Bredenoord gaat biogasaggregaten verhuren

Bredenoord neemt in april het eerste biogasaggregaat van 70 kVA in gebruik. Hiermee kan Bredenoord op elke locatie en op een duurzame manier energie opwekken.

Een biogasaggregaat functioneert hetzelfde als een diesel aggregaat, maar in de praktijk zal het vaak worden gecombineerd met een Battery Box om zo het beste van 2 werelden te combineren; een betrouwbare oplossing met maximale flexibiliteit

De biogasaggregaten draaien op restgas, 100% afkomstig uit een garandeerde restafvalstroom wat geleverd gaat worden door Powercrumbs. In de opvolgende maanden wordt de vloot verder uitgebreid.

Duurzame energie

Een biogasaggregaat is momenteel één van de meest duurzame manieren om energie op te wekken op locaties, waar bijvoorbeeld de netaansluiting (nog) niet toereikend is. Dit blijkt uit de zeer lage MKI van het biogas dat de biogasaggregaten gaan gebruiken, wat met name voor de bouwsector zeer relevant is om tenders te winnen en te voldoen aan de omgevingseisen. Toon Bruining, Chief Commercial Officer Bredenoord: “Met biogasaggregaten bieden wij een 100% duurzame oplossing waar veel van onze klanten om vragen wanneer het net vol of niet toereikend is. We willen met gepaste oplossingen de elektrificatie van onze klanten ondersteunen. Met biogas kunnen we onze klanten helpen om emissieloos te werken en duurzaam te laden. Goed voor bijvoorbeeld zwaar materieel zonder een laadpunt in de buurt.”

Betrouwbaar en flexibel

Een biogasaggregaat functioneert hetzelfde als een diesel aggregaat, maar in de praktijk zal het vaak worden gecombineerd met een Battery Box om zo het beste van 2 werelden te combineren; een betrouwbare oplossing met maximale flexibiliteit. In deze hybride opstelling voorziet de Battery Box in de stroomvraag en wordt deze wanneer nodig bijgeladen door het biogasaggregaat, dat op deze manier zo efficiënt mogelijk draait.

Biogas uit restafval

Voor de brandstofvoorziening van de biogasaggregaten werkt Bredenoord samen met Powercrumbs, de enige Nederlandse leverancier van 100% biogas uit restafval. Powercrumbs vangt biogas op dat vrijkomt bij rioolwaterzuiveringen. Dit werd eerst afgefakkeld, maar wordt nu als energiebron benut. Het afgelopen jaar hebben Bredenoord, Powercrumbs en andere betrokken partners deze nieuwe energieoplossing tijdens pilots op diverse bouwplaatsen getest, waarbij de betrouwbaarheid is bewezen. Daarnaast heeft Powercrumbs de hele keten op basis van LCA gevalideerd en haalt daarmee een MKI reductie tot 99% ten opzichte van een conventionele oplossing.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Werkplaatstechniek

Bredenoord krijgt werkplaats die rust uitstraalt

30-09 Bredenoord neemt begin 2020 een fonkelnieuw logistiek centrum op de hoofdvestiging in Apeldoorn in…

Toeleveren

Bredenoord is groot geworden

29-05 Tijdens de European Rental Awards in Madrid ontving Bredenoord de Award voor Large Rental…

Toeleveren

Big Battery Box van Bredenoord doorstaat test DNV GL

23-04 De mobiele energieopslag-specialist Bredenoord heeft als eerste bedrijf ter wereld een Gridstor test conformiteitsverklaring…

Werkplaatstechniek

Mobiele energieopslag voor grote vermogens

02-07 Energieopslag in grote vermogens is nu ook beschikbaar voor tijdelijke projecten op wisselende locaties.…

Logistiek

Nieuwe kraanwagens voor vervoer stroomaggregaten

11-07 Bredenoord, bekend van de verkoop en verhuur van mobiele stroomaggregaten,  heeft haar wagenpark uitgebreid…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen