Cornelissen opgebloeid na overname

Cornelissen Metaaltechniek in Rhenen, dat begin 2016 is overgenomen door de toeleveranciers Ales Metaaltechniek, Erba Plaatbewerking en Vlastuin Group, maakt door reorganisatie en upgrading een gezonde groei door. De snijfaciliteiten tot 6.000 mm, waarmee de toeleverancier een onderscheidende positie in de regio Zuid-Oost Utrecht inneemt, vormen daarvoor de basis.

Naast snijwerk voor derden, wordt ook een groot deel intern verder verwerkt op de constructieafdeling, waar Cornelissen MT complete samenstellingen maakt voor machinebouwers en constructiebedrijven in de utiliteitsbouw, infrastructuur, kraan- en voertuigindustrie, bruggenbouw, scheepsbouw en machine-installatiebouw.

Investeringen
Ales Metaaltechniek, Erba Plaatbewerking en Vlastuin Group namen gezamenlijk begin 2016 de activiteiten over, waarbij Dick de Leeuw van Ales Metaaltechniek sindsdien de directietaken voor zijn rekening neemt en de reorganisatie en upgrading van het bedrijf aanstuurt. De orderintake loopt via Peter Cornelissen: “Deze drie bedrijven leveren niet alleen een forse bijdrage aan een algehele upgrading van het bedrijf maar besteden ook werk aan ons uit. Het afgelopen jaar is alle winst teruggevloeid in het bedrijf, waardoor investeringen in onder meer logistiek, organisatie en ERP konden worden gedaan. Stapsgewijs is ook het machinepark aangevuld, onder meer met een 4 m lasersnijmachine (Trumpf  L4020), lasrookafzuiging, Sigmundtafels, digitale lasapparatuur en extra lasplekken. Resultaat is dat we efficiënter kunnen werken en het bedrijf naar een nul-situatie hebben gebracht en weer gezonde groei hebben gerealiseerd.”

Risico’s verkleind
Dick de Leeuw: “Cornelissen MT is een bedrijf met een hoge toegevoegde waarde en neemt met de combinatie van 6 x 2 m plaat- en buissnijden een unieke positie in op de markt. Dat heeft het afgelopen jaar ook weer nieuwe klanten opgeleverd. Met de aanwas van nieuwe klanten heeft Cornelissen nu een grotere spreiding aan klanten, waardoor de risico’s sterk konden worden verkleind. Met de aanschaf van een extra plaatlasersnijmachine is het bedrijf ook minder kwetsbaar wanneer één van de machines uitvalt. Ook  Ales MT heeft lasersnijwerk nu bij Cornelissen MT ondergebracht en kan zich daardoor beter focussen op machinebouw activiteiten.”

Clustervorming leidt tot groei
De vier bedrijven vormen nu met elkaar een cluster, waarbij Vlastuin zich richt op grotere series en eigen producten, Erba Plaatbewerking op kleine series staal en RVS en Cornelissen het cluster bedient met snij- en zetwerk in grote lengtes. Directeur-eigenaar Erwin van Soest van Erba Plaatbewerking ziet als grootste winstpunt dat de bedrijven nu geen concurrenten meer van elkaar zijn, maar als collega’s met elkaar samenwerken. “De vier bedrijven maken nu gebruik van elkaars specialisme. Met elkaar zijn we er beter van geworden en hebben we de marktpositie van Cornelissen MT verder uit kunnen bouwen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Twee jubilarissen

01-03 “Vijfentwintig jaar geleden kocht mijn vader, destijds producent van stalen bekistingsystemen, de BETA-laser van…

Plaatbewerking

ERBA koopt 12 kW fiber lasersnijder van Amada

01-10 Jolanda van Soest van de ERBA Groep vertelt: “Ons bedrijf is continu in ontwikkeling…

Plaatbewerking

Euro Equipment Nederland wordt ERBA

22-12 Euro Equipment Nederland in Rotterdam gaat vanaf 1 januari verder onder de handelsnaam ERBA. Sinds…

Plaatbewerking

ERBA is totaalleverancier van plaat- en buiswerk

03-11 ERBA is in ontwikkeling. Sinds vorig jaar heeft het bedrijf een extra grote stap…

Plaatbewerking

ERBA Groep dringt samen Rembrandt Fysiotherapie en Revalidatie ziekteverzuim terug

07-09 Directeur Erwin van Soest van ERBA Groep in Veenendaal, specialist in plaat- en buislasersnijden,…

Plaatbewerking

ERBA Groep ontwikkelt zich tot professionele, dynamische toeleverancier

11-06 Gecontroleerd groeien, professioneler worden en tegelijk ook heel toegankelijk blijven voor iedere klant. Met…

Plaatbewerking

ERBA buisbewerking gaat geen uitdaging uit de weg

31-03 Bij ERBA heeft veel vernieuwing en innovatie plaatsgevonden, waardoor het bedrijf met name de…

Plaatbewerking

Cornelissen Metaaltechniek vergroot snijcapaciteit

09-09 Cornelissen Metaaltechniek in Rhenen heeft met de investering in een Trumpf  L4020 lasersnijmachine haar…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema