Bora Verspaning breidt machinepark uit

0
73

Met de aanschaf van een Hartford MVP-11 freesbank heeft Bora Verspaning het machinepark verdubbeld. Na de aanschaf van een vijf-asser in 2017 kan met de uitbreiding van een drie-asser een brede scala aan werkzaamheden worden uitgevoerd.

Bora Verspaning uit het Twentse Tilligte is opgericht in 2017 door Raymond Borggreve. Dat het bedrijf in een jaar tijd zo snel is gegroeid, komt door Borggreve voornamelijk door het netwerk dat hij in zijn loopbaan van circa dertig jaar heeft opgebouwd. Ooit begonnen als leerling op conventionele draai- en freesbanken, heeft hij de jaren erna veel ervaring opgedaan bij verschillende metaalbewerkingsbedrijven in Twente en is hij nu reeds een jaar succesvol voor zichzelf aan de slag.

Nog elke dag plezier
In 2017 koos Borggreve bewust voor een nieuwe machine, omdat de bank destijds geen gebruikte machine wilde financieren en een nieuwe machine wel. De keuze viel destijds uiteindelijk op de de Acura 65 van Hedelius, die is ontwikkeld voor precisiebewerkingen in combinatie met een hoge productiviteit. “Van die keuze heb ik nog elke dag plezier”, vertelt Borggreve. “Dat is echt een heel goede zet geweest. Echter, ik moest veel werk afzeggen omdat ik teveel werk had voor de vijf-asser. Omdat dit werk ook op een drie-asser bewerkt kan worden, heb ik een extra machine aangeschaft.”

Optimale capaciteit
Die nieuwe machine is een Hartford MVP-11 geworden. Dit bewerkingscentrum is uitgerust met Hartrol plus 1 besturing, een eigen besturing van Hartford met de programmeertaal van Fanuc. Verder heeft de machine een werkbereik van 1100 x 600 x 630 mm en een hoofdaandrijving van 32 kW met 12.000 rpm. Borggreve zag de machine op de TechniShow en raakte overtuigd van de mogelijkheden: “Voor mij waren service en onderhoud belangrijke aspecten. De ervaring bij de aanschaf van mijn eerste machine had mij geleerd dat Promas dat biedt. Daarnaast voldoet de machine aan mijn eisen, de besturing is eenvoudig en de machine is stabiel en kenmerkt zich door goede kwaliteit. Ik kan nu eenvoudig langlopende projecten draaien op de drie-asser en tegelijk meer tijd besteden aan de vijf-asser. Ik ben meer flexibel en kan nu optimale capaciteit bieden!”