Contouren Brabantse Metaaldagen worden zichtbaar

Langzaam maar zeker worden de contouren van de eerste editie van de Brabantse Metaaldagen (10-12 april in de Brabanthallen in Den Bosch) steeds duidelijker. Het sprekersprogramma is praktisch compleet en steeds meer exposanten geven inzicht in hun presentaties, waarmee ze bezoekers willen inspireren op het gebied van productieverbeteringen en procesoptimalisatie.

 

Zo zal Trumpf, markleider in plaatbewerkingsmachines, net als vorig jaar op de TechniShow weer samenwerken met Romias Robotics uit Rijssen om te demonstreren hoe werkstukken door middel van een self driving vehicle (SDV) kunnen worden getransporteerd op de werkvloer. Tuwi zet de schijnwerpers op de innige samenwerking met Libellula, dat een complete lijn software voor het aansturen van machines voor watersnijden, plasmasnijden, en lasersnijden aanbiedt. De Winterswijkse machineleverancier heeft vorig jaar een contract afgesloten met Libellula om aan de steeds grotere vraag naar automatisering rondom het productieproces van haar klanten te kunnen voldoen.

Lasrobotspecialist RobWelding demonstreert zijn kant-en-klare Ready Robotic Cell (RRC). Met deze RRC 300 wordt getoond dat het gebruik van een robot niet complex hoeft te zijn en veel kan betekenen voor de efficiëntie van het productieproces. “Voorbeelden als deze laten zien dat alle deelnemers zich inzetten om een sterk inhoudelijk programma neer te zetten”, zegt beursmanager Jeroen ter Steege. “In de Brabanthallen presenteert zich straks tijdens de Brabantse Metaaldagen de crème de la crème van de Nederlandse maakindustrie om te laten zien dat ze een kennisintensieve industrie vertegenwoordigen.”

Brabantse Metaaldagen

Lasrobotspecialist RobWelding demonstreert zijn kant-en-klare Ready Robotic Cell (RRC).

Sprekersprogramma
De presentatie van de exposanten gaat gepaard met een sprekersprogramma. De namen die hiervoor inmiddels zijn gestrikt, maken duidelijk dat het een hoogwaardig, interessant en internationaal programma wordt. Zo zal Tom Tischner een van de sprekers zijn. Hij is CEO bij Axoom, de IoT onderneming van Trumpf. Axoom is een platform waar je snel machines en sensoren aan kunt koppelen. Een van de toepassingen is de koppeling van de lasers in de productie van de E-klasse bij Daimler. Van alle lasers, optische systemen en een aantal sensoren in de Mercedes Benz fabriek worden data uitgelezen. Een deel hiervan stuurt Daimler naar de Axoom cloud voor verdere trendanalyse. De datadivisie van Trumpf, verantwoordelijk hiervoor, kan op basis hiervan voorspellen wanneer de lasersystemen onderhoud nodig hebben.

Peter Hoogerhuis, werkzaam bij Philips in Best, maakt, refurbisht en repareert medische systemen en componenten met Additive Manufacturing. Hij zal spreken over AM in de wereld van medische componenten. Bert Jan Ouwerkerk, Plant Manager Sheet Metal Components Plant bij DAF Trucks, is gespecialiseerd in lean material flow, projectmanagement, controlling en accounting. Hij spreekt over ‘Lean Material Flow in de Automotive’. Biba Visnjicki, director business development van het befaamde Fraunhofer Instituut, bouwt aan de Nederlandse afdeling van het Duitse instituut. Kernwoorden die bij haar passen: strategie, bedrijfspositionering, strategische partnerschappen en programma’s en ontwikkelen van sterke relaties met overheid, industrie en andere kennisinstellingen. Haar presentatie heet ‘Digital Transformation for Connected, Agile Production’. Ook Stewart Lane van Renishaw staat op de lijst met sprekers. Hij is een spil in de internationale Additive Manufactering-wereld. Want hij is niet alleen corporate manager bij Renishaw, maar behartigt ook de belangen voor 3D binnen Cecimo, de Britse brancheorganisatie MTA en is voorzitter van een Europese AM-belangengroep. Zijn motto is ‘Sharing knowledge between the players’. Naast deze keynote sprekers kunnen ook exposanten een seminar verzorgen. De animo hiervoor is volgens Jeroen ter Steege gigantisch. “Maar er is niet voor iedereen plek. Het wordt nog een klus om een selectie te maken uit alle aanmeldingen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Derde snijtafel geeft Jeldi flexibiliteit voor spoedwerk

28-09 De speciale aandacht van Sweegers voor spoedwerk bij deze investering is niet zo vreemd.…

MetavakNieuws

METAVAK-exposanten komen met oplossingen

25-08 Zo heeft Tuwi besloten om met een stand van maar liefst 84 vierkante meter…

TechnishowNieuws

Hoogproductieve bewerkingscel laat zien wat kan

24-08 Hoogtepunt is een hoogproductieve bewerkingscel (‘high-productivity machining cell’) met geïntegreerde procesbesturing. Doel van deze…

TechnishowNieuws

Slim malwisselsysteem voor lasrobot

11-07 De kracht van het malwisselsysteem is zijn eenvoud om snel en simpel een mal…

Plaatbewerking

Personeel is de grootste uitdaging

05-07 De resultaten hiervan werden gepresenteerd tijdens Tuwi Next, een onderdeel van het tweedaagse open…

Verbinden

Inventieve lasmal voor Priema

29-06 Priema gebruikt deze mallen bij de productie van Heckmodulen in opdracht van Krone Trailers.…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert nieuw fiberlaser-werkpaard

27-06 “De TruFiber 2000 P is geschikt voor toepassingen variërend van lasersnijden en laserlassen tot…

Toeleveren

Herstel Europese werktuigmachinebouw zet door

16-06 Daar in Schotland debatteerden Europese producenten van werktuigmachines, die zich in Cecimo hebben verenigd,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X