Cobot Panda op cover TIME

0
198

Jaarlijks brengt het gerenommeerde tijdschrift TIME Magazine een lijst uit met de 50 beste uitvindingen van dat jaar. De cobot Panda van de Duitse fabrikant Franka Emika maakte niet alleen deel uit van de lijst met innovaties van 2018, maar nam ook een prominente plaats in op de cover van het magazine.

 

Tijdens het samenstellen van de lijst kijkt de jury naar verschillende aspecten als originaliteit, creativiteit, invloed, ambitie en effectiviteit. TIME noemt de Panda ‘een revolutionaire robotarm’ en geeft aan dat Franka Emika de wereld verandert door robotica voor iedereen mogelijk te maken.

Om de Panda wereldwijd toe te laten treden op de markt gaat Franka Emika wereldwijd partnerschappen aan. Binnenkort wordt ook het online platform ‘Franka World’ gelanceerd waar ontwikkelaars ideeën kunnen uitwisselen en nieuwe oplossingen en toepassingen kunnen delen. Het Nederlandse automatiseringsbedrijf WiredWorkers, gespecialiseerd in collaboratieve robotica, is partner van Franka Emika. Het heeft de Panda naar Nederland gehaald en ziet de ontwikkelingen reikhalzend tegemoet. Momenteel is WiredWorkers druk bezig de cobot verschillende functionaliteiten te bieden door middel van app-development en doet het onderzoek naar verschillende implementatiemogelijkheden van de Panda.