Carel van Sorgen opent bij afscheid 247TailorSteel Academy

0

247TailorSteel in Varsseveld heeft afgelopen zaterdag afscheid genomen van Carel van Sorgen, de man die de ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen 12 jaar geleden heeft opgericht. Tegelijk met het afscheid werd ook de eigen academy voor opleidingstrajecten officieel geopend.

Dat gebeurde tijdens een gezellige familiedag, die werd bijgewoond door zo’n 700 mensen, allemaal medewerkers en hun gezinnen. Ook vanuit Oyten waar de eerste Duitse vestiging van 247TailorSteel is gevestigd, was een bus met medewerkers gekomen.

Pioniers
Carel van Sorgen, de grondlegger van het bedrijf, werd natuurlijk uitgebreid in het zonnetje gezet. Maar niet alleen hij. Ook de medewerkers van het eerste uur, de pioniers die 12 jaar geleden het avontuur met hem durfden aan te gaan, werden bij de feestelijkheden betrokken. Ze vertelden hoe het bedrijf destijds klein is begonnen, in een hal met twee lasersnijmachines. De eerste 2 jaren waren best moeilijk, maar ze hebben er geen moment spijt van gehad en zijn trots op wat er is bereikt. 247TailorSteel is enorm gegroeid, maar één ding is nog net als toen: de onderlinge solidariteit, collegialiteit en sfeer in het bedrijf. Carel van Sorgen werd daarvoor geprezen door zijn opvolger Paul Schipper. De nieuwe CEO zei: “Je hebt altijd goed voor je mensen gezorgd. Met bomen op de werkvloer, een grand café, keurige werkkleding en koelkastjes in onze vrachtwagens voor de chauffeurs.” Schipper vindt het ook knap hoe Van Sorgen zijn bedrijf nalaat: “Je heb met Parcom een goede partij gezocht om 247TailorSteel verder te laten groeien.”

Aan de 247TailorSteel academy worden maatwerk opleidingen in het vak van Procesoperator plaatbewerking gegeven: het lasersnijden van vlakke plaat en buis en het kanten.

Opening academy
Als cadeau van de medewerkers kreeg Van Sorgen een borstbeeld van zichzelf dat hij samen met zijn vrouw mocht onthullen. Dit beeld krijgt een mooie plaats in de hoofdvestiging in Varsseveld. Maar de belangrijkste daad van Van Sorgen bij zijn afscheid was de officiële opening van de 247TailorSteel Academy. Hiermee laat hij een prachtige erfenis na. Van Sorgen feliciteerde dan ook niet alleen zichzelf met zijn pensioen, maar ook alle medewerkers met een gouden toekomst. De academy is daarvan in zijn ogen een belangrijk onderdeel: “Als jullie steeds blijven leren met elkaar, dan kan dit bedrijf niet stuk.”

Carel van Sorgen en diens opvolger Paul Schipper bij het borstbeeld dat Van Sorgen en zijn vrouw onthulden.

Procesoperator plaatbewerking
247TailorSteel groeit hard. Afgelopen jaar  zijn maar liefst 120 nieuwe medewerkers in dienst gekomen. En die groei gaat door, ook in Duitsland, waar binnenkort wordt begonnen met de bouw van een nieuwe faciliteit in Hilden. Om de nieuwe aanwas goed in te werken, is nu de eigen academy in gebruik genomen. Hier worden voor de hele groep (ook voor de Duitse vestigingen) maatwerk opleidingen in het vak van Procesoperator plaatbewerking gegeven: het lasersnijden van vlakke plaat en buis en het kanten. De academy is hiervoor uitgerust met een moderne lasersnijmachine en een kantbank. “We werken samen met het Graafschap College”, aldus CEO Paul Schipper. “Want we bieden hier een gecertificeerde maatwerk opleiding aan, zodat de mensen een erkend deelcertificaat krijgen en hun niveau 2 vakdiploma kunnen behalen.” De academy is nu pas officieel geopend, maar de eerste mensen zijn er reeds opgeleid. “Met succes”, zegt de CEO. “De ervaring van onze productieleiders is dat mensen die deze opleiding hebben gevolgd, het sneller oppakken in de fabriek. Ze hebben hun werk twee keer zo snel in de vingers.” De academy is bedoeld voor alle nieuwe medewerkers, jong en oud, ongeacht achtergrond en ervaring. Ook het bestaande personeel zal hier worden bijgeschoold, wat niet onbelangrijk is gezien de snelle veranderingen in het bedrijf. “We gaan het ook breder trekken”, licht Schipper toe. “Er komen bijvoorbeeld ook trainingen op het gebied van verkoop, inkoop en financiën. Er gaat veel onder de paraplu van de 247TailorSteel Academy komen.” Carel van Sorgen hoorde het allemaal goedkeurend aan. Hij heeft een deel van zijn aandelen gehouden en blijft als commissaris betrokken bij 247TailorSteel. “Ik blijf op afstand over jullie schouders mee kijken”, zo verzekerde hij de medewerkers. “Dat vind ik heel leuk.”