Boge maakt schroefcompressoren nog stiller en compacter

0

Compacter, gemakkelijker te bedienen en stiller dan ooit tevoren: Boge presenteert de nieuwe generatie van haar schroefcompressoren van de C-serie.

Deze C-2-compressoren van de persluchtexpert uit het Duitse Bielefeld zijn zowel leverbaar als totaaloplossing – klaar om te worden aangesloten – met persluchtketel en droger als in een standaloneversie voor grotere totaalsystemen. De machines zijn compact geconstrueerd en dankzij goed toegankelijke componenten onderhoudsvriendelijk en ergonomisch.

Supergeluiddemping
Boge biedt haar nieuwe C-2-compressoren met riemaandrijving of met directe aandrijving aan, frequentie-geregeld en daarbij meteen direct gekoppeld. Dankzij standaard ingebouwde geluiddempende omkasting zijn alle compressoren nog stiller geworden, terwijl met optionele supergeluiddemping het geluidsniveau met nog meer decibellen wordt teruggedrongen. Terwijl de C-2-compressoren standaard zijn uitgerust met de krachtige IE3-motor, neemt de efficiëntie desgewenst nog toe tot nieuwe optimale waarden dankzij de IE4-motor.

Boge biedt de C-2-compressoren aan als machines met persluchtketel – daarbij voor het eerst in de C-serie tot een vermogen van 22 kW.

Vanaf 7,5 kW zijn de compressoren leverbaar met frequentie-geregelde ventilator: zo past het koelvermogen zich optimaal aan de omgevingsomstandigheden aan. In de hele serie kan ook een droger worden geïntegreerd en een ideaal op de behoeften van de klant afgestemde besturing. Gebruikers hebben de keuze tussen de basisbesturing base control en de high-endversie focus control 2.0. Welke extra’s er ook gewenst zijn, één ding is voor alle gebruikers gelijk: zij ontvangen met de machines van de nieuwe C-2-serie een compleet persluchtstation in de kleinst mogelijke ruimte als plug&playoplossing, zonder of – bij deze serie voor het eerst tot een vermogen van 22 kW – met ketel.