Bouw online een compleet hefsysteem

0
21

Zimm, leverancier van hefschroefspindels die in Nederland wordt vertegenwoordigd door Groneman, heeft haar productconfigurator voor het grafisch samenstellen van hefsystemen vernieuwd. Nieuw is de mogelijkheid om zelf online complete hefsystemen te bouwen, bestaande uit meerdere hefschroefspindels, verbindingselementen en haakse tandwielkasten.

Bij deze productconfigurator voor de Z- en de GZS serie, voor het grafisch ontwerpen van hefschroefspindel-systemen, worden de geselecteerde gegevens per email in de gangbare 3D-CAD en 2D-DWG formaten toegestuurd. Wanneer men niet beschikt over een CAD programma, dan wordt door één druk op de knop per email een ​​3D-PDF gestuurd, zodat de geconfigureerde opstelling en systeemcombinatie bekeken en nagemeten kan worden.

Controle
Door grafische weergave van de onderdelen kunnen combinaties van verschillende componenten geselecteerd worden. De persoonlijke samenstelling wordt automatisch gecontroleerd en geeft aanwijzingen voor mogelijke functionele fouten. Een foute combinatie van componenten wordt hiermee voorkomen, simpelweg omdat ze niet samen kunnen worden geselecteerd. Afhankelijk van de geselecteerde componenten, wordt de spindellengte automatisch gecorrigeerd.
Registratie voor de CAD configurator kan via de website van Groneman/Zimm worden aangevraagd, waarna men automatisch een bevestiging krijgt. Op de website van Groneman is ook een demo van de nieuwe productconfigurator te bekijken.

09  Groneman 01 TIV
Lineaire units van Unimotion met kogelomloopspindel of tandriemaandrijving kunnen moeiteloos gecombineerd worden tot een meer-assig systeem.

Lineaire geleidingen Unimotion
Nieuw bij Groneman zijn verder de lineaire units van Unimotion met kogelomloopspindel of tandriemaandrijving. Deze kunnen moeiteloos gecombineerd worden tot een meer-assig systeem. Compacte afmetingen maken hoogwaardige functies mogelijk. De serie lineaire geleidingen van UniMotion omvat eenheden met tandriem-  of kogelomloopaandrijving en één of twee parallelle, geïntegreerde spelingvrije railgeleiders. Compacte afmetingen maken hoogwaardige functies mogelijk, zoals zeer hoge snelheden, grote slaglengtes en een herhaalnauwkeurigheid van 0,01 mm. De Unimotion geleiding kenmerkt zich door een uitstekende precisie, hoge belasting overdracht met een goede positioneernauwkeurigheid, minimale slijtage en een laag geluidsniveau. Beide aandrijfversies  worden geleverd in bouwgroottes van 40 tot 200 mm breedte, met de daarbij behorende lengte- en capaciteitsvarianten. Deze lineaire eenheden kunnen eenvoudig worden gecombineerd tot meer-assige systemen en zijn verkrijgbaar met reeds vooraf ontworpen adapters voor bevestiging van motor en tandwielkast. Voor de diverse uitvoeringen van de geleidingen zijn verschillende aanpassingsopties beschikbaar, zoals eindschakelaars en verbindingselementen voor het bevestigen van motoren of overbrengingen.

Groneman, stand 572