Nieuwe kraanwagens voor vervoer stroomaggregaten

Bredenoord, bekend van de verkoop en verhuur van mobiele stroomaggregaten,  heeft haar wagenpark uitgebreid met negen Volvo FH 500-trucks met Palfinger autolaadkraan.

Het betreft acht volledig luchtgeveerde 6×2-motorwagens met 33 tm-kranen en een 8×2 waarop een 66 tm-kraan is gebouwd. Naast de energiezuinige en milieuvriendelijke Euro 6-motor waren de technische mogelijkheden van de Volvo-trucks een belangrijk argument in de keuze voor Volvo Trucks.

Het transport van eigen materiaal binnen Europa verzorgt Bredenoord met een vloot van dertig voertuigen, verdeeld over zeven locaties in Nederland, Duitsland en Denemarken. De nieuwe 6×2-kraanwagens worden onder meer ingezet voor het transport van aggregaten van 15 tot 1250 kVA. Voor het lossen van containeraggregaten is een bandliersysteem opgebouwd. Dit werk wordt vergemakkelijkt door de luchtgeveerde vooras, waarmee de voorkant van het chassis omhoog kan worden gebracht. De sterkere kraan op de vierasser kan de containers en zwaardere brandstoftanks ook via de zijkant lossen. Achter elke truck hangt een nieuwe GS Meppel aanhanger.

I-See
“Technisch en financieel paste Volvo Trucks ons het beste”, aldus transportmanager Denny Testerink. “Bredenoord is bezig met verduurzamen, daar sluiten de prestaties van de Euro 6-motor goed bij aan.” Gekozen is voor Volvo I-Shift met I-See: de intelligente cruisecontrol van Volvo Trucks die de kinetische energie van de truck op heuvelachtige trajecten efficiënt benut en zo een nog zuiniger verbruik realiseert.

Veiligheid onderweg
Doorslaggevend was volgens Testerink het feit dat het merendeel van de chauffeurs hun voorkeur uitsprak voor de Volvo-trucks. “Onze werknemers zijn ons kostbaarste bezit, ze moeten tevreden zijn met het materieel. Om de veiligheid onderweg te waarborgen, hebben we gekozen voor airbags en Volvo Engine Brake (VEB+), de drieassers zijn bovendien uitgevoerd met het volledige Safety-pakket en een retarder. Dit geeft vooral in de afdaling extra remkracht en dus veiligheid. Bijkomend voordeel is dat men hierdoor de slijtage van de remmen beperkt.”

De kranen en liersystemen werden opgebouwd door HSE in Vaassen. Testerink: “HSE is al jaren onze vaste carrosseriebouwer. Ook de samenwerking met Harbers Trucks in Apeldoorn verliep op rolletjes. Dat de aflevering van zulke complexe voertuigen zo soepel verliep, zegt veel over de knowhow en servicebereidheid van deze partijen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

SSAB en Volvo werken aan auto’s van fossielvrij staal

28-04 Volvo wil in 2050 een klimaatneutraal bedrijf zijn. Dit betekent niet alleen dat de…

Transport en Logistiek

Zware trekkers voor PAX

17-02 Edwin Veltman is Business Unit Manager Transport en hij legt uit wat de doorslag…

Transport en Logistiek

Bijzondere afstandsbediening

31-12 Roos Kunststof Rijplaten Verhuur uit Den Haag heeft een Volvo FMX 460 8×2 tridem…

Werkplaatstechniek

Bredenoord krijgt werkplaats die rust uitstraalt

30-09 Bredenoord neemt begin 2020 een fonkelnieuw logistiek centrum op de hoofdvestiging in Apeldoorn in…

Transport en Logistiek

Maatwerk voor Koninklijke Saan

06-09 Koninklijke Saan heeft een Volvo FH 500 10×4-bakwagen/trekker voorzien van een 165 tonmeter Palfinger-autolaadkraan…

Toeleveren

Bredenoord is groot geworden

29-05 Tijdens de European Rental Awards in Madrid ontving Bredenoord de Award voor Large Rental…

Toeleveren

Big Battery Box van Bredenoord doorstaat test DNV GL

23-04 De mobiele energieopslag-specialist Bredenoord heeft als eerste bedrijf ter wereld een Gridstor test conformiteitsverklaring…

Oppervlaktetechniek

Buvo bouwt nieuwe productiehal

16-01 Buvo in Helmond is gestart met de voorbereiding voor de bouw van een extra…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X