Directie wisseling Bomacon

0
427

Het bedrijf Bomacon heeft per direct de aandelen van Pieter Boots en Mieke Nijssen overgedragen aan de nieuwe directeur Ton van Cranenbroek. Na vijftien jaar het bedrijf geleid te hebben, vinden Boots en Nijssen het tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe, jongere ondernemer.

Bomacon is gespecialiseerd in nauwkeurige grootverspanende bewerkingen. Vanuit de vestiging in Weert worden onder meer machineonderdelen, machines en diverse constructies vervaardigd. Vijftien jaar lang hebben Pieter Boots en Mieke Nijssen het bedrijf geleid. Gezien de leeftijd van Boots, vonden de twee het belangrijk om het bedrijf toekomstbestendig te maken en te zoeken naar een geschikte, jonge ondernemer, die de functie van algemeen directeur kon overnemen. Deze werd gevonden in Ton van Cranenbroek. “Na vijftien jaar voelt bedrijf toch als een kind van je, dan vind ik het heel belangrijk dat dit goed terechtkomt”, vertelt Boots, die vanaf heden de functie van bedrijfsleider gaat bekleden. Ook Mieke Nijssen zal haar functie behouden.

Toekomst
Ton van Cranenbroek (42 jaar) heeft ruime ervaring in de machinebouw en de verspaningsindustrie en wil Bomacon verder blijven ontwikkelen in zijn kerntaak als servicegerichte grootverspaner. “Bomacon is echt een mooi bedrijf, opererend in een nichemarkt”, vertelt Van Cranenbroek. “Het diverse machinepark is prachtig, het bedrijf is in staat om bijvoorbeeld een product van een lengte van acht meter te bewerken. Daarnaast is het uniek dat er naast machinale bewerkingen binnen het bedrijf ook een las- en constructieafdeling aanwezig is. Hierdoor zijn we in staat een totaalpakket te leveren.”
De kersverse directeur heeft veel zin in de toekomst en ziet veel uitbreidings- en investeringsmogelijkheden. Het feit dat Pieter Boots binnen Bomacon verder gaat als bedrijfsleider doet hem deugd: “Het is bovenal prettig dat Pieter aanblijft, zodat ik nog volop kan leren van zijn ervaring.”

www.bomacon.nl