Intelligente besturing Boge voor alle compressoren

Met de airtelligence provis 3 presenteert Boge de nieuwste versie van haar  intelligente besturing voor persluchtcompressoren. Hiermee kan een onbeperkt aantal compressoren en toebehoren proactief en verbruiksafhankelijk worden beheerd.

Een geïntegreerde, krachtige industriële pc maakt van het systeem een totaaloplossing die klaar is om te worden aangesloten. De bediening vindt plaats via een intuïtief touchdisplay of op afstand, bijvoorbeeld via een mobiel eindapparaat. Alle machinegegevens kunnen te allen tijde en vrijwel in real time worden opgevraagd.

De vorige versie airtelligence provis 2.0 regelde het samenspel van wel 16 starre of frequentiegeregelde compressoren en een beperkt aantal toebehoren. Bij de airtelligence provis 3 zijn nu de hardware en software zo gedimensioneerd dat een onbeperkt aantal compressoren en componenten kunnen worden aangesloten en bijgeschakeld. Omdat Ethernet wordt gebruikt als communicatiestandaard, kan gebruik worden gemaakt van bestaande IT-infrastructuur en is een snelle en gelijktijdige communicatie tussen meerdere deelnemers onderling mogelijk.

Compressoren van andere leveranciers

Dankzij de nieuwe Modbus-interfacemodule kunnen in de airtelligence provis 3 zonder problemen ook compressoren van andere leveranciers worden opgenomen. Om ervoor te zorgen dat de communicatie tussen producten van verschillende fabrikanten en apparaattypen veilig en betrouwbaar werkt, ondersteunt de besturing nu al het open gegevensformaat OPC UA.

De visualisering van de airtelligence provis 3 geeft bijvoorbeeld statuswaarden en verbruikstrends van de compressoren weer – overzichtelijk en van overal oproepbaar.

De visualisering van de airtelligence provis 3 geeft bijvoorbeeld statuswaarden en verbruikstrends van de compressoren weer – overzichtelijk en van overal oproepbaar.

Persluchtnetten aansturen

Bovendien kan de airtelligence provis 3 verschillende persluchtnetten aansturen – een noviteit op de markt. “Bijvoorbeeld in de gezondheidszorg komt het voor dat er naast de andere persluchtnetten een steriel luchtnet in bedrijf moet zijn. Vaak heeft elk net een afzonderlijke besturing nodig, wat de bediening ingewikkeld maakt. Hiervoor hebben wij met de airtelligence provis 3 de optimale oplossing gevonden“, vertelt Juliana Sträter, productmanager bij Boge. Bovendien vereenvoudigt de intuïtieve touchbediening het gebruik: Op het geoptimaliseerde display van 15,6 inch is het mogelijk om het detailaanzicht van de compressor, het profielaanzicht of het drukverloop in te zien. Maar of het nu op het geïntegreerde display, op de pc, op de tablet of op de smartphone wordt weergegeven – de uitgebreide en overzichtelijke visualisering is webgebaseerd en kan daarom vanaf een willekeurige plaats in het netwerk worden opgevraagd en bediend. De webgebaseerde visualisering laat vrijwel in real time statuswaarden en verbruikstrends zien. Nieuw daarbij is een energierapportage volgens de norm DIN ISO 50001. Ten behoeve van een efficiënt energiemanagement kan de gebruiker te allen tijde zien met welke energiekosten het gebruik van de compressoren gepaard gaat.

Elke situatie zelfstandig oplossen

De krachtige regelalgoritmes van de airtelligence provis 3 kiezen de optimale combinatie van compressoren en extra componenten proactief en verbruiksafhankelijk. Zo voorkomen zij energie-intensieve overcompressie en optimaliseren het gebruik bij belast/onbelast draaien.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Prestatieverbetering met NeoMill vlakfrees

02-02 De mechanische componenten voor de schroefcompressoren worden gemaakt in de Boge-fabriek in Großenhain. Hier…

Toeleveren

Groengas geproduceerd met perslucht en stikstof van Boge

19-04 Een project waar het team van Boge ontzettend trots op is. Ronald Engberts, directeur…

Toeleveren

Boge maakt schroefcompressoren nog stiller en compacter

22-01 Compacter, gemakkelijker te bedienen en stiller dan ooit tevoren: Boge presenteert de nieuwe generatie…

Toeleveren

Verdubbeling van Boge compressoren bij DAF

27-11 Persluchtfabrikant Boge heeft afgelopen zomer bij DAF Trucks het aantal perslucht compressoren mogen verdubbelen;…

Toeleveren

Grote efficiëntieslag dankzij compleet nieuwe Boge persluchtinstallatie

10-10 Persluchtfabrikant Boge heeft bij voedselverwerkingsfabrikant Tate & Lyle een compleet nieuwe installatie geplaatst die…

Oppervlaktetechniek

Geluidsniveau gehalveerd door nieuwe blaaspistolen

06-05 Lawaai wordt vaak aangeduid als één van de grootste gezondheids- en veiligheidsproblemen in de…

Werkplaatstechniek

BOGE heeft overal een antwoord op

19-12 19In bijna alle industrieën is perslucht onmisbaar. Neem bijvoorbeeld de autobranche, waar perslucht nodig…

Toeleveren

Persluchtbedrijf Silvent opent kantoor in Nederland

20-09 Persluchtbedrijf Silvent heeft in de zomer een verkoopkantoor in Nederland geopend. De uitbreiding is…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X