Clean Event verbindt hele keten rondom industriële reinheid

Clean Event 2022, dat op 17 mei wordt gehouden in de Koningshof in Veldhoven, verbindt professionals uit de gehele keten rondom industriële reinheid. Voor bezoekers heeft organisator Mikrocentrum diverse interessante onderdelen in petto. Zij kunnen bijvoorbeeld in 1-op-1 gesprekken van 10 minuten hun reinheidsvraagstuk voorleggen aan ASML.

Professionals uit de gehele keten rondom industriële reinheid kunnen op Clean Event 2022 kennis delen en ervaringen uitwisselen.

Het behalen van een optimale oppervlaktereinheid is een van de kritische stappen in hightech productieprocessen. Industriële reinheid en contamination control in met name semicon, metaalbewerking en -verwerking, medische technologie, lucht- en ruimtevaart maar ook automotive wordt steeds belangrijker. Vuildeeltjes en moleculaire verontreiniging van zelfs enkele nanometer kunnen namelijk funest zijn voor het functioneren van een systeem of machine. Het gehele proces moet daarom onder controle zijn: van ontwerp tot produceren, assembleren en verpakken. De uitdagingen die dit proces met zich meebrengt staan centraal tijdens het Clean Event.

De slogan van het evenement is ‘Connecting the industrial cleanliness value chain’. Het verbindt professionals uit de gehele keten rondom industriële reinheid om samen de uitdagingen aan te gaan, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen.

Exposanten

Bezoekers kunnen leveranciers ontmoeten van industriële schoonmaakdiensten, -systemen en -producten gericht op: natte reinigingsprocessen, thermische reinigingsprocessen, speciale reinigingsprocessen en -toepassingen, mechanische reinigingsprocessen en cleanrooms en benodigdheden. In totaal telt Clean Event ruim veertig exposanten.

Clean Advies ASML

Daarnaast is er een doorlopend programma met lezingen en sprekers. Een van de programmaonderdelen is ‘Clean Advies door ASML’. In een 1-op-1 gesprek van 10 minuten kan een reinigheidsvraagstuk worden besproken met een medewerker van de chipmachinefabrikant. Deze gesprekken vinden plaats op afspraak.

De 10 geboden

Tevens zijn er diverse interessante lezingen. Zoals ‘De 10 geboden van schoon produceren’. Reinier van Berge Henegouwen van KSM Benelux vertelt hoe organisaties de reinheid van de werkomgeving en daarmee van producten naar een hoger plan te tillen. Door tien eenvoudige stappen zijn betere resultaten te behalen. Deze stappen zijn overzichtelijk en makkelijk te begrijpen, maar de uitdaging zit in de gedragsverandering, het leidend maken van de reinheidseisen. De KSM-methode draait om een denkwijze over management, waar de hele organisatie in meegaat en die tot op de werkvloer praktisch wordt gemaakt. Het resultaat is dat een organisatie in een status van procesbeheersing en daarmee de reinheid van het werk naar continue verbetering komt.

Rolf Vermin van VDL MPC vat een vergelijkbaar onderwerp bij de horens. Hij neemt zijn toehoorders mee op de interne reis om een organisatie klaar te stomen om schoon te produceren. Toine Swaans van TSW Changemanagement focust in zijn bijdrage op de vraag: hoe blijft uw product schoon tijdens het productieproces?

Clean Event 2022 vindt op 17 mei plaats in de Koningshof in Veldhoven. Het programma start om 10.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Deelname voor bezoekers is gratis.

Zie voor meer informatie (onder andere over de exposanten en alle lezingen) en gratis registratie voor bezoek de website van het evenement.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

2-S benadrukt noodzaak van schoon produceren op Clean

27-04 Aangejaagd door hightech OEM’s zoals ASML, Zeiss, Cern en Thermo Fisher, komt er steeds…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen