Boere levert slijpmachines nu ook met komborstels

0
355

Boere heeft haar leveringsprogramma metaalslijpmachines uitgebreid met de komborstelunit. Hiermee kunnen de kanten van lasergesneden delen, pons- en boorgaten et cetera ontscherpt worden. Al naar gelang de toepassing is de slijpmachine nu in diverse combinaties van kontaktrol-, komborstel- en borstelaggregaat uit te voeren.

De komborstelunit is uitgevoerd met elkaar overlappende borstels, waarbij elke borstel door een aparte motor wordt aangedreven. De borstels draaien in sets van twee tegengesteld aan elkaar en de gehele unit oscilleert teneinde een optimale ontbraming te bereiken. Het oscillatiesysteem kan naar behoefte in en uit worden geschakeld. Ook kan de snijsnelheid van de borstels al naar gelang de toepassing traploos worden ingesteld. Dankzij een snelwisselsysteem kunnen de borstels eenvoudig worden verwisseld.

Verder zijn de Boere metaalslijpmachines uitgevoerd met speciale transportbanden voor een goede grip van de werkstukken. Afhankelijk van de vervuiling van de transportband, kan een reinigingsborstel worden ingebouwd, zodat storingsvrij werkstuktransport gewaarborgd is. Voor een optimaal zicht op de werking van de machine is de machine voorzien van ramen aan de slijpbandwisselzijde en LED-verlichting in de machine.