247TailorSteel bouwt nieuwe vestiging in Duitsland

0

‘Slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen 247TailorSteel breidt uit in  Noordwest-Duitsland. Komend najaar start de bouw van de Hilden-faciliteit ten zuidoosten van Düsseldorf. Deze vestiging zal naar verwachting in de zomer van 2020 volledig in gebruik zijn.

De nieuwe fabriek beslaat 10.000 vierkante meter en er zullen in eerste instantie 45 medewerkers in dienst zijn. 247TailorSteel start hier met vier lasersnijmachines en vier kantbanken. Het bedrijf is bij de keuze voor de vestigingsplaats ondersteund door de Deutsch-Niederländische Handelskammer (DNHK) en NRW-invest.

Groeiambitie
“Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie, versterkt onze positie in de markt en brengt meer mogelijkheden voor onze Duitse klanten”, zegt Paul Schipper, de onlangs aangetreden nieuwe CEO van het bedrijf.
Nog maar enkele maanden geleden verkocht 247TailorSteel-oprichter Carel van Sorgen 60 procent van zijn aandelen aan de investeringsmaatschappij Parcom Capital. Hiermee kunnen de activiteiten in Europa verder uitgebreid worden en wordt de door Van Sorgen ingezette groei voortgezet. De nieuwe productiefaciliteit in Hilden is daarin een belangrijk element. “We willen de toonaangevende fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen worden. Ons doel is om onze klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week de mogelijkheid te bieden om op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen online te bestellen. We zijn al marktleider in Nederland en zetten nu een volgende stap om onze positie ook op de Duitse markt te versterken”, zegt Schipper.

Klantgerichte organisatie
247TailorSteel beschikt reeds over een productiefaciliteit in Noord-Duitsland. Deze is gevestigd in Oyten, vlak bij Bremen. De ambitie achter de nieuwe uitbreiding is het marktaandeel en de productiecapaciteit bij Duitse klanten te verhogen. “Dankzij de opening van deze nieuwe locatie kunnen wij onze klanten beter van dienst zijn en onze innovatieve producten van hoge kwaliteit nog sneller leveren”, vertelt Florian Matt, Sales Director. “Dankzij ons Sophia portaal kunnen klanten ieder moment online hun bestellingen plaatsen, in één minuut een offerte ontvangen en hun product binnen 48 uur geleverd krijgen.”