Boek over innovatieve bedrijven in Achterhoek

0
533

Het boek ‘Innovatieve ondernemingen in de Achterhoek’ brengt de innovatieve kwaliteiten van 35 ondernemers in de Achterhoek op een informatieve en aantrekkelijke wijze onder de aandacht. Het eerste exemplaar werd uitgereikt tijdens een speciale bijeenkomst in innovatiecentrum ICER in Ulft.

‘Innovatieve ondernemingen in de Achterhoek’ zet zowel de Achterhoek als de afzonderlijke Achterhoekse bedrijven in de schijnwerpers. In het boek doen 35 ondernemers hun verhaal. Daaronder veel bedrijven die in de maakindustrie c.q. de metaalbewerking actief zijn, zoals 247Tailorsteel, Bronkhorst High-Tech, Contour Covering Technology, Exerion Precision Technology, Goma, Mecon, SafanDarley, Tieltjes Precision Parts en Wila. Veel van de geprofileerde ondernemingen zijn familiebedrijven die niet gaan voor kortstondig succes maar kiezen voor de lange termijn en met continue innovatie investeren in de diepte. Mede daardoor brengen zij vaak ongedachte vernieuwingen tot stand. Soms zelfs radicale innovaties, die leiden tot fundamenteel nieuwe oplossingen.

Het eerste exemplaar van het boek werd uitgereikt tijdens een symposium in ICER, het onlangs door Koning Willem-Alexander geopende innovatiecentrum op het terrein van de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Meer dan negentig ondernemers luisterden naar keynote spreker Henk Volberda, de innovatieprofessor van de Erasmusuniversiteit van Rotterdam. Hij onderzoekt de innovatieve kracht van Nederlandse bedrijven en concludeerde nog niet zo lang geleden dat Achterhoek/Twente behoort tot de top van innovatieve regio’s in Nederland. Volberda schetste de kaders waarbinnen innovatieprojecten zich afspelen en ging in op de kritische succesfactoren. Oud-minister Liesbeth Spies sprak over de relatie tussen innovatiekracht van individuele bedrijven en de positie van de Achterhoek.

Het boek kan hier worden besteld.