Business Software Event maakt Smart Industry concreet

Met de sterk groeiende rol van software binnen de industrie leven er veel vragen. Alles de cloud in of toch lokaal? All-in-one of Best-of Breed? Hoe integreer ik de boel? En hoe ga ik concreet met Smart Industry aan de slag? Op 29 en 30 november worden al deze vragen beantwoord tijdens het Business Software Event in Congrescentrum 1931 in Den Bosch.

Met ruim 100 exposanten, naar verwachting 1000 bezoekers en een uitbreiding naar twee dagen groeit dit evenement van Mikrocentrum opnieuw flink. Verwonderlijk is dat niet. De rol van software in de industrie wordt immers steeds groter, zeker nu de digitalisering van de productie flink doorzet. Eventmanager Moniek Groot van Mikrocentrum: “Feitelijk is er binnen de industrie geen proces meer waar software geen hoofdrol speelt. Of het nu gaat om ontwerp en engineering, productie, logistiek, onderhoud of sales & marketing, achter al deze processen is software de drijvende kracht. Daarnaast is tegenwoordig alles via het internet verbonden en wordt steeds meer software naar de cloud gebracht. In theorie is het daarmee mogelijk alles binnen het bedrijf én de keten te integreren, waarbij real-time gestuurd wordt op klantenvragen en op informatie die uit de Big Data in het veld wordt gedestilleerd. In de praktijk is dit echter niet één twee drie gedaan en staan bedrijven voor lastige keuzes. Moet ik standaard software gebruiken of iets op maat laten maken? Hoe integreer ik mijn systemen en is het überhaupt wel verstandig om alles naar de cloud te brengen en onderling te verbinden? Dit met het oog op cybersecurity en intellectueel eigendom.”

Concrete handvatten
Een beursvloer met ruim 100 exposanten, een stevig en inspirerend congresprogramma en diverse workshops waar in kleine groepjes concrete praktijksituaties worden behandeld. Het zijn beproefde ingrediënten waarmee Mikrocentrum al menig bezoeker uit menig vakgebied op weg heeft geholpen met concrete antwoorden op zijn vragen. “Op het Business Software Event is alles van CAD, PDM en PLM tot en met MES, ERP WMS en CRM in onderling verband onder één dak te vinden. Maar ook overkoepelende processen zoals finance, human resources, kwaliteit, data management en service & maintenance komen aan bod. Wie aan de slag wil met Smart Industry, maar niet weet waar te beginnen, een specifieke softwarevraag heeft, of op zoek is naar inspiratie moet zeker langskomen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Softwareontwikkelaars HighTech ICT en Ambition IT bundelen krachten

24-01 De krachtenbundeling van de Brabantse bedrijven gaat helpen om de groei te versnellen zodat…

Plaatbewerking

Voortman zet grote stappen met nieuwe software

21-12 “We ontwikkelen ons naast machinebouwer tot een softwareontwikkelaar”, onderstreept marketing manager Michan Katerbarg de…

Plaatbewerking

Bystronic showt software-oplossingen op Experience Days

23-08 Inderdaad, dat zijn ook de dagen dat de TechniShow wordt gehouden. Bystronic neemt daar…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

MetaalNieuws Extra IM

De complete gids voor ERP-software voor de metaalindustrie

01-03 Dit is op zich al een enorme uitdaging, maar fabrikanten worden geconfronteerd met nog…

Plaatbewerking

Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

06-12 LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk. Van basismateriaal…

Automatisering

OutShape versnelt tekenwerk zetterijen

15-11 Bij veel plaatzetterijen bestaat het gros van hun orders uit zetwerk dat relatief eenvoudig…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV