Contouren Brabantse Metaaldagen worden zichtbaar

Langzaam maar zeker worden de contouren van de eerste editie van de Brabantse Metaaldagen (10-12 april in de Brabanthallen in Den Bosch) steeds duidelijker. Het sprekersprogramma is praktisch compleet en steeds meer exposanten geven inzicht in hun presentaties, waarmee ze bezoekers willen inspireren op het gebied van productieverbeteringen en procesoptimalisatie.

 

Zo zal Trumpf, markleider in plaatbewerkingsmachines, net als vorig jaar op de TechniShow weer samenwerken met Romias Robotics uit Rijssen om te demonstreren hoe werkstukken door middel van een self driving vehicle (SDV) kunnen worden getransporteerd op de werkvloer. Tuwi zet de schijnwerpers op de innige samenwerking met Libellula, dat een complete lijn software voor het aansturen van machines voor watersnijden, plasmasnijden, en lasersnijden aanbiedt. De Winterswijkse machineleverancier heeft vorig jaar een contract afgesloten met Libellula om aan de steeds grotere vraag naar automatisering rondom het productieproces van haar klanten te kunnen voldoen.

Lasrobotspecialist RobWelding demonstreert zijn kant-en-klare Ready Robotic Cell (RRC). Met deze RRC 300 wordt getoond dat het gebruik van een robot niet complex hoeft te zijn en veel kan betekenen voor de efficiëntie van het productieproces. “Voorbeelden als deze laten zien dat alle deelnemers zich inzetten om een sterk inhoudelijk programma neer te zetten”, zegt beursmanager Jeroen ter Steege. “In de Brabanthallen presenteert zich straks tijdens de Brabantse Metaaldagen de crème de la crème van de Nederlandse maakindustrie om te laten zien dat ze een kennisintensieve industrie vertegenwoordigen.”

Brabantse Metaaldagen

Lasrobotspecialist RobWelding demonstreert zijn kant-en-klare Ready Robotic Cell (RRC).

Sprekersprogramma
De presentatie van de exposanten gaat gepaard met een sprekersprogramma. De namen die hiervoor inmiddels zijn gestrikt, maken duidelijk dat het een hoogwaardig, interessant en internationaal programma wordt. Zo zal Tom Tischner een van de sprekers zijn. Hij is CEO bij Axoom, de IoT onderneming van Trumpf. Axoom is een platform waar je snel machines en sensoren aan kunt koppelen. Een van de toepassingen is de koppeling van de lasers in de productie van de E-klasse bij Daimler. Van alle lasers, optische systemen en een aantal sensoren in de Mercedes Benz fabriek worden data uitgelezen. Een deel hiervan stuurt Daimler naar de Axoom cloud voor verdere trendanalyse. De datadivisie van Trumpf, verantwoordelijk hiervoor, kan op basis hiervan voorspellen wanneer de lasersystemen onderhoud nodig hebben.

Peter Hoogerhuis, werkzaam bij Philips in Best, maakt, refurbisht en repareert medische systemen en componenten met Additive Manufacturing. Hij zal spreken over AM in de wereld van medische componenten. Bert Jan Ouwerkerk, Plant Manager Sheet Metal Components Plant bij DAF Trucks, is gespecialiseerd in lean material flow, projectmanagement, controlling en accounting. Hij spreekt over ‘Lean Material Flow in de Automotive’. Biba Visnjicki, director business development van het befaamde Fraunhofer Instituut, bouwt aan de Nederlandse afdeling van het Duitse instituut. Kernwoorden die bij haar passen: strategie, bedrijfspositionering, strategische partnerschappen en programma’s en ontwikkelen van sterke relaties met overheid, industrie en andere kennisinstellingen. Haar presentatie heet ‘Digital Transformation for Connected, Agile Production’. Ook Stewart Lane van Renishaw staat op de lijst met sprekers. Hij is een spil in de internationale Additive Manufactering-wereld. Want hij is niet alleen corporate manager bij Renishaw, maar behartigt ook de belangen voor 3D binnen Cecimo, de Britse brancheorganisatie MTA en is voorzitter van een Europese AM-belangengroep. Zijn motto is ‘Sharing knowledge between the players’. Naast deze keynote sprekers kunnen ook exposanten een seminar verzorgen. De animo hiervoor is volgens Jeroen ter Steege gigantisch. “Maar er is niet voor iedereen plek. Het wordt nog een klus om een selectie te maken uit alle aanmeldingen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Trumpf’s krachtigste showlaser te zien op lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven

10-11 De langste verjaardagskaars ter wereld – een groene laser van Trumpf – brandt van…

Plaatbewerking

Trumpf introduceert snelle mobiele buigcel

30-10 De TruBend 7050 kan met de nieuwe Flex Cell-oplossing automatisch worden bediend. Met slechts…

Plaatbewerking

Trumpf introduceert volautomatische pons-lasermachine voor netwerkproductie

18-10 De nieuwe SheetMaster maakt een volledig automatische materiaalstroom in de productiecel mogelijk – van…

Verbinden

Complete, veilige oplossing voor handlaserlassen

03-10 De volledig ingerichte handlaserlascel is een nieuw product in het assortiment van Tuwi. “We…

Plaatbewerking

Tuwi en Q-Fin gaan samenwerken

19-09 “We kunnen elkaar enorm versterken”, zegt commercieel directeur Marco Mans van Tuwi over het…

3D

3D-printen zonder ondersteuning

19-09 “Dankzij de nieuwe versie van TruTops Print hebben we nauwelijks ondersteuningsstructuren nodig voor het…

Verbinden

WAAM-lasrobot vult lacune op in opleiding

06-09 Het ontbreken van een lasrobot was al langer een lacune binnen de opleiding. Robotspecialist…

Verbinden

Slimme robot Trumpf berekent zijn lastraject en programmeert zichzelf

30-08 “Met onze oplossing programmeert de lasrobot zichzelf. Dit maakt het voor gebruikers veel gemakkelijker…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?