Castrol introduceert flexibel serviceconcept voor vloeistofbeheer

Castrol Industrial introduceert tijdens de Techni-Show het nieuwe serviceconcept Flexservice. Veel productiebedrijven in de metaalindustrie kampen met een tekort aan technisch onderhoudspersoneel. Uitbesteden van (een deel van) het vloeistofbeheer is hiervoor een aantrekkelijke oplossing. Specifiek voor dit soort situaties is er Flexservice, een flexibel serviceconcept met een mix van zelf doen en uitbesteden.

Productiebedrijven die een Flexservice-overeenkomst’ afsluiten, profiteren volledig van de professionele kennis en ervaring van Castrol bij het selecteren, toepassen, beheren en onderhouden van metaalbewerkingsvloeistoffen en smeermiddelen. Castrol start daarbij met het in overleg met de Technische Dienst van de klant opstellen van een gedetailleerd onderhoudsplan, waarbij wordt afgesproken welke taken de eigen onderhoudsdienst zelf uitvoert en wanneer medewerkers van Castrol worden ingeschakeld. Dit laatste kan bijvoorbeeld zijn bij periodiek ‘groot onderhoud’ waarbij machinereservoirs worden gereinigd, de vloeistof wordt gefilterd en bijgevuld in de juiste concentratie, monsters worden genomen en door Castrol worden geanalyseerd, smeerschema’s worden nagelopen, et cetera. Ook kan Castrol inspringen als er door grote drukte tijdelijk te veel beheer-, of onderhoudstaken zijn om door de eigen technische dienst uit te voeren. De klant bepaalt welke mate van service wanneer door Castrol moet worden geleverd.

Castrol Hysol MB 50
Op de Techni-Show presenteert Castrol eveneens nieuwe metaalbewerkingsvloeistoffen, waaronder Hysol MB 50. Dit is een hoogwaardige watermengbare metaalbewerkingsvloeistof zonder chloor of formaldehyde, die zowel in centrale systemen als in kleinere individuele machinereservoirs kan worden toegepast. Hij is geschikt voor het bewerken van aluminiumlegeringen, laaggelegeerde staalsoorten, maar ook voor exotischer metaalsoorten zoals titanium.

Castrol Syntilo 75 EF
Het eveneens nieuwe Castrol Syntilo 75 EF is een volsynthetische watermengbare metaalbewerkingsvloeistof zonder boorzuur of minerale olie. Het product is vrij van formaldehyde, heeft goede corrosiewerende eigenschappen en is bacteriologisch stabiel. Deze nieuwe vloeistof is specifiek ontwikkeld voor frezen, draaien, boren en andere lichte verspanende bewerkingen aan met name (giet)ijzer- en staallegeringen. Door de concentratie aan te passen is Castrol Syntilo 75 EF uitstekend inzetbaar bij vlak-, rond- en centerloos slijpen.

Europese REACH-wetgeving
Extra aandacht is er voor de Europese REACH-regelgeving in relatie tot specifieke verspaningsvloeistoffen. In de markt blijkt daarover nog veel onduidelijkheid te bestaan. Castrol zal over de praktijk van REACH en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving ‘up-to-date’ informatie presenteren.

Castrol Industrial, hal 08, stand B038

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Telko breidt smeermiddelenactiviteiten uit door overname van Optimol Lubrication

03-04 Deze acquisitie stelt Telko in staat om nieuwe markten te betreden en biedt een…

Toeleveren

Wijziging in management Rhenus Lub

19-02 De vorige directeur, Meinhard Kiehl, gaat met pensioen na meer dan 30 succesvolle jaren…

Toeleveren

Eurol lanceert nieuw digitaal platform

13-11 Met dit nieuwe integrale platform zet de Nederlandse smeermiddelenproducent een grote stap in het…

Verspanen

VAN MIERLO bestaat 60 jaar!

07-11 De organisatie wordt geleid door Mireille van Mierlo. Zij is de tweede generatie nadat…

MetaalNieuws Extra IM

Het belang van industriële smeermiddelen

06-11 In dit artikel bespreken we het belang van het kiezen en gebruiken van de…

Toeleveren

Slijp- en snijolie rhenus EU 12-O is goed én zuinig

12-07 Het smeermiddel heeft zijn prestaties nu al bewezen in een praktijktest bij een van…

Verspanen

Gecertificeerd voor ASML Grade 2 molecular cleanliness

05-04 De Bechem Avantin 400 serie is vrij van boorzuur en formaldehyde en mengbaar met…

Verspanen

Koelsmeermiddel voor ASML Grade 2

27-03 De Bechem Avantin 400 serie is vrij van boorzuur en formaldehyde en mengbaar met…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV