De beste innovatie is van Ferro Techniek

0

Ferro Techniek heeft de FME Toelevering Innovatieprijs 2015 in de wacht gesleept. De Flow Through Heater van het in Gaanderen gevestigde bedrijf  werd tijdens het FME Jaarevent door een jury van ondernemers in de toeleverende industrie uitgeroepen tot de beste innovatie.

Ferro Techniek, dat eerder dit jaar met de Flow Through Heater mkII ook al de Inspiratie en Innovatie Award van het High Tech Platform won,  heeft als core business thick film heating (dikke film verwarming). Met deze technologie is de Flow Through Heater met RVS behuizing, de FTH mkII ontwikkeld. Deze innovatieve doorstroomverwarmer is in staat om water binnen enkele seconden te verwarmen tot de gewenste temperatuur zonder stand by mode. De voordelen zijn: snel, energie-efficiënt en slim design. Met deze toepassing kunnen processen in de toeleverende industrie worden versneld. “De jury vond de presentatie van Ferro Techniek erg duidelijk en prijst het feit dat de Flow Through Heater bijdraagt aan een duurzamere wereld”, aldus jury-voorzitter Ton de Bruine.  De andere genomineerde bedrijven waren Hankamp Gears met de WingMAS arm-, rug- en beenondersteuning en Webbing Solutions met KetenlinK, een online platform voor ketenintegratie.

Met deze innovatieprijs, die voor de eerste keer in samenwerking met brancheorganisatie NEVAT werd toegekend, onderstreept FME het grote belang van innovatie in de toeleverende industrie. De prijs wordt uitgereikt aan startende of bestaande ondernemers die met hun innovatie processen in de toeleverende industrie sterk weten te verbeteren of versnellen. FME wil met deze prijs innovatie stimuleren.

De prijs werd uitgereikt tijdens het FME Jaarevent in het Media Plaza in Utrecht. Dit is een  netwerkevent voor bedrijven uit de technologische industrie. Dit jaar was het thema ‘Be Smart. Get Connected’. Smart Industry verandert de spelregels in de industrie en vraagt meer van bedrijven op het gebied van innovatie en slimme samenwerking.