels uit

BlueView in Nijmegen, een ’Social Firm’ die met behulp van WSW-medewerkers (gedetacheerd van sociale werkplaatsen) en Wajongers relatief eenvoudig productiewerk verricht voor derden, gaat de komende jaren meerdere vestigingen oprichten. Per 1 januari start de vestiging Apeldoorn.

De drie initiatiefnemers van BlueView (Camiel Hunink, Job Swinkels en Lex Leenen) zijn Nijmeegse ondernemers die al jaren zelfstandig ondernemen en op het gebied van productie en industrie in binnen- en buitenland diverse ondernemingen hebben en gehad hebben. In 2011 hebben zij BlueView Nijmegen opgericht in de aanloop naar de nieuwe participatiewet, die per 1 januari aanstaande wordt ingevoerd. Daar werken inmiddels 75 SW-ers van het SW-bedrijf Breed en 5 Wajongers, die onder andere werk verrichten voor een drietal grote bedrijven in en rond Nijmegen.
In de komende jaren ontstaan er meerdere vestigingen BlueView in de buurt van andere sociale werkplaatsen, te beginnen in Apeldoorn, waar een samenwerkingsovereenkomst met de Felua-groep is gesloten. Gerrit-Jan Geertshuis (50) is mede-eigenaar van BlueView Apeldoorn en zal de dagelijkse leiding op zich nemen. “Ik heb bewust gekozen voor het opzetten van een ‘Social Firm’ in Apeldoorn”, aldus Geertshuis. “Naast ‘brood op de plank’ wil ik ook een bijdrage leveren aan de maatschappij. In Apeldoorn gaan we starten met inpakwerkzaamheden voor Bevaplast (Vaassen) en Synergy Health (Duiven) en hiervoor worden 50 SW-medewerkers ingezet. In Apeldoorn willen we naast inpakwerkzaamheden graag ook lichte assemblage- en productiewerkzaamheden voor ondernemingen doen. We zien een trend ontstaan dat ondernemingen dit soort werkzaamheden weer terug halen uit ‘lage lonen landen’. Ook hiervoor kan BlueView Apeldoorn met het oog op prijs en kwaliteit een prima alternatief zijn. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) past dit uiteraard bij iedere onderneming in het plaatje.”

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen