Borstels in roterende borstelmachine Timesavers duurzamer dan verwacht

De roterende borstelmachine die voor het eerst te zien was op de Techni-Show in 2009, is vandaag de dag nog steeds één van de best verkopende machines uit het assortiment van Timesavers International. Na 4 jaar blijken niet alleen de resultaten van deze machine optimaal te zijn. Ook de levensduur van de borstels in deze machine is duurzamer dan verwacht.

De machine, die zich onderscheidt door niet alleen kanten te breken maar juist door de kanten af te ronden met een mooie radius, heeft al bij veel klanten bewezen een kwalitatieve machine te zijn. Door deze applicatie is deze machine dan ook uitermate geschikt voor de medische en voedingsmiddelenindustrie. Maar ook steeds meer lasersnijders willen deze machine om na het lasersnijden handvriendelijke producten voor alle toepassingen te krijgen. Dit ook omdat hier de eisen aan de productafwerking steeds hoger gesteld worden. En nu na 4 jaar blijkt ook nog eens dat de duurzaamheid van deze machine optimaal is.

Lange standtijd borstels
Na de lancering in 2009 zijn de eerste twee roterende borstelmachines dat jaar verkocht aan Moba in Barneveld; gespecialiseerd in de fabricage van eiersorteer- en verpakkingsmachines. De ene is een machine met alleen één borstelkop en naast deze is er op dat moment ook gelijk een borstelmachine met een wals ervoor aangeschaft. Deze machine zorgt ervoor dat ook de delen met agressievere bramen te behandelen zijn. Op beide machines blijkt de levensduur van de borstels langer dan verwacht. De eerste calculaties bij Timesavers kwamen uit op een jaar (ongeveer 1000 uur), maar die standtijd is al ruim verstreken. Pas vorig jaar september zijn de borstels vervangen in de machine met een wals ervoor, na wel 3300 uur draaitijd. Maar de roterende borstelmachine spant de kroon, tot op de dag van vandaag, mei 2013, draait deze machine al meer dan 5000 uur op de eerste set borstels zonder verlies in resultaat. Martin Teunissen, chef plaatwerkfabricage bij Moba, is dan ook vol lof: “Naast de lange standtijd van de borstels is de mat ook nog nooit vervangen en is er ook nog nooit groot onderhoud gepleegd, dus kostentechnisch zijn dit fantastische machines. Ook het resultaat mag er nog steeds zijn. Hiervoor kregen we veel klachten van klanten over het scherpe plaatwerk, nu is dat door de perfecte afronding geen issue meer.”

Natte variant
Ook bij Timesavers zelf hebben ze niet stil gezeten om de machine nog meer aan te passen aan de klant. Zo is er een wals na de roterende borstels bij gekomen en is er ook een natte variant ontwikkeld. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de machine voor nog meer klanten zal aansluiten op de wens.

Naast de roterende borstelmachine levert Timesavers International al meer dan 60 jaar breedbandslijpmachines voor het bewerken van metaal, kunststoffen en speciale metalen zoals titanium, zirkonium en molybdeen.
Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 35 miljoen omzet en 200 werknemers. Over de gehele wereld zijn zij actief met vestigingen in Goes (Nederland), Kuala Lumpur (Maleisië), Shanghai (China), Taichung (Taiwan) en Timesavers inc. in Minneapolis (USA).

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?