Compacte variant Boge S-4 schroefcompressor

De schroefcompressoren van de S-4-serie van Boge zijn nu ook leverbaar in een compacte variant voor het vermogensbereik van 45 t/m 75 kW. Klanten profiteren van alle voordelen van de serie, van de efficiënte, stille en betrouwbare werking tot het vereenvoudigde onderhoud.

De schroefcompressoren van de S-4-serie van Boge zijn nu ook leverbaar in een compacte variant voor het vermogensbereik van 45 t/m 75 kW.

Niet alleen in gieterijen, de mijnbouw en de bouwnijverheid maken stof en vuil een betrouwbare en duurzame persluchtproductie moeilijk. Ook in andere toepassingsgebieden, zoals de levensmiddelenindustrie, zijn de omgevingsomstandigheden vaak verre van gunstig. Het gebruik van een compressor met een hermetisch afgesloten, directe aandrijving die vrijwel onderhoudsvrij is, heeft hier grote voordelen. Daardoor wordt de slijtage beperkt en de levensduur verhoogd. Alle modellen van de S-4-serie zijn uitgerust met dit IntegrateDrive-compressorblok, ook de nieuwe compressoren met een vermogensbereik van 45 t/m 75 kW.

Klein, energiebesparend en efficiënt

De compressorfabrikant heeft de vierde generatie van zijn S-serie opnieuw uitgebreid en bestrijkt daarmee nu een vermogensbereik van 45 t/m 150 kW. De compressoren hebben een hoge capaciteit bij een laag specifiek opgenomen vermogen. Het energieverbruik van de nieuwe compressor met 75 kW vermogen is met meer dan 12 procent verminderd ten opzichte van het vorige model. De capaciteit is bijna 9 procent toegenomen. Royaal gedimensioneerde componenten beperken de interne drukverliezen tot een minimum. Met een opstellingsoppervlak van 1,20 m x 2,00 m is de behuizing van de nieuwe modellen kleiner dan die van hun grotere broers. De compressoren zijn standaard uitgerust met de krachtige en energiebesparende IE4-motoren en permanente-magneetmotoren.

Eenvoudig onderhoud en laag geluidsdrukniveau

De innovatieve verticale olieafscheiding zorgt voor een laag restoliegehalte, minimale drukverliezen en een lange standtijd. Tegelijkertijd kan het inwendige patroon veilig en gemakkelijk worden vervangen. Het onderhoud kan in slechts een paar handelingen van twee kanten worden uitgevoerd. Het aanzuigfilter is gemakkelijk toegankelijk en zowel de olie- als de luchtkoelers kunnen snel en gemakkelijk worden verwijderd voor reiniging. De nieuwe modellen maken ook indruk met hun stille werking. Het geluidsniveau in de vermogensklasse van 45 kW is opnieuw met meer dan 8 dB(A) verlaagt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Zout transporteren met efficiënte perslucht

14-10 Jaarlijks produceert Frisia tot wel 1,2 miljoen ton per jaar aan zout. Dit doen…

Verspanen

Prestatieverbetering met NeoMill vlakfrees

02-02 De mechanische componenten voor de schroefcompressoren worden gemaakt in de Boge-fabriek in Großenhain. Hier…

Toeleveren

Groengas geproduceerd met perslucht en stikstof van Boge

19-04 Een project waar het team van Boge ontzettend trots op is. Ronald Engberts, directeur…

Werkplaatstechniek

Intelligente besturing Boge voor alle compressoren

17-06 Met de airtelligence provis 3 presenteert Boge de nieuwste versie van haar  intelligente besturing…

Toeleveren

Boge maakt schroefcompressoren nog stiller en compacter

22-01 Compacter, gemakkelijker te bedienen en stiller dan ooit tevoren: Boge presenteert de nieuwe generatie…

Toeleveren

Verdubbeling van Boge compressoren bij DAF

27-11 Persluchtfabrikant Boge heeft afgelopen zomer bij DAF Trucks het aantal perslucht compressoren mogen verdubbelen;…

Toeleveren

Grote efficiëntieslag dankzij compleet nieuwe Boge persluchtinstallatie

10-10 Persluchtfabrikant Boge heeft bij voedselverwerkingsfabrikant Tate & Lyle een compleet nieuwe installatie geplaatst die…

Werkplaatstechniek

BOGE heeft overal een antwoord op

19-12 19In bijna alle industrieën is perslucht onmisbaar. Neem bijvoorbeeld de autobranche, waar perslucht nodig…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen