Dieptrekken van staal: DD11 of DD14?

Bij dieptrekken kiezen bedrijven vaak voor koudgewalst vervormingsstaal als DC04, dat stelt MCB. Hiervan zijn de kosten echter hoger omdat er een extra tussenstap in zit. Bij de keuze voor warmgewalst vervomingsstaal is DD14 aan te bevelen. Zo valt te lezen in een blog op de website van de metaalleverancier uit Valkenswaard.

René van der Valk is Projectmanager bij MCB, hij krijgt regelmatig vragen over het dieptrekken van staal. In een blog stelt hij dat voor constructiedoeleinden DD11 warmgewalst staal volgens hem gebruikelijk is, maar als je wilt dieptrekken DD14 veel geschikter is: “DD14 is een echte dieptrekkwaliteit, daar kun je meer vormen uithalen. Dan weet je zeker dat het goed is, het vervormen gaat heel goed omdat het geen vloeigrens heeft zoals S235. Veel mensen zijn nog niet bekend met de term DD14, DD11 is veel bekender. DD14 heette vroeger STW 24 W, het staat ook bekend als werkstofnummer 1.0389 en valt onder de norm EN 10111. Het wordt ook wel eens ‘koudvormstaal’ genoemd, maar het wordt qua benaming ook wel eens gekoppeld aan de productielocatie, zoals de Hohenlimburg-fabriek van Thyssenkrupp.”

Wat zijn de mogelijkheden bij dieptrekken?
Van Der Valk legt in het blog tevens uit wat de mogelijkheden zijn: “Bij dieptrekken wordt een plaat onder druk omgezet in een driedimensionale vorm, zonder naden. Blikjes maken ze ook zo. Het materiaal dat gebruikt wordt voor dieptrekken moet voldoende kunnen vervormen zonder te scheuren of plooien. Behalve ‘gewoon’ koolstof staal wordt ook aluminium, roestvast staal, koper of messing gebruikt. Bij extreme vervormingen zijn speciale metaalsoorten nodig.” Metaaldeskundige bij MCB Wonnie van Beek legt uit waarom DD14 anders is: “De betere vervormbaarheid van DD14 is te danken aan de structuur en de hoge mate van zuiverheid. In het algemeen geldt: hoe hoger de sterkte, hoe lager de vervormbaarheid. Doordat het percentages koolstof, mangaan, zwavel en fosfor lager zijn dan van een DD11, is de vervormbaarheid significant verbeterd. Een DD14 is dan ook iets minder sterk dan een DD11. Voorbeelden van voorwerpen die met behulp van dieptrekken worden vervaardigd zijn vooral automotive onderdelen en machineonderdelen, zoals versnellingsbakonderdelen, schalen en deksels. Maar ook de bodemplaat van een auto bijvoorbeeld. Bij het dieptrekken met DD14 worden vaak motoronderdelen gemaakt, zoals onderdelen van versnellingsbakken die naadloos moeten zijn.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

MCB kiest voor IMCO RVS rondstaf voor de verspaning

22-09 Om die reden heeft MCB Group het assortiment in Europees Beter Verspaanbaar RVS staf…

Automatisering

Construsteel maakt staalbouw werkplaats digitaal

01-09 Deze Smart Industry oplossing is onderdeel van de ConstruSteel-productlijn ‘De digitale werkplaats’. Staalbouw- en…

Materialen

SSAB levert eerste fossielvrije staal aan Volvo

30-08 SSAB Oxelösund rolde in juli het eerste staal dat is geproduceerd met de zogeheten…

Bedrijf en Economie

Haalbaarheidsonderzoek duurzame toekomst Tata Steel

16-08 Tata Steel en FNV zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om zo snel als…

MetaalNieuws Extra IM

Vijf tips voor het gebruiken van metaal in je tuin

03-08 Hierbij past een moderne zwarte overkapping uiteraard ook echt perfect, wat alsnog gemaakt is…

Materialen

Staalimporten dempen prijsstijgingen

12-07 De koopgraagte van veel staalhandelaren, service centers en verbruikers is in juni behoorlijk afgenomen,…

Materialen

Reesink Staal heet nu Eriksen Staal

01-07 De voormalige Royal Reesink-divisie staat sinds 2018 op eigen benen als onderdeel van Copiam…

Materialen

3D-wapeningconfigurator laat aannemer productiemachine aansturen

28-06 De website bood al de mogelijkheid om betonstaal op maat te calculeren en samen…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X