Bystronic herhaalt workshops fiberlaser

0

Bystronic gaat op herhaling met de workshop ‘Fiber – de nieuwe realiteit’ over het snijden van plaatmateriaal met een fiberlaser. Op 17 februari wordt deze workshop gehouden in Vaassen (met demo bij Van Zelst Plaattechniek) en op 19 februari in het Belgische Ieper.

De ontwikkeling op het gebied van het snijden met een fiberlaser heeft grote sprongen gemaakt. Dat leidt tot diverse vragen: Is de fiber inmiddels zo ver geëvolueerd dat hij de CO2 laser voorbij is gestreefd? Is de fiberlaser inmiddels de nieuwe realiteit geworden? Zullen de werkplaatsen van de toekomst allemaal uitgerust zijn met de fiberlaser? Zijn de huidige automatiseringen geschikt om de snelheid van een fiberlaser bij te houden?
Op deze vragen en meer zal een antwoord worden gegeven tijdens de workshops. Tijdens deze kennisoverdrachtsessies zullen meerdere sprekers aan bod komen die de fibertechnologie en de toepassingen ervan nader zullen toelichten. Daarnaast zal er ook naar de praktijk worden gekeken. Zo kunnen deelnemers live een door hen aangeleverd onderdeel laten snijden op een fiberlaser.

Het programma van de workshops zal als volgt eruit zien:
10:00 Ontvangst en koffie
10:30 Welkomstwoord en kennismaking
11:00 Presentatie Fiber (Techniek en Toepassingen)
11:45 Gebruikers aan het woord
12:30 Lunch
13:30 Automatiseringsoplossingen door Astes 4
14:15 Vertrek naar de productielocatie
               – Van Zelst Plaattechniek in Vaassen (17 februari)
               – Stevens Punching in Ieper (19 februari)
15:00 Snijden op de Fiberlaser
16:30 Afsluiting en netwerkborrel

Data en locaties
17 februari
Restaurant ‘t Koetshuis Maarten v. Rossumplein 2
8171 EB Vaassen
Nederland

19 februari
Hotel Restaurant Ariane
Slachthuisstraat 58
8900 Ieper
België

De workshops zijn gratis bij te wonen, maar aangezien het aantal plaatsen beperkt is dient er wel vooraf ingeschreven te worden. Dat kan via deze link. (wegens beperkt aantal plaatsen maximaal 2 personen per bedrijf).