Bredenoord is groot geworden

0

Tijdens de European Rental Awards in Madrid ontving Bredenoord de Award voor Large Rental Company of the Year. De jury roemde de stabiele groei van de Rental business van Bredenoord en de voortrekkersrol die gepakt wordt in het ontwikkelen van innovatieve energie-opslag producten in de verhuurvloot.

Volgens de jury viel de keuze op Bredenoord om meerdere redenen: De stabiele groei van de verhuur van producten over de jaren; De uitbreiding met duurzame producten in de vloot met o.a. batterijproducten als ESaver en Big Battery Box; De nieuwe branding van haar nieuwe serie aggregaten met schonere motoren; De uitbreiding met nieuwe vestigingen in Nederland en Duitsland.

Steeds verder innoveren
Tien jaar geleden won Bredenoord al eens de European Rental Awards voor kleine bedrijven. Manager Rental Divisie, Toon Bruining: “De Rental Award voor Large Company of the year, is een bekroning op de ontwikkeling die Bredenoord heeft doorgemaakt. Betrouwbaarheid, efficiëntie, snel en op maat kunnen leveren is hierbij belangrijk, we willen de klant helpen in de energie zekerheid wanneer de klant dat nodig heeft, waar ook ter wereld.”

Big Battery Boxen
Bredenoord breidt haar verhuurvloot uit met extra Big Battery Boxen tot 5,5 MWh batterij capaciteit. Dat maakte het Apeldoornse bedrijf bekend tijdens de internationale beurs Intersolar in München. De vraag naar energieopslagsystemen groeit in hoog tempo. Met de uitbreiding naar 5,5 MWh kan Bredenoord snel inspelen op de directe vraag van klanten en klanten nu nog sneller voorzien van betrouwbare duurzame, tijdelijke mobiele energie. Batterijsystemen zijn essentieel in de energietransitie en Bredenoord speelt hierop in door ze hybride aan te bieden. Dat wil zeggen in combinatie met het vaste net, opwekking vanuit zon, of opwekking met een aggregaat en biodiesel. Het aggregaat slaat dan alleen aan als de batterij leeg is of er een piek in de stroomvraag is. Door het lagere aantal draaiuren is minder brandstof nodig en gaan aggregaten langer mee. Hiermee verduurzaamt het Apeldoornse bedrijf de werkwijze van haar klanten en van zichzelf. Een ander voordeel is dat batterijen direct energie afgeven. Daardoor kan het een ideale combinatie vormen met systemen op hernieuwbare brandstoffen zoals waterstof waardoor groene stroom gegenereerd wordt. Bredenoord is een familiebedrijf dat betrouwbaar en decentraal energiesystemen ontwikkelt, levert, onderhoudt en beveiligt voor succesvolle ondernemers. Het in Apeldoorn gevestigde bedrijf bedient al meer dan acht jaar wereldwijd verschillende industriesectoren. Bredenoords voortdurende streven naar innovatie en verbetering staat op drie pijlers: brandstofbesparing, nieuwe technologieën en uitstoot-reductie. Samen met partners worden geavanceerde technologieën voor klanten ontwikkeld zoals hybride energie-opslagsystemen.