De Cromvoirtse neemt Felix Philips in Nuth over

0

De Cromvoirtse in Oisterwijk, toeleverancier van metaal op maat, heeft branchegenoot Felix Philips Staal & Metaal in het Zuid-Limburgse Nuth overgenomen. Felix Philips was op 24 juni failliet verklaard, maar is na de overname direct doorgestart.

Felix Philips is een groothandel, die een diversiteit aan metalen en halffabrikaten aanbiedt en een compleet assortiment van ferro- en non ferro metalen uit voorraad kan leveren. Ook levert het bedrijf onder andere roosters, traptreden en tubeclamps. Afgelopen vrijdag hebben de directeuren Janwillem Verschuuren en Ronnie van den Hurk van De Cromvoirtse overeenstemming bereikt met de curator over een overname. Hierdoor kon het bedrijf maandagmorgen de deuren weer openen en konden de zes medewerkers onder leiding van vestigingsleider Martin Kuckelkorn weer aan de slag.

Felix Philips is volgens Van den Hurk een begrip in Zuid-Limburg. “Eigenlijk is het een kleine De Cromvoirtse. Zij opereren regionaal, wij inmiddels landelijk. Ze doen hetzelfde als De Cromvoirtse, behalve snijden. Daarvoor waren ze al zo’n tien jaar klant bij ons. Deze overname zorgt allereerst voor een stukje continuïteit; we hebben een deel van onze omzet gered, maar ook de banen van de medewerkers.”
Met name door de grote synergie tussen beide bedrijven ziet Van den Hurk op termijn ook goede kansen om de positie van Felix Philips te versterken. “De Cromvoirtse loopt voorop in alle facetten van het toeleveren van maatwerk in plaatmateriaal”, aldus Van den Hurk. “Felix Philips heeft op dat gebied een achterstand. Daarmee gaan we aan de slag. Ons doel is om er in enkele jaren weer een florerende business van te maken.”

De naam Felix Philips Staal en Metaal blijft ongewijzigd, evenals het adres en alle overige contactgegevens.